Štěpkovač z SKPU 220
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- Dvacítka
- Kontaktovat uživatele:
Štěpkovač SKPU 220
Chci vám predstavit náš štěpkovač.Je to prakticky upravená rezačka SKPU 220.Trochu jsme ji poupravili.Posadili jsme ji na podvozek,otočili o devadesát stupnú a predělali úhlovou prevodovku.Pred vkladač jsme vyrobili vstupní tunel a pripojili pákovým mechanizmem reverzační prevodovku.Točíme to prez pojezdoví náhon pětkou pri trináctistech otáčkách motoru.Makáto perfektně.Letos jsem to zkusil roztočit zeturkem 2011 a zvladl to vpohodě.Samozrejmě to chce trochu víc plinu a menší množství hmoty.Veliký setrvák rezačky lehce drží otáčky.Koncoka pro brždění prívesu je samozrejmostí.Plná pětituna štěpku je pěkně těžká.
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Štepkovač 220
pojezdovej nahon na petku to musi bejt hroznej fofr ne?
Dej nějaké foto - může to být dobrý pracant.
- Dvacítka
- Kontaktovat uživatele:
Pri plných otáčkách motoru na pětku má vývodák tisíc otáček.Tím pádem stačí menší otáčky motoru a štepkovači tostačí.Jde o usporu a taky kolik toho tam cpeš jak daleko potrebuješ dofouknout.Z dvacítkou to foukám jen do káry ,ta je krátká tak musíš opatrně.Fotky mám ale nemohu je zde umístnit.Nevím jak je sem dát.Fotky maji velikost 700 kb a sem mi to dovolí dát jen 500kb.Tak nevím,poradte.
- brigadnik
- Kontaktovat uživatele:
ja pouzivam tohle
http://freeware.legalne.net/Photo-Resize/fwid=568
velikost fotek, ktery z toho polezou jsou dany cislem u jmena toho programu, tzn že když chces lepsi fotky tak akorat prejmenujes napr na photoresize1600.exe nebo photoresize800.exe je to jednoduchy a funkční, stačí fotky označit a přetáhnout na ikonu programu a už to plive fotky a daný velikosti
http://freeware.legalne.net/Photo-Resize/fwid=568
velikost fotek, ktery z toho polezou jsou dany cislem u jmena toho programu, tzn že když chces lepsi fotky tak akorat prejmenujes napr na photoresize1600.exe nebo photoresize800.exe je to jednoduchy a funkční, stačí fotky označit a přetáhnout na ikonu programu a už to plive fotky a daný velikosti
- Dvacítka
- Kontaktovat uživatele:
Všem se omlouvám že mito tak dlouho trvalo ale jsem amater.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdarvím, pánové, já teď zrovna, taky uvažuju o nějakym drtiči za svojí 4011. Kámoš Peetan mi poradil řezačku třeba Pottinger na kukuřici, takovej jednořádek na traktor. Řezačku SKPU 220 mi rozmluvil, že to 4011 neveme a ani tak silný větve, jako tahle Pottinger. POvídal mi něco o síle větví, až 9cm. Tak se chci zeptat, co je na tom pravdy? Co jsem zatim slyšel od lidí v okolí, tak s řezačkama SKPU 220 maji takovou zkušenost, že to nejni nic moc a že tenhle jednořádek je lepší a i kvůli tomu, že si stim poradí v poho i ta moje 4011. Já osobně bych, taky sátel na tu jednořádkovou, ale přece jenom tam je rozdíl v ceně okolo 5000 Kč oproti SKPU 220. Poraďte, předem dík.
A není z větve která má 9 cm lepší udělat normálně polínka. Já taky sháním řezačku na kukuřici, ta ti veme tak do 4-5cm a ta skpu 220 s větví 9 cm na tebe bude řvát co jseš za idiota, že do ní cpeš takový obr větve. Taky záleží jestli budeš štěpkovat mokré nebo suché, tvrdé nebo měkké.
-
- Dvacítka
- Kontaktovat uživatele:
Zastávám stejnej názor ,že je nesmysl tam rvát takoví stromy.Do 5 cm,to stačí.Co je silnejší tak pekně na polínka.Je š koda takovou mašinu zničit skrze blbost.Jo co se týče té štyrycítky,tak tu jsem v tom měl taky a zvládne to bez problému.Kámarád do toho dal Forda 175 to byl cvrkot.To ale musí být hodně lidí na krmení.Čerstvé větve jdou lehčeji,ale suché se zase lépe rozlamujou.Já to nechávám uschnout a drtím to suché.Privezeš si hotové topení,nemusíš to sušit. Mokré musíš prehrabovat.Hromada větví ti proschne lépe a bez prace.Mi ji koupily za cenu šrotu asi štyry tisíce.
- Tomáš
- Kontaktovat uživatele:
Pomocník jako hrom akorát je to ohromně veliký a neskladný stroj :smich:U nás vlese bych asi tim po cestách neprojel Určitě je lepší mít štěpkovač který Ti vezme např. průmer 12cm a štěpkovat jen do 6cm.Když na hromadě bude větší průmer tak ho taky rozštěpkuješ. Toť můj názor
Jsou dva druhy nespokojenosti: nespokojenost, která pracuje, a ta, co lomí rukama. První dosáhne toho, co chce, druhá ztratí, co má.
a nebojíte se že nůž u tej 220 se podívá na denní světlo, a poletí proti obsluze. Znám pár lidí kteří díky tomu že praskl nůž a vyletěl ven, už nejsou mezi námi. Ten 3 mm plech nebo jaký je okolo bubnu, tak tej kudle vůbec nevadí, proto sháním tu řezačku na kukuřici, abych nedostal kudlou po hlavě