Stipacka na spalovaci motorek
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
Stipacka na spalovaci motorek
Zdravim,
pro znameho jsem ted dopachal stipacku na vlastni pohon spalovacim motorem, sice si o stipani benzinem myslim svoje ale to neresim, co chtel to ma...Uz je vicemene hotova, jen cekam na repasovany cerpadlo, ponevadz to co jsem tam dal nedavalo potrebny tlak(vybehany ). Jinak jsem ji pripojil na okruh z traktoru a slapala jak vino,takze opravdu uz jen to cerpadlo .Cekam "tvrdou" kritiku, ale snad nebude tak moc velka, staci ta od otce
pro znameho jsem ted dopachal stipacku na vlastni pohon spalovacim motorem, sice si o stipani benzinem myslim svoje ale to neresim, co chtel to ma...Uz je vicemene hotova, jen cekam na repasovany cerpadlo, ponevadz to co jsem tam dal nedavalo potrebny tlak(vybehany ). Jinak jsem ji pripojil na okruh z traktoru a slapala jak vino,takze opravdu uz jen to cerpadlo .Cekam "tvrdou" kritiku, ale snad nebude tak moc velka, staci ta od otce
- pepa.traktor
Re: Stipacka na spalovaci motorek
tenhle motor mám na dh 0115 takže spotřeba 2-2,5l benzínu,taky to má výhody je to mobilní s vlasním agregátem a pokud je jeden traktor v lese tak se muže tahat dřevo a přitom ještě štípat ,oba stroje mají potom velké využití a je práce snadnější,nemusí se dělat jenom jedna věc-pro každého z nás vyhovuje něco jiného.kolik s ní chce asi štípat ročně nebo to pořizuje jen tak?
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
- pepa.traktor
zdařilá práce
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
- jirkaaro244
pekna masinka a ten benzinak nebo nafta to je jedno to je za stejny prachy
-
Nevite nahodou nekdo jak tomu spalovacimu motorku zvednout vykon?Neutahne to bohuzel to novy repasovany cerpadlo ...takze asi nezbyde nic jinýho nezli uprava na kardan a pujde do sveta nekam jinam Kua takovou sem z ni mel radost...pritom teoreticky by ten vykon i mel stacit...napada me jediny ze ten motor ma svoje za sebou a svuj papirovej vykon nedava...
- Tekiti
- Kontaktovat uživatele:
No tak ten motorek uz muze mit neco za sebou,ale spis se zamysli na nejakym setrvacnikem.Zvysit vykon urcite jde,ale zase na ukor zivotnosti.Ten motorek jakmile se zatizi okamzote jde z otacek,nem vykon.Kdyz tam budes mit setrvak,tak tyhle ,,spicky´´ po,uze zvladat.
I pád na držku je pohyb vpřed :)
Výkresy na štěpkovač ke stažení zde http://www.ulozto.cz/5386381/vykresy-na-poslani-rar
Výkresy na štěpkovač ke stažení zde http://www.ulozto.cz/5386381/vykresy-na-poslani-rar
a nebo prevod do pomala sice zmensis rychlost ele bude to fachcit co tam mas za cerpadlo?
-
Je tam U16 levotocive...taky premyslim nad tim prevodem...otazka jestli by to pomohlo
nevis kolik ma objem na otacku? jake su tedka otacky na cerpadle? pomoct to pomoze kdyz zmenis otacky o polovinu tak zdvojnasobis kroutici moment na vystupu atd samozrejme nepocitam ztraty
Na ten benzínový motor je to dosť veľká záťaž, pri 1500 ot./min. motor má len zvýšený volnobeh. Musel bi tam mat výkonový regulátor. Ako náhle začne tlačiť musia ísť otáčky dolu. Ja mám čerpadlo HP-20 spojené priamo s kľukou TAZ 1500 a pri záťaži klesajú otáčky. Pritom elektromotor 5,5 kW ani nevie, že niečo ťahá s rovnakým čerpadlom.
-
taz 1500 možná nemá na zvyšenej volnoběh ani 5,5 KW a nemá regulátor...elektromotor i při skluzu snaží udržet otáčkysferos píše:Na ten benzínový motor je to dosť veľká záťaž, pri 1500 ot./min. motor má len zvýšený volnobeh. Musel bi tam mat výkonový regulátor. Ako náhle začne tlačiť musia ísť otáčky dolu. Ja mám čerpadlo HP-20 spojené priamo s kľukou TAZ 1500 a pri záťaži klesajú otáčky. Pritom elektromotor 5,5 kW ani nevie, že niečo ťahá s rovnakým čerpadlom.
-
čerpadla se značí podle teoretickyho objemu vytlačenymu,nebo přečerpanymu na jednu otáčku a je to v cm3,tqakře dyž má třeba v označeni 20,tak je to 20cm3 na jedno otočení a prutok se dá už lehce zpočitat podle ot./min.kenybz píše:nevis kolik ma objem na otacku? jake su tedka otacky na cerpadle? pomoct to pomoze kdyz zmenis otacky o polovinu tak zdvojnasobis kroutici moment na vystupu atd samozrejme nepocitam ztraty
- mr.prazdroj12
zdravíčkostrojař píše:Nevite nahodou nekdo jak tomu spalovacimu motorku zvednout vykon?Neutahne to bohuzel to novy repasovany cerpadlo ...takze asi nezbyde nic jinýho nezli uprava na kardan a pujde do sveta nekam jinam Kua takovou sem z ni mel radost...pritom teoreticky by ten vykon i mel stacit...napada me jediny ze ten motor ma svoje za sebou a svuj papirovej vykon nedava...
ja bych se tý mašinky určitě nezbavoval ale jestli ti motorek výkonově nedostačuje tak je potřeba zmenčit výkon na klínu. Výkon P=síla * rychlost . Snižovat sílu je nesmysl takže zbývá rychlost, nejsnadnějc by to šlo výměnou pístu za průměrově větší a nebo vyměnit řemenici u čerpadla za větčí a kdyby sis s tím chtěl vyhrát tak by šlo dát tam oba převody a podle toho jaký polena bys porcoval by se volil potřebný převod
velké problémy neřeš, řešení se časem nabídne samo
-
Tak po delsi dobe se mi povedlo sehnat potrebnou remenici.Takze zkusim cestu zmeny prevodu a uvidim...s tim klinem je to sice pravda, jenze ten klin je uz ted dostatecne ostry,nezarizne se ani po ten "trhaci" uhel...ten clovek co to pro nej bude tvrdi, ze rychlost je pro neho vedlejsi,takze prevod do pomala a muze si u toho popijet kavicku a kdyz to nepomuze tak pak jedine dolu s tlakem na pojistnym ventilu a vetsi plochu na pistu...
- mr.prazdroj12
zdravíčkostrojař píše:Tak po delsi dobe se mi povedlo sehnat potrebnou remenici.Takze zkusim cestu zmeny prevodu a uvidim...s tim klinem je to sice pravda, jenze ten klin je uz ted dostatecne ostry,nezarizne se ani po ten "trhaci" uhel...ten clovek co to pro nej bude tvrdi, ze rychlost je pro neho vedlejsi,takze prevod do pomala a muze si u toho popijet kavicku a kdyz to nepomuze tak pak jedine dolu s tlakem na pojistnym ventilu a vetsi plochu na pistu...
to je to nejrozumější ale ten pojistný ventil si nech jako poslední zálohu potože jediný s cim ti pomůže je že motor to utáhne ale v štípání ti to nepomůže
velké problémy neřeš, řešení se časem nabídne samo