Rychlerostoucí topol

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
wendy

Re: Rychlerostoucí topol

#841 Nový příspěvek od wendy »

Já žádnou sadbu nepotřebuju.Po vykáceným kusu lesa jsem nechal růst nálet.Stanoviště si samo vyselektuje jaká dřevina na něm je neúspěšnější a to byste se divili jak to rychle roste..Na řezivo se musí samozřejmě pěstovat.Ovšem pokud je to na topení je to bez práce.Kam se hrabou nějaký topoly.

maršl
Kontaktovat uživatele:

#842 Nový příspěvek od maršl »

definuj slovo rychle roste v pripade zalesnovacich drevin a co se na tvem stanovisti vyskytuje
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

jirkasbk

#843 Nový příspěvek od jirkasbk »

wendy píše:Prostě mám zkušenosti s topením topolem.Mám kotel na dřevo a beru si na roztápění topolové odřezky z rakvárny.Topit se s tím nedá.To potvzují i sousedi s různými typy kotlů,včetně zplynovacích.Tak poraďte jaký by to musel být kotel aby to dokázal zhodnotit?

musim oponovat!ja topil uz aji vrbou a normalne tohori aji z toho jde teplo myslim ze je to privodu vzduchu je jasny kdyz zavru vscehna dvirka taak to horet nebude neni to uhli preci jenom.verim tomu ze s topolem to bude podobne.jedinej rozdil vsak ale je vrba ma vic popela ale to si nemyslim ze je nejak na skodu

wendy

#844 Nový příspěvek od wendy »

Já přece netvrdím,že to nehoří nebo nehřeje.Říkám jenom ,že to hoří jako papír.Topil jsem už taky vším možným dřevem a nejhůř mi vychází ten topol. A co je na tom divnýho? Když to vyroste třikrát rychlejc.Na kubík smrku odhaduju,že musí být tak tři topolu. Takže proti tomu když někoho baví pořezat,přivézt,uskladnit na stejnou výhřevnost třikrát tolik a sedět u kotle a přikládat nic nemám.

wendy

#845 Nový příspěvek od wendy »

maršl píše:definuj slovo rychle roste v pripade zalesnovacich drevin a co se na tvem stanovisti vyskytuje
No,rychle asi nebylo to pravý slovo,spíš bych ho nahradil dobře.A ty javory a jeřáby co tam nalítaly před 10ti lety už budou mít tak 10-15 cm průměr.A ty lísky co obrůstají každý 4 roky akorát tak na špalíčkovač to je jiný topení,než nějakej topol.Tady bych se blížil uhlí.

Femat

#846 Nový příspěvek od Femat »

tak s tymi lieskami ti musim dat za pravdu mam okolo pozemku hat a tam su, stale sa ich snazim zlikvidovat no zatial marne ale palivo je to super isto sa musi menej casto prikladat lieska ako topol a za 5-6 rokov su suce na zber. mozno z topola by bol viac gigajaulou z hektara ale aj viac ton aky je tam pomer objem/prirastok/vaha to neviem no mne sa zda lieska na zber a prikladanie efektivnejšia :-/ inak aj jasen a klenič su super vyhoda jasena ked je pekny tak ho necham a za par rokov je z neho kvalitne rezivo 8)

Pěstujtetopoly

#847 Nový příspěvek od Pěstujtetopoly »

jsem na slovenske klavesnici tak omluvte pravopis.

Konecne neco konstruktivniho, o par stranek vpred snad najdete muj prispevek ze RRD neni jen topol a ze liska je skvela RRD, jasan i javor jsou take RRD ale stejne je to jen a jen o vyberu puda-kultivar.
Udelali jste mi radost pratele. akorat to chvilku trvalo.
Jsem tu pro vás, nic neprodávám, jen ukazuji cestu k úspěšnému založení porostu RRD a zdarma předávám zkušenosti a fundované informace
Bojuju proti lidské blbosti a pozůstatkům komunismu v nás.

wendy

#848 Nový příspěvek od wendy »

Asi si dám novej nick, "chovejteslepice."

wendy

#849 Nový příspěvek od wendy »

Můžeš mi nastínit nějakou výhodu toho tvýho topolu?

maršl
Kontaktovat uživatele:

#850 Nový příspěvek od maršl »

:shock: :shock: :shock:
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#851 Nový příspěvek od Terablick »

Má to smysl komentovat? :).
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Pěstujtetopoly

#852 Nový příspěvek od Pěstujtetopoly »

To Chovejteslepice:

Až budeš brečet a v hospodě nadávat že ti krouhli dotace, dřevo je drahé a politici kradou, vzpomeň si na toto vlákno.A přemýšlej, případně zvedni prdel od počítače a zajeď se podívat na nějakou plantáž ať víš vo co gou:-)
Jsem tu pro vás, nic neprodávám, jen ukazuji cestu k úspěšnému založení porostu RRD a zdarma předávám zkušenosti a fundované informace

wendy

#853 Nový příspěvek od wendy »

A to já si radši nechám kus lesa zasvinit nějakým náletem bez práce a když to pořežu budu vědět,že se z toho vohřeju,než abych vcysazoval buhvíjaký klony .lítal vokolo toho a pak mi to v kotli spláchlo jako papír.Na doplnění: vo víkendu prořezal soused ovocný stromy tak jsem přitáhl větve mokrý jak byly sešpalíčkoval(byla toho tak kára) a už tejden s tím v pohodě topím.Kdybych měl takovou fůru topolu tak se moc nevohřeju.

wendy

#854 Nový příspěvek od wendy »

Jo ještě jsem zapomněl dodat, že má pěstujtetopoly asi pravdu,že na ty topoly musí být spec. kotel a technologie.Já mám jenom vobyčejnej v kterým shoří všechno akorát ty topoly mu moc nejdou.Nu co naděláš!

Pěstujtetopoly

#855 Nový příspěvek od Pěstujtetopoly »

Nejde o speciální technologii. Jde o to že musíš vědět co chceš spalovat a podle toho si pořídíš kotel.Topoly, vrby jasany i lísku musíš nejdříve zasadit když zakládáš porost, ne že máš kotel a do něj to budeš cpát hlava nehlava.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“