stavba diskovy stepkovac VS bubnovy
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: stavba diskovy stepkovac VS bubnovy
No mám takový projekt, potřebuji pro hladký chod zajistit 4,5 m3 štěpky denně, respektive spíš naplnit 40m3 silo každých 8 dní. Ruka určitě bude, ale je to druhý krok. S tím pásovým dopravníkem jsem tě moc nepochopil. Jak pomůže, když budou ty kmeny pokroucené ? Co třeba místo dopravníku udělat řadu ozubených válců, spojených řetězem a na jeden hydromotor ?
Můj rozpočet na denní náklady pro ten projekt je takový, že za denní štěpku (práce, nafta, amortizace) mohu dát max. 650 kč. Proto potřebuji vyrobit nízkonákladový stroj, který snese zacházení "zaměstnance". Nechápej, že chci 4,5m3 denně prostě jednou za 8 dní potřebuji napnit 40m3 silo, nebo když bude blbé počasí, tak stačí jednou za 15 dní naplnit sila dvě.
Můj rozpočet na denní náklady pro ten projekt je takový, že za denní štěpku (práce, nafta, amortizace) mohu dát max. 650 kč. Proto potřebuji vyrobit nízkonákladový stroj, který snese zacházení "zaměstnance". Nechápej, že chci 4,5m3 denně prostě jednou za 8 dní potřebuji napnit 40m3 silo, nebo když bude blbé počasí, tak stačí jednou za 15 dní naplnit sila dvě.
Farnsdickův logický vývod
Když věci dospějí od desíti k pěti, cyklus se začne opakovat.
To Kosman: No to už jsi daleko, narozdíl od mnoha praktikuješ . Jenom mi řekni tvůj názor na toto: Vezmu jednoho člověka, dám mu traktor s přívěsem na 25m3 štěpky. Přívěs bude mít v místě mezi traktorem a ložnou plochou ten štěpkovač, který tady v hrubých rysech vykresluji, bude umístěn otočně, můžeš ho krmit zleva i zprava. Myslíš, že je reálné aby ten člověk v jednom naplnil ten vlek za 5-6 hodin práce a měl ještě chuť jít do práce druhý den ??
-
Zeby az tak boli pokrutene?Tomu neverim aky budes mat vlastne vstupni otvor?Predpokladam to na 300x220 a to uz fakt neverim ze sa to bude casto zasekavat...
Neviem kto reze stromy ale to by uz musel byt debil,ze to tak poreze
Ked ja mam zatial piranu a otvor ma len 80x60 alebo tak nejak presne som to nemeral a poradil som si celkom hravo. Sice len asi 60m3 som toho podrvil ale tak neverim,ze to budes mat az tak strasne na taky otvor.
Zamestnaj ma a uvidis,ze pridem aj castejsie do prace zalezi kolko dostane za 1m3 KC.
Dalej ake su tam podmienky,neuviedol si,ci konare bude mat pripravene na kope alebo ci ich bude musiet nosit,popripade rezat,a ake budu hrube...
A mimochodom na co vlastne potrebujes kazdy tyzden 40 m3 stiepky?
Neviem kto reze stromy ale to by uz musel byt debil,ze to tak poreze
Ked ja mam zatial piranu a otvor ma len 80x60 alebo tak nejak presne som to nemeral a poradil som si celkom hravo. Sice len asi 60m3 som toho podrvil ale tak neverim,ze to budes mat az tak strasne na taky otvor.
Zamestnaj ma a uvidis,ze pridem aj castejsie do prace zalezi kolko dostane za 1m3 KC.
Dalej ake su tam podmienky,neuviedol si,ci konare bude mat pripravene na kope alebo ci ich bude musiet nosit,popripade rezat,a ake budu hrube...
A mimochodom na co vlastne potrebujes kazdy tyzden 40 m3 stiepky?
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
TO MARŠL: kdyby lidi dělali pořád jenom to co už je vymyšlené, tak tady teď do těch klacků mlátíme pazourkem. Zkusím něco udělat jinak, když to neklapne, tak dám vydělat kovošrotu.
Rukama to cpát nechci, ale to bude další krok. 120 koní napsal jsem, že jsem motor dostal zadarmo jinak pro mé potřeby by stačilo max 80 koní. Jensen se mi moc líbí a je inspirativní zpracování (silné materiály, kovářská práce ), už o poznání méně se mi líbí ta převodovka a kardany u podávacích válců. Co se týče rozeběhů, tak už jsem tady o tom psal. Co se týče vypínání, tak mi není jasné o jakých rázech je řeč. Předpokládám že nikdo nevypne motor při štěpkování - pak bych chápal rázy. Jinak pokud myslíš dobíhání motoru, tak nevidím problém v tom, když přerušíš dodávku nafty, tak s motorem bude točit rotor štěpkovače o něco déle něž by se točil motor naprázdno, ale žádné rázy tam nebudou, olejové čerpadlo se bude dál správně točit a mazat motor. K tomu snímání podmínek motoru, moc a moc bych se divil, kdyby nějaký výrobce čehokoliv se spalovacím motorem neměl monitorování motoru, protože i tak blbé zařízení jako je šroubový kompresor PD200 s tříválcem Zetorem, se ti zastaví, když přestane mazat, když se přehřeje voda, když se přehřeje plyn. Takže pochybuji, že u slušných výrobců to tak není, minimálně z otáček by měli počítat motohodiny.
Jak jsem řekl rozumných příspěvků si vážím, takže mi prosím vysvětli, jak jsi přišel na nulovou bezpečnost a na nůž co nedejbože vyletí ?
mno pokud neco delas a uz mas vizi takovou ze to skonci v kovosrotu tak to je spatna vize, teda to ti reknu, to je trosku drahe si myslim
nevim co se ti nelibi na Jensenu a stylu podavky? ja myslim ze to maju velice dobre udelane, z duvodu prenosu stejne energie na oba valce a nevim co by tom bylo spatneho.
u vypinani mam na mysli, ze kdyz zdechnes motor a kotouc zacne brzdit, tak prece prekonavas kompres v motore a jak zacne byt kompresni tlak vetsi nez moment sily kotouce, tak to zacne skubat, sam vim kdyz zdechnem motor a nejdriv sme nevyradili drtic, tak nekdy cekam, kdy to rozlupne prevodovku na traktore.
s diagnostikou motora bych tak nesouhlasil, jensen co sme meli tak nemel nic, aspon sem nenasel, motor chladil, az si myslim moc a jinak ten slapal jak hodinky. a teda nevim jak jsou udelane auta dnes, ale felcka kdyz nemaze, tak se nezastavi( pokud ignorujes kontrolku) a pocitani motohodin ma uz i traktor a to zadnou diagnostiku nepredstavuje.
nikdy nerikej, ze se ti ci druhym nemuze v tomto pripade stat. neco opomenes nebo se ti rozleti lozisko v domecku a uvidis co tech roztocenych 5q udela. nevim jestli si mel uz nejaky stepkovac puceny, ale pokud ne, tak bych to doporucoval, hodne se od toho da odvodit.
a nulova bezpecnost tam je, ac chces nebo nechces, ptz ti na to nikdo neda papir, ze to ma nejaku normu a splnuje to to a to a to. to si myslim ze je pripad domado traktoru, mas je udelane ale na cestu nesmis
jen mam takovy skromny dotaz, proc delas taku kravu drtic? to ches do toho rvat kulatinu???
mam dojem ze toto se ti nemuze nikdy oplatit a ty stepky nepomuzou ale naopak prodrazi.
Rukama to cpát nechci, ale to bude další krok. 120 koní napsal jsem, že jsem motor dostal zadarmo jinak pro mé potřeby by stačilo max 80 koní. Jensen se mi moc líbí a je inspirativní zpracování (silné materiály, kovářská práce ), už o poznání méně se mi líbí ta převodovka a kardany u podávacích válců. Co se týče rozeběhů, tak už jsem tady o tom psal. Co se týče vypínání, tak mi není jasné o jakých rázech je řeč. Předpokládám že nikdo nevypne motor při štěpkování - pak bych chápal rázy. Jinak pokud myslíš dobíhání motoru, tak nevidím problém v tom, když přerušíš dodávku nafty, tak s motorem bude točit rotor štěpkovače o něco déle něž by se točil motor naprázdno, ale žádné rázy tam nebudou, olejové čerpadlo se bude dál správně točit a mazat motor. K tomu snímání podmínek motoru, moc a moc bych se divil, kdyby nějaký výrobce čehokoliv se spalovacím motorem neměl monitorování motoru, protože i tak blbé zařízení jako je šroubový kompresor PD200 s tříválcem Zetorem, se ti zastaví, když přestane mazat, když se přehřeje voda, když se přehřeje plyn. Takže pochybuji, že u slušných výrobců to tak není, minimálně z otáček by měli počítat motohodiny.
Jak jsem řekl rozumných příspěvků si vážím, takže mi prosím vysvětli, jak jsi přišel na nulovou bezpečnost a na nůž co nedejbože vyletí ?
mno pokud neco delas a uz mas vizi takovou ze to skonci v kovosrotu tak to je spatna vize, teda to ti reknu, to je trosku drahe si myslim
nevim co se ti nelibi na Jensenu a stylu podavky? ja myslim ze to maju velice dobre udelane, z duvodu prenosu stejne energie na oba valce a nevim co by tom bylo spatneho.
u vypinani mam na mysli, ze kdyz zdechnes motor a kotouc zacne brzdit, tak prece prekonavas kompres v motore a jak zacne byt kompresni tlak vetsi nez moment sily kotouce, tak to zacne skubat, sam vim kdyz zdechnem motor a nejdriv sme nevyradili drtic, tak nekdy cekam, kdy to rozlupne prevodovku na traktore.
s diagnostikou motora bych tak nesouhlasil, jensen co sme meli tak nemel nic, aspon sem nenasel, motor chladil, az si myslim moc a jinak ten slapal jak hodinky. a teda nevim jak jsou udelane auta dnes, ale felcka kdyz nemaze, tak se nezastavi( pokud ignorujes kontrolku) a pocitani motohodin ma uz i traktor a to zadnou diagnostiku nepredstavuje.
nikdy nerikej, ze se ti ci druhym nemuze v tomto pripade stat. neco opomenes nebo se ti rozleti lozisko v domecku a uvidis co tech roztocenych 5q udela. nevim jestli si mel uz nejaky stepkovac puceny, ale pokud ne, tak bych to doporucoval, hodne se od toho da odvodit.
a nulova bezpecnost tam je, ac chces nebo nechces, ptz ti na to nikdo neda papir, ze to ma nejaku normu a splnuje to to a to a to. to si myslim ze je pripad domado traktoru, mas je udelane ale na cestu nesmis
jen mam takovy skromny dotaz, proc delas taku kravu drtic? to ches do toho rvat kulatinu???
mam dojem ze toto se ti nemuze nikdy oplatit a ty stepky nepomuzou ale naopak prodrazi.
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
Nechci se hádat, ani v podstatě nechci nijak zvlášť oponovat. Skutečně mi jde o to, abych nasál co nejvíce užitečných informací a vyvaroval se odzkoušených chyb. Protože jsem začal budovat a tím myslím prakticky technologii na využívání štěpky, tak bych chtěl zajít do co nejméně slepých uliček.
- halagacka1
to určite už každy vie ale najvačši plus pre toho kto štiepkou vykuruje je ked je riadne sucha my vykurujeme mesto denne prejde hore kominom 80až100 m3 a je to poriadny rozdiel ked nabagrujem čerstvu štiepku alebo z uprostred kopy som nechapal ako to može za pol roka vnutri celkom slušne preschnut na takej obrovskej kope a vobec nenadkryte to je sila mam aj foto tej bubnovej štiepkovačky teda tych podavacich valcov čo som pisal len som niekde odmrdkal kabel od mobilu ale dam to sem
Kto nic nerobi,nic nepokazi
-
Tak co třeba něco takového pro domácí výrobu celkem jednoduché i když za ty peníze by se asi oplatilo ho koupit ale není o něm moc napsáno co to je http://zemedelska-technika.sbazar.cz/st ... 11487.html
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán
- halagacka1
ahoj ten sa pačil aj mne ma ho tu jeden z fora ale je to čina na you tube je aj video už som to tu o nom pisal je to wood chiper wc6 a wc8 novy stoji asi kolo 50tis
-
Našel jsem o něm na internetu že je to Ital štěpkuje kolem 15 cm. a stojí 32000kč. mě se nezdá špatný i když kdo ví chtělo by to video jak maká a co se kazí atd.
- halagacka1
-
Aha no tak už se mi to moc nelíbí
- halagacka1
mne sa pozdava ako tam ty managery postavaju a pomahaju akurat čo ich oziabe v nohy a naštiepkovana kopka na raz do peca to nema chyby
Nebyl jsem tázán, ale napíšu svůj názor. Jeden člověk vs. 25m3 štěpky = mission impossible. Možná by to šlo s hydraulickou rukou a nachystanou hromadou klestu. Pokud bys chtěl sbírat klest v lese, tak na toto množství je potřeba víc lidí. Pokud z hromady tak možná by stačili dva.X-Chaos píše:To Kosman: No to už jsi daleko, narozdíl od mnoha praktikuješ . Jenom mi řekni tvůj názor na toto: Vezmu jednoho člověka, dám mu traktor s přívěsem na 25m3 štěpky. Přívěs bude mít v místě mezi traktorem a ložnou plochou ten štěpkovač, který tady v hrubých rysech vykresluji, bude umístěn otočně, můžeš ho krmit zleva i zprava. Myslíš, že je reálné aby ten člověk v jednom naplnil ten vlek za 5-6 hodin práce a měl ještě chuť jít do práce druhý den ??
Pokud počítáš s cenou štěpky 150Kč/m3 tak tato je jen obtížně dosažitelná. Doporučoval bych ti naštěpkovat si aspoň 100m3 sám a myslím, že pochopíš, že dokonce i vlastní práce má určitou hodnotu. 25m3 je při vlhčím materiálu 7,5 tuny.
Hygienická norma
http://www.ebtservis.cz/odkazy/legislat ... 07-361.htm
Hygienický limit pro hmotnost ručně manipulovaného břemene přenášeného mužem při občasném zvedání a přenášení je 50 kg, při častém zvedání a přenášení 30 kg. Hygienický limit pro kumulativní hmotnost ručně manipulovaného břemene mužem je 10 000 kg za osmihodinovou směnu.
Jedna věc je 10000kg ve skladu po rovině a druhá je vytrhávání větví z hmoty, chození s menší zátěží, protože víc objemově neuneseš.
Být zaměstnanec a štěpkovat klest v lese sám s oceněním 50Kč/m3 tak uteču, dokud je čas. Máme naštěpkované asi 700m3/2 roky (to co se štěpkovalo na zem se špatně odhaduje).
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI
TO KOSMAN: No těch 40m3 zhruba na týden, potřebuji na to abych vyráběl 1200kWh elektřiny denně je to bráno jako O2 takže výkupní cena pro rok 2011 je 3,530 Kč/kWh + příspěvek 0,59 Kč/kWh protože hodlám využívat pochopitelně i teplo.
-
Takze vyrabas elektrinu?Este by ma zaujimalo na akom principe.
Preco si nesiel radsej do vodnej elektrarne?
Preco si nesiel radsej do vodnej elektrarne?