Naviják - diskuze
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Naviják
Tam nehonili výkon. Byl to lesácký veletrh....
Na dlouhé vzdálenosti když je široká šlajsna je to pro koně mnohem menší zátěž než normálně na brdíčku. Tyto 2 poměrně malí koně na tom po rovince táhli přes 2 kubíky jak nic.
Na dlouhé vzdálenosti když je široká šlajsna je to pro koně mnohem menší zátěž než normálně na brdíčku. Tyto 2 poměrně malí koně na tom po rovince táhli přes 2 kubíky jak nic.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
Ahoj,kurňa starý su jak práca ale toto sem eště neviděl.Včil už máme doma z 70ku s dodělaným předkem ale kdysi dávno když sem kolikrát přitahoval ke vlečce trialem ze stejšna,bes hydrauliky,po zemi kuatinu že sem ji kolikrát ani neobejmul.Za mňů brázda jak na zemňáky a to sem to kolikrát smýkál jenom trhama,tak to by byla pohoda takhle si to přizdvihnout a zároveň si tím i správnou konstrukcí zatížit zadek.Perfektní výmysl kor na delší tahání,se opravdu divím že to u nás není nikde vidět.Koníci u nás by měli podat nějaký protest ať se jim uleví.Peetan píše:BT, tady jsou další...
Naposledy upravil(a) ola dne pát pro 05, 2008 5:11 pm, celkem upraveno 2 x.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Jo, ale zase je to tom, jestli půjdou domů odpočatí, nebo dobití jak psi...Honza50 píše:když je to pár tak vem 2kubiky jak nic
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
- TomAir
- Kontaktovat uživatele:
S tímhle sem tahal za SUPREM dřevo k silnici, asi tak 1 km do kopce. Normálně vzal tak 0,5 než šel na zadní a s tím vozíkem vzal něco přes 2 kubíky. Úvazky se dávají do drážek na horní kozlík a ten se pak navijákem naklopí jak je potřeba. Ještě se dá zajistit řetězem k oji a navijákem se dotěžuje traktor. V extrémním případě to vypadá tak, že traktor má přední kola pár cm ve vzduchu a víc se už nezvedá, protože se napne řetěz mezi ojí a kozlíkem.
Ahoj, dávám sem několik fotek co odsud zmizely. Navíjím na zpátečku, odvíjení jde úplně volně. Navíjení je pomalejší ale jinak docela v pohodě.Nejdříve jsem byl opravdu zklamaný z toho řazení zpátečky a vyřazení pojezdu ale po chvíli práce jsem si to trochu najel a už to měnit nebudu.Po přitažení zabrzdím šnek přes bowden pákou v kabině,zvednu štít a jedu.Myslel jsem, že se bude zvedat předek, ale docela v poho. Táhl jsem pořádný kus a dobrý. Na běžný tahání to opravdu stačí. Na každodení tahání to teda ale opravdu není. Tak hodně zdaru!!!JH píše:Ahoj lidi než spadlo fórum tak tady byly fotky V3S navijáků upravených na volné odvíjení lana . Tímto Vás prosím o opětovné vkládání fota a záludností o přestavbě . Řadící segment už mám podle výkresu z jiného vlákna hotové, ted´už zbývá jen rozebrat naviják a upravit . Řazení a brzda bude vzduchem.Lano chci zkusit navinout obráceně a vést ho zkrz horní kladku, která bude asi zavěšená na dvou článcích silného řetězu . Toto řešení se mi zdá lepší než pouze otočná kladka , která ukládá jen do středu bubnu. Kladka na řetězu bude mít větší volnost a tím bude asi i líp rovnat lano.
- stano 4011
pozeram ze aj traktor je v top stave ,mam nejake veci z V3Skoveho navyjaku ak niekdo potrebuje vsetko okrem bubnu
nechapu proč nekteri lide hani navijak v3s.trocha prace ačasu aje s toho dvou bubnovy navijak se zubovymy spojkamy.volne odvijeni samozřejmost.a utahne tak 2/3 co navijak lkt81 lituju ale fotky nemam mel jsem ho na traktoru utahl 6kubiku po rovine v pohode aniž by se ozvalo šnekove kolo.až ho budu delat pro sebe což bych mohl během zimy zvladnout a samozdrejme dam fotky ja myslim že je dobre navijet na spatečku když nemuzeš nekde vyjet tak to otočiš couvas pres pojezd a zaroven se lanujes to je podle mě idealni řeseni
Přesně takhle to ovládám i já na zpátečku navíjím a prozatím ještě na 5 odvíjím .Stejně děláme min ve dvou, ale má to nevýhodu že u lana musí být někdo zodpovědný a pořád při odvíjeni táhnout za lano jinak se celá vrstva povolí a pak se to musí srovnat. Rychlost na vytažení něčeho fakt těžkého je naprosto dostačující, ale pokud taháš něco lehčího z 50 m tak to trochu zdržuje. Proto chci zkusit navinout 50m 10mm lana obráceně přes horní kladku a doufat že se vejde. Řádkovač zachovám a kdykoliv budu moc navinout nazpět originál 12ku lano.
Ještě mám takový dotaz řadící vidlička je na řadícím segmentu skrz tělo navijáku letmo uložená(položená) a nebo ji drží ty pouzdra . Mám trochu strach, aby se to pak nekřížilo.
Ještě mám takový dotaz řadící vidlička je na řadícím segmentu skrz tělo navijáku letmo uložená(položená) a nebo ji drží ty pouzdra . Mám trochu strach, aby se to pak nekřížilo.
Je položená, ale v těch pouzdrech jsou manžety kvůli těsnosti. Na řadícím segmentu je zahloubení na řad. vidličku.Je dostatečně hluboký tak se to nijak neklínuje.Za chodu po vidličce stéká olej a tak je ještě mazaná. Zatím není problém. Jen bych potřeboval vyřešit netěsnost oleje okolo bubnu. Originál tam je jaká si těsnící šňůra v osazení. Dal jsem tam novou lojovou šňůru ale stejně někdy olej prosakuje.Záleží na svažitosti terénu.
Mě z něj taky při naklonění teče olej , ale pokud je v bubnu ,nebo v přírubě drážka tak by tam šel dát o kroužek popřípadě něco podobného. To uvidím až to rozeberu. Ještě by mě zajímalo to zajištění zubového kola na bubnu.
V jiném vlákně je zajištěn proti pohybu do stran silonovými kostkami na deklu. A jak to máš vyřešené ty? Na fotce je vidět pod řadícím segmenten nějaký kroužek asi přišroubovaný k bubnu.
V jiném vlákně je zajištěn proti pohybu do stran silonovými kostkami na deklu. A jak to máš vyřešené ty? Na fotce je vidět pod řadícím segmenten nějaký kroužek asi přišroubovaný k bubnu.
- schejbic
Tak konečně!!!!wintrej píše:Dakujem moc za ochotu ten prevod možem spraviť aj 1:3 alebo 1:2 je akurat?
Tan převod ti bude sačit 1:2. Řetěz je coulovej. Ještě by se mi nestalo, že by mi řetěz praskl, ale už jsem nakroutil náhon.
K práci se musí člověk umět postavit! Pokud se k ní postaví špatně, tak ho ta svině může i ZABÍT!!!
Přesně tak! Jen jsem musel trochu buben obrousit aby byla rovná plocha a pak vyvrtat díry na závity. Myslím, že je to lepší než ten silon. Někde jsem tady viděl, že tam někdo dokázal vložit i ložisko! Toje pak už perfekt. Já s tím pracuju tak 4tyřikrát za rok, Tak to snad chvíli vydrží.JH píše:Mě z něj taky při naklonění teče olej , ale pokud je v bubnu ,nebo v přírubě drážka tak by tam šel dát o kroužek popřípadě něco podobného. To uvidím až to rozeberu. Ještě by mě zajímalo to zajištění zubového kola na bubnu.