Hydraulický rovaděč na štípačku - prosím o radu
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hydraulický rovaděč na štípačku - prosím o radu
Aha. tak ten zahoď . Kterejkoliv "moderní" rozvaděč bude OK .
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Prosím Tě Terablicku.
Co se stane v případě když koupím kterýkoliv jiný rozvaděč a vypadne mi opět z rychlospojky hadice odpadu neboli vracečky ?
Vydrží to ?
Jaký model a typ by jsi mi doporučil prosím ?
Rád bych asi nějaký raději český dvousekční dvojčinný.
Samozřejmě bych nejradši dvojsekční, jedna poloha aby uměla to automatické vracení pístu a druhá byla úplně klasická dvousekční. O tom jsme si psali už právě o těch vánocích, ale to asi nebude na trhu k mání a jestli ano tak cena bude zřejmě hodně vysoká.
Nevíte náhodou někdo co je to za značku rozvaděčů které pán prodává na Bazoši ?
Tady : http://stroje.bazos.cz/inzerat/31497640 ... ec-240.php
Co se stane v případě když koupím kterýkoliv jiný rozvaděč a vypadne mi opět z rychlospojky hadice odpadu neboli vracečky ?
Vydrží to ?
Jaký model a typ by jsi mi doporučil prosím ?
Rád bych asi nějaký raději český dvousekční dvojčinný.
Samozřejmě bych nejradši dvojsekční, jedna poloha aby uměla to automatické vracení pístu a druhá byla úplně klasická dvousekční. O tom jsme si psali už právě o těch vánocích, ale to asi nebude na trhu k mání a jestli ano tak cena bude zřejmě hodně vysoká.
Nevíte náhodou někdo co je to za značku rozvaděčů které pán prodává na Bazoši ?
Tady : http://stroje.bazos.cz/inzerat/31497640 ... ec-240.php
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle z toho inzerátu jsou Polské nebo Bulharské (převážně Polské). Kvalita by měla být přijatelná pro hobby použití .
S tou funkcí vracení pístu budeš mít možná problém - ne všichni výrobci to dělaj. Jak jsem už psal i jinde, dá se to nahradit pružinou nebo tak
Z Českých a cenově rozumných určitě Hydroma HC M45
Při jakémkoliv nežádoucím jevu v okruhu by měl zafungovat přetlakový ventil - za předpokladu že je funkční a správně seřízený Určitě se zkus vyhnout takovýmhle extrémním tlakovým rázům, ale zásadní problém by to pro rozvaděč být neměl...
S tou funkcí vracení pístu budeš mít možná problém - ne všichni výrobci to dělaj. Jak jsem už psal i jinde, dá se to nahradit pružinou nebo tak
Při jakémkoliv nežádoucím jevu v okruhu by měl zafungovat přetlakový ventil - za předpokladu že je funkční a správně seřízený Určitě se zkus vyhnout takovýmhle extrémním tlakovým rázům, ale zásadní problém by to pro rozvaděč být neměl...
Pánovi jsem volal. Prý jsou bulharské. Prý jako celek se to nedělá. Varianta je jeden štípačkový a jeden klasický jednosekční dvojčinný.
Ty štípačkové mají průtok 80 litrů ale budou až za dva měsíce.
Já snad budu muset někde koupi zase ten náhradní klobouček k to mu mému.
2 měsíce je opravdu hodně.
Jinak za štípačkový chce 2600 a za klasický jednosekční dvojčinný chce 1250 kč.
Jinak to propojení rozvaděčů by mělo být jak jsi tady maloval a dal sem ten obrázek. Přívod prvně do toho klasického a pak nějak propojit. Zatím je to pro mě galimatiáš.
Ty štípačkové mají průtok 80 litrů ale budou až za dva měsíce.
Já snad budu muset někde koupi zase ten náhradní klobouček k to mu mému.
2 měsíce je opravdu hodně.
Jinak za štípačkový chce 2600 a za klasický jednosekční dvojčinný chce 1250 kč.
Jinak to propojení rozvaděčů by mělo být jak jsi tady maloval a dal sem ten obrázek. Přívod prvně do toho klasického a pak nějak propojit. Zatím je to pro mě galimatiáš.
Terablick píše:Tyhle z toho inzerátu jsou Polské nebo Bulharské (převážně Polské). Kvalita by měla být přijatelná pro hobby použití .
Co Jihlavan jak to s ním vidíš ?
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
JJ, to jsi se mohl zeptat mě . Ale vracení pístu nemusí mít jen štípačkovej rozvaděč, ale Bulhaři zase tolik variant nemaj no... Hydroma by to asi dodala, ale musel by jsi se zeptat Cena by mohla bejt možná i lepší než součet za ty dva
Zítra do Hydromy zavolám a zjistím co dělá.
Ta Hydroma mě po třech návštěvách (vynucených přesným typem čerpadla) připadá dosti komplikovaná. Doporučuji spíše brněnský Hydrocom.Nokia píše:Zítra do Hydromy zavolám a zjistím co dělá.
Kromě toho - Hydroma nic takového nevyrábí. Dnes se všechny cenově přijatelné hydraulické drobnosti vozí z Italie.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Štípačkovej speciál asi nevyrábí, ale rozvaděč kterej by měl páku v neutrálu v poloze šoupátka pro zásuv pístu určitě ano . Komplikovaná nevím - já dotazy řeším emailem, a odpoví rychle a dostatečně . Hydrocom je taky OK . Jestli Itala nebo Bulhara už mi přijde skoro na stejno (dneska), a cena bude u Itala vejš...
V Hydrocomu v Brně ty štípačkové běžně mají, spolupráce s nimi výborná.
na své štípačce ho mám i se svojí vlastní úpravou, aby v případě potřeby pracoval jako klasický rozvaděč,
na své štípačce ho mám i se svojí vlastní úpravou, aby v případě potřeby pracoval jako klasický rozvaděč,
Petbox píše:V Hydrocomu v Brně ty štípačkové běžně mají, spolupráce s nimi výborná.
Je to úprava složitá ?
Chlapi, nevíte náhodou jestli se v Hydromě vyrábí jako jeden celek ten štípačkový a druhá sekce klasický dvojčinný ?
Neměli by jste náhodou na někoho do té Hydromy kontakt s kým přímo jednáte ?
Neměli by jste náhodou na někoho do té Hydromy kontakt s kým přímo jednáte ?
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tohle nevyrábí asi nikdo. Jen to co jsem psal, což je funkčně skoro totéž, jen nemá regenerační šoupátko, a vytlačování páky bys musel vyřešit trošičku jinak. Ale neni to o moc složitější než s origo štípačkovým. Proč zarytě trváš na kombinaci v jednom tělese? Můžeš přece koupit jeden obyčejnej rozvaděč s HPCO výstupem a za něj zapojit ten štípačkovej speciál
Ano, přesně tak, koupit dva. V jednom tělese to není.
PS: Hydroma o i ti ostatní jsou jen obchodníci, nebo montážníci agregátů. Ty rozvaděče nevyrábí, jen vozí z ciziny a prodávají !!!
PS: Hydroma o i ti ostatní jsou jen obchodníci, nebo montážníci agregátů. Ty rozvaděče nevyrábí, jen vozí z ciziny a prodávají !!!
Proč trvám na jednom tělese ? To proto, že se bojím že nebudu umět ty dva kusy spojit.
Největší problém vidím v tom, jak zpojit ty dvě zpátečky do jedné vracečky co vede do traktoru.
Toto je můj první kontakt s hydraulikou a tak se bojím experimentů.
Mám už za sebou vyražené dva kloboučky u toho mého rozvaděče 10 N RP.
Největší problém vidím v tom, jak zpojit ty dvě zpátečky do jedné vracečky co vede do traktoru.
Toto je můj první kontakt s hydraulikou a tak se bojím experimentů.
Mám už za sebou vyražené dva kloboučky u toho mého rozvaděče 10 N RP.