freemanův špalíkovač

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Odpovědět
Zpráva
Autor
Fogas11

Re: freemanův špalíkovač

#61 Nový příspěvek od Fogas11 »

ked to mas take zahlbene tie diery na sroby nemas potom tenke dno medzi tym spodkom hlavy srobu a zaciatkom noza?
UKT 7045

freeman

#62 Nový příspěvek od freeman »

Teď dobře nechápu co myslíš, ale ode dna tý drážky to mám na střed šroubu nějakejch 12mm, je dost u paty nože, ale hřídel je 50mm,
tak hlubší drážka než 25mm nešla, protože jsem válec osoustružil na 100mm kvůli průchodnosti. Teď je mezera mezi válcema 65mm.
Jinak k ceně frézování se věci mají tak. Kámoš pracuje v kovoobráběcí firmě a musel zaplatit 1000kč za pronájem frézky a 1000kč si řekl ode mě. Bohužel frézku ve svým strojovým parku ještě nemám, ale tenhle rok chci postavit dílnu, tak potom si nějaký krámy nakoupim

freeman

#63 Nový příspěvek od freeman »

Jinak mě napadla taková hovadina, abych nemusel nechat dělat drážky do nožů. Nemá tam někdo z vás místo šroubů, co držej nože červíky? Nemuselo by to bejt marný, tlačilo by to nůž na protější stěnu, akorát v červíkovi m12 je asi dost malej imbus

Fogas11

#64 Nový příspěvek od Fogas11 »

sorry az teraz som si to vsimol ze ta diera je skrz na skrz ... tiez som rozmyslal nad tymi cervikmi ale napadlo ma ze by sa tam dala spravit aj nejaka prdrziavacia lista nieco ako celust na zveraku a tam by sa nemuseli robit drazky na sroby ale ked je to takto overene zbytocne nad niecim spekulovat ;-)
UKT 7045

freeman

#65 Nový příspěvek od freeman »

Asi máš pravdu ale teď řešim jak vyfrézovat drážky do nože, kterej je v tom místě zakalenej. Asi to odvezu na vodní paprsek a oni si s tim poraděj :prace:

freeman

#66 Nový příspěvek od freeman »

Nože jsou hotový, teď už jen začít kompletovat
Obrázek
Obrázek

ondřej zetor 25K

#67 Nový příspěvek od ondřej zetor 25K »

freeman píše:foto předlohy, jištění jsem vyřešil tak, že jsem provrtal ozubený kolo předlohy a dal jsem tam střižnej šroub m8, jestli to bude málo ukážou až testy
Obrázek
Zdravim měl jsem kulatinu 40mm na ni ozubené kolo a vše svrtané , začal jsem od osmičky šroubu, skončil u dvanáctky a nakonec jsem to zavařil a koupil origo spojku přetěžovací na 1600 Nm protože mě nebavilo pořát dolovat ty střižené šrouby které nikdy nešly ven a stálo to s prominutím za hovno ;-) Ta spojka je nenahraditelná na stěpkovači je to supr 8)
Zetor 6945 Zetor 25 K Suzuki Samurai 1,9 D Nissan Terrano 2 2,7 Tdi Plato na 2 tuny a tak dále :-)

mihi

#68 Nový příspěvek od mihi »

Zdravim měl jsem kulatinu 40mm na ni ozubené kolo a vše svrtané , začal jsem od osmičky šroubu, skončil u dvanáctky a nakonec jsem to zavařil a koupil origo spojku přetěžovací na 1600 Nm protože mě nebavilo pořát dolovat ty střižené šrouby které nikdy nešly ven a stálo to s prominutím za hovno ;-) Ta spojka je nenahraditelná na stěpkovači je to supr 8)[/quote]

Ondrej a už sa Ti stalo že by tá spojka prešmykovala???a ak áno kedy????

Ď.
:friends:

Mihi :)
Mihi

ondřej zetor 25K

#69 Nový příspěvek od ondřej zetor 25K »

jo stalo se mi to uš a ne jednoun třeba tam strčím dvě tři větve o pruměru 5cm a jsou v nich suky a trefí se nože přímo na ně pak spojka přeskakuje , nebo se stane že dvakrat třikrát přeskočí a větev to přecvakne a jede se dál
Zetor 6945 Zetor 25 K Suzuki Samurai 1,9 D Nissan Terrano 2 2,7 Tdi Plato na 2 tuny a tak dále :-)

freeman

#70 Nový příspěvek od freeman »

Nestrašte!!! Viděli jste, kolik stojí kardan s přetěžovací spojkou?

ondřej zetor 25K

#71 Nový příspěvek od ondřej zetor 25K »

daval jsem za něj 7500 bez dph ale co je to proti go převodovky po tom co se ukrouti hřídel a rozbije převodovku :-/

freeman

#72 Nový příspěvek od freeman »

no tak na kardanka.cz je kolem 4-5 tisíc, tak jak ten střižnej šroub bude na prd, tak to koupim.
Dneska zkouška kompletace
Obrázek

freeman

#73 Nový příspěvek od freeman »

Všechno sedí jak má, zítra to sešteluju a zavařim futra, už mám i plechy na zakrytování :)
Obrázek
Obrázek

freeman

#74 Nový příspěvek od freeman »

Hlásím pokrok o krok. Už to mám skoro komplet, ještě jednu vrstvu štětkometalízy na násypku a vyrobit pytlovací přírubu, setrvák by měl být na konci příštího týdne. Dneska to vyzkoušim na ostro, sice je deset pod nulou ale na zahradě se pár větví válí, tak to do toho naházim.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

rumos

#75 Nový příspěvek od rumos »

hlasím: máš to moc pěkný!

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“