Stavba navijáku od Biboše
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Stavba navijáku od Biboše
Gabo já vás obdivuju všechny co něco stavíte, vymýšlíte. Zejména ten čas který tomu věnujete. Neusiluju ani vehementně, ani mírně o cokoliv, je to jen vaše věc. Konec konců ono to vždycky "nějak" funguje a představa o optimálním fungování je u každého někde jinde. Stejně tak praktické zkušenosti s provozem. Vždycky se mi ale vymstilo, když jsem mávl rukou nad pochybností zda daná věc bude odolávat, fungovat v mezních situacích. Že při mém dosavadním provozu nenastala, ještě neznamená, že nepřijde. Otázka proč zkušebny vždy vyvolávají stav kdy zkoušený výrobek je na, nebo za hranicí deklarovaných hodnot, je pak jednoduše zodpovězená. Bibošova odpověď že 6911 dub 12/50 neutáhne, dokládá že tu hranici ještě zdaleka nedosáhl a třeba nikdy nedosáhne. Pokud k tomu jednou dojde, nezbude než složit hlavu do dlaní a zpytovat svědomí. Pro dobrou inspiraci jaký že je rozdíl mezi "profi" a "hoby" technikou je otevřít si stránky výrobců třeba navijáků obou řad a zjistíš, že ten rozdíl je úplně někde jinde než v konstrukci.
Nevím, že bych zde někoho napadal, urážel, nebo jím pohrdal, čekal jsem konstruktivní debatu, ne vehementní odmítání všech připomínek.
Nevím, že bych zde někoho napadal, urážel, nebo jím pohrdal, čekal jsem konstruktivní debatu, ne vehementní odmítání všech připomínek.
len si mi stale nenapisal preco by neslo odistit zapadku ked malinko zapnes spojku a navinies trosku lana , dik
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Projdi si tuhle poslední debatu zpět a dočteš se. Psal jsem to několikrát. Třeba proto že ve snaze co nejmíň zasvinit dříví ho vytáhneš co nejvýš, např. kluzáky až do kladky. Nebo u mého "dědouše" se zapříčí čela o závěs, příčku štítu. Probírala se tu kdesi, kdysi situace, kdy se dříví dostalo mezi pařez a prokluzující traktor, potřebuješ traktor uvolnit a nalanovat na sebe. Prostě jsou situace kdy se to stane a věř, jednou se to stane. Sekat lano jen kvůli vlastnímu poplácání se po rameni je hloupé Ano "ked malinko zapnes spojku a navinies trosku lana", ale na to musíš mít víc zubů na rohatce, ne aby rozdíl byl 10 cm lana !
jasne v krizovych situaciach to je tak ako pises dik
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Víš peny taky jsem dlouho odmítal možnost že stát se to může, ale to byl naviják se zakloněnou kladkou a rovný štít, navíc na hydraulice
Nikdy neříkej nikdy ! Znal jsem traktoristu co za 20 let NIKDY nepřevrátil traktor a do měsíce si ho zubatá odnesla ve dvou dílech zpod traktoru !
Nikdy neříkej nikdy ! Znal jsem traktoristu co za 20 let NIKDY nepřevrátil traktor a do měsíce si ho zubatá odnesla ve dvou dílech zpod traktoru !
V každém případě nepochybuji o tvých zkušenostech z lesa a beru tvé připomínky na vědomíZetor 62 píše:Gabo já vás obdivuju všechny co něco stavíte, vymýšlíte. Zejména ten čas který tomu věnujete. Neusiluju ani vehementně, ani mírně o cokoliv, je to jen vaše věc. Konec konců ono to vždycky "nějak" funguje a představa o optimálním fungování je u každého někde jinde. Stejně tak praktické zkušenosti s provozem. Vždycky se mi ale vymstilo, když jsem mávl rukou nad pochybností zda daná věc bude odolávat, fungovat v mezních situacích. Že při mém dosavadním provozu nenastala, ještě neznamená, že nepřijde. Otázka proč zkušebny vždy vyvolávají stav kdy zkoušený výrobek je na, nebo za hranicí deklarovaných hodnot, je pak jednoduše zodpovězená. Bibošova odpověď že 6911 dub 12/50 neutáhne, dokládá že tu hranici ještě zdaleka nedosáhl a třeba nikdy nedosáhne. Pokud k tomu jednou dojde, nezbude než složit hlavu do dlaní a zpytovat svědomí. Pro dobrou inspiraci jaký že je rozdíl mezi "profi" a "hoby" technikou je otevřít si stránky výrobců třeba navijáků obou řad a zjistíš, že ten rozdíl je úplně někde jinde než v konstrukci.
A to napadání(slovní), urážky , pohrdání atd. jsem myslel všeobecně, protože je to zde na fóru takový folklór.
No a konstruktivní debatu? Nemám ty zkušenosti, jako vy co se tím živíte, abych měl z čeho těžit připomínky.
-
já neurážel ale připomínal a radil nic vícGabo píše:V každém případě nepochybuji o tvých zkušenostech z lesa a beru tvé připomínky na vědomíZetor 62 píše:Gabo já vás obdivuju všechny co něco stavíte, vymýšlíte. Zejména ten čas který tomu věnujete. Neusiluju ani vehementně, ani mírně o cokoliv, je to jen vaše věc. Konec konců ono to vždycky "nějak" funguje a představa o optimálním fungování je u každého někde jinde. Stejně tak praktické zkušenosti s provozem. Vždycky se mi ale vymstilo, když jsem mávl rukou nad pochybností zda daná věc bude odolávat, fungovat v mezních situacích. Že při mém dosavadním provozu nenastala, ještě neznamená, že nepřijde. Otázka proč zkušebny vždy vyvolávají stav kdy zkoušený výrobek je na, nebo za hranicí deklarovaných hodnot, je pak jednoduše zodpovězená. Bibošova odpověď že 6911 dub 12/50 neutáhne, dokládá že tu hranici ještě zdaleka nedosáhl a třeba nikdy nedosáhne. Pokud k tomu jednou dojde, nezbude než složit hlavu do dlaní a zpytovat svědomí. Pro dobrou inspiraci jaký že je rozdíl mezi "profi" a "hoby" technikou je otevřít si stránky výrobců třeba navijáků obou řad a zjistíš, že ten rozdíl je úplně někde jinde než v konstrukci.
A to napadání(slovní), urážky , pohrdání atd. jsem myslel všeobecně, protože je to zde na fóru takový folklór.
No a konstruktivní debatu? Nemám ty zkušenosti, jako vy co se tím živíte, abych měl z čeho těžit připomínky.
jinak zetore pošli mi v sz email a ja ti pošlu foto ovládání je to jednoduché jak facka a sedneš si na prdel až o uvidíš jedinně kdy to hůř funguje ve velkých mrazech než se prohřeje vzduch v kompresoru a celý traktor a pak to šlape jak hodinky
kdo to viděl každý čuměl jak se říká investice za pár kaček
To není myšleno na tebe, ale všeobecně na tohle fórum. Protože už to mělo ten náběch, aby to skončilo v tomhle duchu. Nemám rád, když se debata zvrtne z popudu pár duševně nevyspělých jedinců v osočování a urážky.
A teď zpátky k tématu.
Včera jsem povařil náhonovou hřídel i s napínáním a zbodoval odjišťování západky. Fotky mi nejdou vložit
Pro zetora 62:
K té rohatce, po vnějším obvodu cívky dělá jeden zub 10,5 cm. Takže to je do cca 10 cm lana při navinuté cívce.
A teď zpátky k tématu.
Včera jsem povařil náhonovou hřídel i s napínáním a zbodoval odjišťování západky. Fotky mi nejdou vložit
Pro zetora 62:
K té rohatce, po vnějším obvodu cívky dělá jeden zub 10,5 cm. Takže to je do cca 10 cm lana při navinuté cívce.
Trochu jsem pokročil. Ovládání západky a ovládání spojky. A posunutý náhon.
60 m 10mmmihi píše: ako divý....
a aké tam budeš dávať lano??
Mihi
Jo jo jdeš podle Plánu.
Jinak lesáckej traktor UKT ma rozteč zubů na rohatce 9 cm.
Vyrábím stěpkovače,štípačky,navijáky a štípací kužele
Vyrobím na soustruhu,fézce cokoliv -dodám materiál
Vyrábím drážkové hřídele zemědělské -výrábím je tvarovou frézou.
https://www.kovovyroba-bibos.cz/
Vyrobím na soustruhu,fézce cokoliv -dodám materiál
Vyrábím drážkové hřídele zemědělské -výrábím je tvarovou frézou.
https://www.kovovyroba-bibos.cz/
Já počítal po obvodu cívky, takže to je cca do těch 10 cm při plné cívce.bibos píše:Jo jo jdeš podle Plánu.
Dneska mi přišel pod ruku hliníkovej kaslík (kámoš ho chtěl vyhodit ) a už je tam na řetězi.