Stavba navijáku
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba navijáku
Písal som to tu na forum už asi 5x ale napíšem to aj 6 http://www.retaz.sk
-
Aha tak díky skusím jak budu stavit další i když se mi líbil ten tvůj z redukce jen menší s řetězovým převodem chci si udělat něco pro sebe a zachovat hydrauliku kvůli konteineru
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán
ináč na slovensku predávaju reťazové kolesa a podobné veci aj www.powerbelt.sk sú lacnejší ako reťaz.skale reťaz nepredávajú na metre ale iba celé balenia (5m)
malosériové sústruženie, vyrobím alebo navrhnem aj celé funkčné prvky (medziprevodovky, navijáky...)
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
vilo380: Hlúposť maš dojem že tu na fotke je 5 m : sú tam 3 m presne tak ako som si objednal
myslel ze powerbelt nepredava na metre
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
-
Zatěžkávací zkouška dopadla dobře bohužel video zase nemám
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný fotky, líbí se mi jak je naviják "nalepený" úplně na traktor, vypadá to super . Tak at´šlape......a někdy zkus to video polož foťák třeba na špalek a je to
-
jj dík už se začne jezdit do lesa tak že se pokusím něco natočit teda pokud bude co tahat
-
Probíral jsem trochu fotky a našel jsem můj starý naviják z v3s tak dávám foto pro inspiraci
- Zetor
Díky za odpověďViťa1 píše: Ahoj buben má šířku 170 mm a průměr trubky 150mm síla 10mm uvnitř ještě vevařený kříž spojený se 40mm hřídel počítám že 12mm lana tam vleze tak 100 metrů možná víc ozubená kola material nevím kola jsem koupil od bystroně zbytek musím doměřit převody jsou velké kolo 50 zubů a malé 12 odvíjení je na pevno tak že točíš i s kardanem ale jde to volně bez problémů žádná dřina nebo nějaké rvaní z bubnu hezky se tam i ukládá video bohužel nemám jezdím do lesa sám tak že nemá kdo točit ale tahal jsem dnes asi kubíkový strom byl zaklíněný až mi praskl uvazek ale naviják vydržel tak že v pohodě takový strom co je za traktorem bez problémů neodvětvený a ryl v zemi je to hobby naviják nesmí od toho člověk čekat zázraky myslím ale že konstrukčně je dost pevný na to aby jsem si sním vytáhl dřevo na zimu živit by jsem se stím nechtěl asi tak
To je asi velká změna k lepšímu z PV3S na tento že?
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Podlě mě je výhoda hlavně v pohodlí ovládání kde tady nemusíš být vlastně ani v traktoru
- Zetor
No nějak to sice musíš zapnout , ale změna to asi bude velká. Mě jde hlavně o změnu těžiště při tahání, mám lehký předek.
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
No já bych to zas tím těžištem neviděl, i naviják z V3S se dá udělat blízko k traktoru,....výhoda je že třecí spojku můžeš vypnou zapnout, kdykoliv, bez toho aby jsi přerušil činnost vývod. hřídele, takže asi jediný typ spojky který můžeš udělat třeba na dálk. ovládání
Dálkové ovládání mužeš mít i na navijáku s zubovou spojkou když zajistíš na tu vteřinku vypínání rozepnutí spojky vývodového hřídele-na traktorech kde je na to vzduchový válec to zas takový problém neni.