Drtič ( špalíkovač ) HD 11
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
Re: Drtič ( špalíkovač ) HD 11
nevím o jakem strachu mluvíš tam kde to drtím do vozíku za auto to nikdo nepoužíval jsou to stroje kde to drtí do velkeho traktoroveho vleku
Mluvím o modrém drtiči a o tom, co se děje, když do něj přiložíš. Já bych se bál. I o převodovku.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
je tam udělana řemenice ze dvou setrvačníku ze škodoky 120 ktera zamezuje nějaky problem do prevodovky je fakt že jsme to začali davat hlavně na dvourotorove špalikovače a s jednorotorovym to chodí daleko lepe
- workoholik
prohnula se hřídel po svaření?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
- workoholik
Nie. A aj keby, nevadilo by to, lebo dokončenie pod ložiská sa robilo medzi hrotmi. Tam kde sú nože má hriadeľ 50mm. Na ložiskách má 45mm. Je to dosť masívne. Rotor musím na mojom štiepkovači vymeniť, lebo nože z rezačky, čo som tam mal boli na ho.... Brit zrejme cementovaný, alebo zakalený tak, že sa až vyštepoval. Ostatné telo nožov bolo mäkké, že sa prehýbalo. Teraz mám nože od Jardy, tak som zvedavý na výsledok.
-
sklon je dobry akorad ja ty boky dělam menší pruměř 120mm mam slabší hřídel a nikdy se nic nestalo maš to opravdu předimenzovano to nic neroztrha
-
už jsem to tady jednou popisoval jak svařet rotor dlouho mě trvalo kde začit svařet a kde skončit ,musí se to svařet postupně hlavně vždy naproti, dnes svařím rotor a nikdy nehazí a když to trochu hazí vím kde udělat další svar aby se to srovnalopawka píše:prohnula se hřídel po svaření?
- workoholik
Pri zváraní som sa snažil toto pravidlo zvárania vždy na opačnej strane dodržovať, tak možno preto.
-
jo dělal jsi to spravně , ja třeba i svařením rovnam hřídele i ostatní věci jako traverzy ruzne ramy a další je toho hodně
- workoholik
-
brousím to stejnym zpusobem je to jednoduche a hotove ra par minut, naco řešit složite frezovaní a další seřizovaní a další drahe šrouby
dělal bych to stejně! ale co s tím bordelem z brusky? odsávat a zakrývat. nerad brousím v místnosti,vzdycky na volným prostranstvím.
chudák soustruh,ale to se utře.
chudák soustruh,ale to se utře.
60. léta strojově dobrý
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
1 stroj
H6 k6 to je pro hlupáky!
- workoholik
Pri brúsení boli otvorené dvere a lôžko na sústruhu bolo počas práce prekryté mäkkou gumou, takže všetko išlo do nej. Potom som lôžko ako si napísal dôkladne utrel a namazal. Z hrotov nožov som bral naozaj minimum, tak aby som videl, že sú všetky škrábnuté. Potom som celý rotor vonku dobrúsil - naostril. Naozaj to ide dobre. Nevidím dôvod aby som si kôli takej maličkosti kupoval veľkú brúsku. A viem si predstaviť vyrobyť aj 20 kusov rotorov ktoré by som orovnal rovnakým spôsobom. Sústruh som si vyrobil doma a robím na tom všetko. Časom by som si chcel zohnať nejaký továrenský.
No chlapci ,tak ja dám o chvílu do svojho vlákna fotky ako sekám 8čku pevnostný šroub. Netuším prečo ale vyšrouboval sa mi jeden štelovací šroub a nože mu nedali šancu , len aj on tam zanechal riadnu stopu. Toto sa Jardovi nestane , to musím uznať. Neznamená to že som zástanca zvárania , alebo skrutkovania , len sa mi to prihodilo. Kamarát údržbár mi sem tam hovorí - Ty dojebeš aj železnú gulu. Žeby mal pravdu???