Drtič ( špalíkovač ) HD 11

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
pawka

Re: Drtič ( špalíkovač ) HD 11

#466 Nový příspěvek od pawka »

v každy literatuře, kde se piše o nějaky metode svareni, se neuvadí ampery pro nastavení,ale mohlo byt to byt pro orientaci schrnuté v závorce.napětí bude taky rozsahu.
ono je rozdil 20v s 200a nebo 50v s 200a. dodané teplo bude jiné. pokud se tady bavíte o teplu.
jestli se řekne jeden parametr,tak by se museli vyjmenovat všechny,jinak to nemá smysl a bavíme se o ničem.
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

peny

#467 Nový příspěvek od peny »

ampere si stroj nastavuje prave podla napatia a posuvu, takze tu moznost co si uviedol v skutocnosti nenastane nikdy

jarda avsop

#468 Nový příspěvek od jarda avsop »

nema cenu se bavit o nastavení svařečky každa je jina. Na jedne nastavím 24V a dava vyrazně mín amper než druha při stejnych voltech proto mě víc zajimají ampery.Není to lepší u hoby svařeček kde je jen nějaka stupnice a přepínač a knoflík na posuv dratu.Mam Jasic synergic ,kde stačí nastavi pruměr dratu a jaky plyn, da se to používat a fungujeto, ale ja to raději nastavuju klasicky je to svařečka pro uplne blbce když nevědí co nastavit.

workoholik

#469 Nový příspěvek od workoholik »

Ja má doma starú MEZ 140A s usmerňovačom a som s ňou spokojný. Zváranie nieje len o tom ako máš stroj nastavený, ale aj o cit v ruke a v oku. Nechodím za nikým aby mi niečo zvaril. Vidím na zvare ako sa chová a ako sa materiál zalieva. Takže si nechajte svoje teórie o zváraní. Poznal som ľudí, čo mali zváračské skúšky, ale nedal by som im zavariť ani hrable... :vztek:

jarda avsop

#470 Nový příspěvek od jarda avsop »

workoholik tak už se ti to povedlo svařit a jak to brousíš aby jsi měl všechny nože stejně dlouhe?

workoholik

#471 Nový příspěvek od workoholik »

Jara, ahoj, ešte som to nezváral, lebo som sa hrám z frézkou FA2h, aby som si urobil hriadele doma. Asi budem postupovať podľa teba a dám celý rotor prebrúsiť aj na ložiská, tak ako si písal. potom budem nože ostriť.

workoholik

#472 Nový příspěvek od workoholik »

Ešte mám na teba dve otázky. Zvažujem dvojité zalomenie protidosky s tým, že prvé zalomenie by začínalo asi vo fáze tesne pred úplným zarytím noža do dreva. Pre zníženie odporu. Druhá otázka, čo si myslíš o vystlatí protidosky nejaký mäkším materiálom. Napr. hliníkovou platničkou 3mm pre precíznejší a tesnejší chod nožov oproti doske. Aby nehrozilo ich poškodenie a zároveň aby riadne dosekalo tenké vetvičky. Tie sú hlavný problém pri vrecovaní štiepky. Chcel by som poznať tvoj názor na tieto riešenia. Dík.

jarda avsop

#473 Nový příspěvek od jarda avsop »

je hlavně duležite pevne zalomení, koukal jsem tu druhou desku nemaš ničím vystuženou takře to muže pružt a proto projdou i slabší větvičky.Mam v hlavě novější a jednodušejší řešíní, ktere pokud neodzkouším neprozradím aby se mě zase někdo nesmal

workoholik

#474 Nový příspěvek od workoholik »

Pružiť by nemala, je to 18mm platňa. Páči sa mi tá diskusia o drvení roxoru. 8) Myslel si to vážne, alebo ťa Fero už tak vytočil :)

Ziberek

#475 Nový příspěvek od Ziberek »

Mně se Jarduv štepkovač taky líbí,jednoduchý a funkční. 8) Už se teším na to nove zalomení desky,ja mam pouze jednu desku a male vetvicky mi to taky nestriha,ale je fakt ze nože mám na 4hranu přišroubovane.Jardo jen tak dál :)
Felicia 1.3 Mpi, štepkovaš, malotraktor.

wlassta

#476 Nový příspěvek od wlassta »

zdravím všechny šikovné chlapi, chtěl bych se sousedem postavit špalíkovač...měl by někdo výkresy k tomuto špalíkovači?díky
email: x-wlassta@seznam.cz

jarda avsop

#477 Nový příspěvek od jarda avsop »

vykresy asi žadne nejsou a doporučuji zaklad koupit nechci se vytahovat ale hodně lidí si koupilo jen rotor a pak přijelo znova at jim to dodělam, všechny rozměry i material mam v hlavě není to kvuli tomu že bych to tajil

workoholik

#478 Nový příspěvek od workoholik »

Ahojte, tak som dnes zvaril hrušky s jablkami a slivkami bukovou elektródou..... :) Srandujem. Rotor je hotový, zdá sa že všetko drží tak ako má 8)

mihi

#479 Nový příspěvek od mihi »

A foto z akcie??? :vztek:

:friends:
Mihi

workoholik

#480 Nový příspěvek od workoholik »

Nefotilo sa, môžem len odfotiť plnú vlečku. A to už si videl.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“