Aký priemer a akú dlžku si to kúpil a kolko si za to dal ?workoholik píše:Ahojte, tak už som kúpil, dúfam že dobre. Mám 12050 na hriadele. Zvariteľnosť obtiažna, ale hádam to nejako zlepím dokopy.
Drtič ( špalíkovač ) HD 11
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Re: Drtič ( špalíkovač ) HD 11
- workoholik
Priemer 50mm dĺžka 800 za 12 €, tahaná. Budem to zvárať elektródami OK 55. Najprv urobím skúšku na odpade a potom až pôjdem naostro. A ešte niečo, nože do hlavy nedostanem, lebo tie kotúče po okrajoch sú materiál z normálne zvariteľnej konštrukčnej ocele. Len som uvažoval, či hriadeľ nedať trocha zakaliť. Peny kúp si zopár takýchto elektród, vyskúšaj ako sa s nimi zvára a potom sa uchechtávaj. Navárajú sa s nimi korunky na vŕtacie zariadenia, odolné voči vibráciám a praskaniu. Neviem čo do nich namiešali, ale sú fakt dobré. Cena je trojnásobná oproti normálnym. Dokonca som s nimi zvaril zlomený mlynček na mak, liatinový. Chovalo sa to lepšie ako pri zváraní originál elektródami na liatinu
- workoholik
Tak čo chlapi, kaliť či nekaliť tie hriadele? Ak zakaliť tak ako a nakoľko.
mozes to zvarat aj bukovou elektrodou ,ale raz ked je to nezvaritelny material, tak ti nikto nikdy v zivote nezaruci ze ten zvar bude mat taku kvalitu ako by mal mat... ako sa pisalo trosku pomoze predohrev materialu
nas Traktorik ZETORIK http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=36105
Svar bude v pohodě i kdyby to svařil cočkem,materiál většinou uletí za svárem,když už tak bych použil 14 220,ta je svařitelná bez problémů.12 050 je materíál k h....
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
-
už jsem vam psal že je jedno čím to svaříte,nožova hlava je dokonale vymyšlena, hlavně ne tigem a neohřívat dubove elektrody take nepouživejte to použivaj jen blbci kteří tomu nerozumí a je rejpou.
hovori vam nieco WPS? ak hej tak by som chcel vidiet toho zvaracieho inziniera, ktory by ju na to vydal a podpisal, takze ano zavarit sa to da, mozno to bude aj drzat, len otazka je dokedy ...
jardo: S235 je v podstate najzakladnejsia konstrukcna ocel ....
jardo: S235 je v podstate najzakladnejsia konstrukcna ocel ....
-
peny, připada mě že tady mluvíš tak že budto hodně machruješ nebo jsi vubec nikdy nesvařel proč MIGU tolik nevěříš ja to ničím jinym nesvařím mam na to dva stroje slovenska PP 315 a další JASIC 350 a nevěřím že nikdo elektrodou neděla lepší svar, specialně nožovou hlavu svařím na 200 až 220A a va směsnem plynu.Jestli se vam zda že používam malo kvalitní material na hřídele tak vas mohu ujistit že s tím nikdy nebyl problem a to i někdy svařím dve hřídele když ma zbytek.Kdo si nechal ode mě přepustit směsny plyn do CO lahve už nic jineho nechce hlavně ty co maji hoby svařečky s tímto plynem začno fungovat lepe, hlavně stačí nastavit meně proudu.
- workoholik
Jardo, dávaš tie hriadele kaliť? Zdá sa mi že nie. Mám pravdu? Bolo by to pre mňa pohodlnejšie. Inak nože z ocele 12060 sú privarené. Hriadeľ 12050 rovnaká obtiažnosť pri zváraní a predsa nože držia. Len chcem vedieť o tom kalení. U nás jeden pán mi hovoril aby som ich nekalil.
nieco malo o tom viem pracuejm v strojarskej firme kde zvarame iba mig//mag (kostry na navesy, vagony, vylozniky na nakladace , tlakove nadoby a pod.) takze nema dovod neverit tejto metode zvaranie, ale neverim vselijakym pokusom zvaranie hocicoho z hocicim...., takze asi takjarda avsop píše:peny, připada mě že tady mluvíš tak že budto hodně machruješ nebo jsi vubec nikdy nesvařel proč MIGU tolik nevěříš ja to ničím jinym nesvařím mam na to dva stroje slovenska PP 315 a další JASIC 350 a nevěřím že nikdo elektrodou neděla lepší svar, specialně nožovou hlavu svařím na 200 až 220A a va směsnem plynu.Jestli se vam zda že používam malo kvalitní material na hřídele tak vas mohu ujistit že s tím nikdy nebyl problem a to i někdy svařím dve hřídele když ma zbytek.Kdo si nechal ode mě přepustit směsny plyn do CO lahve už nic jineho nechce hlavně ty co maji hoby svařečky s tímto plynem začno fungovat lepe, hlavně stačí nastavit meně proudu.
-
nic s tím nedělel a neboj se že to nebude držet je to jenom drtič větvíworkoholik píše:Jardo, dávaš tie hriadele kaliť? Zdá sa mi že nie. Mám pravdu? Bolo by to pre mňa pohodlnejšie. Inak nože z ocele 12060 sú privarené. Hriadeľ 12050 rovnaká obtiažnosť pri zváraní a predsa nože držia. Len chcem vedieť o tom kalení. U nás jeden pán mi hovoril aby som ich nekalil.
U cočka nastavovat proud?einhel?
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
povodne som to nechcel pisat, ale ako pises na cocku sa nastavuje napatie a posuv drotu, a nie prud
-
přesně jsem věděl že na to budete reagovat ale mam 3 svařečky ktere ukazují jakym proudem svařím.I stara slovenska mašina z roku 1980 ukazuje jak napětí tak ampery proto vím jakym proudem svařím, volty mě vcelku nezajimají přesto že dnes se všechny stroje nastavují na volty
Naposledy upravil(a) jarda avsop dne stř bře 16, 2016 10:22 pm, celkem upraveno 1 x.
ukazovat ukazuju, ale nenastavuju sa ampere ale volty !!
"hlavně stačí nastavit meně proudu." to si napisal ty
"hlavně stačí nastavit meně proudu." to si napisal ty