špalíkovač od Lukina
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: špalíkovač od Lukina
noo ..on ten nůž byl stejně na hovno jak to říct..ta destička byla na nějaké to vyzkoušení..ale byla vyrobena jen z nějakého jakoby porcelánu..teď jsme tam dali nějakou co mě dal mistr ze školy a ta řeže jako ďas.. 0,7 mm špona /na průměru beru 1,4 .
Za stálého míchání, nalejeme do hajzlu :D
Jak upravíš ty ozubený kola aby šly na hřídele?
Traktor s mulčovačem a frézou: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 20&t=44492
Sekačka: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0#p1194040
Špalíkovač: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2#p1214172
Sekačka: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0#p1194040
Špalíkovač: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 2#p1214172
0,7 je dost málo na takovém soustruhu se bere 1,5 - 3 mm šponalukin1156 píše:noo ..on ten nůž byl stejně na hovno jak to říct..ta destička byla na nějaké to vyzkoušení..ale byla vyrobena jen z nějakého jakoby porcelánu..teď jsme tam dali nějakou co mě dal mistr ze školy a ta řeže jako ďas.. 0,7 mm špona /na průměru beru 1,4 .
myslíš 0,7 jako celkem ubraný průměr nebo jenom jako poloměr ubraný.. 1,5-3 tak to bych udusil ten motor.. přece jenom 3kW... jinak v ozubených kolech jsme osustružili díru do roviny a jedno bude na svěrném pouzdě RCK80 (dneska došlo) a na druhém pero šířka 10 nebo 12mm ...
3kw není zase tak málo. V dílně máme soustruh S28, taktéž má motor 3kw a beru na něm šponu 1,5 - 2 mm ( =3-4 mm na průměru) a motor o ničem neví samozřejmě oceli třídy 11 v nerezy neutáhne ani 1 mm. Musíš mít lepší nože a VBD a pujde to jak do másla...lukin1156 píše:myslíš 0,7 jako celkem ubraný průměr nebo jenom jako poloměr ubraný.. 1,5-3 tak to bych udusil ten motor.. přece jenom 3kW... jinak v ozubených kolech jsme osustružili díru do roviny a jedno bude na svěrném pouzdě RCK80 (dneska došlo) a na druhém pero šířka 10 nebo 12mm ...
zkusim to někdy..dneska jsem bral na čele obrobku a myslím že na průměru 12 mm jsem bral 1mm tloušťky a motor jsem udusil.. destička přežila.. taky jsem dělal vnitřní díry a tam už jsem možná i ty 3mm bral.. až zase neco většího bude třeba stočit tak natočím..ale teď dělám samou modelařinu. ..
No jestli soustružíš těmi noži z Brumovského kovošrotu, není se čemu divit. Ty zahoď, jak nejdál dokážeš. Než s těmito noži, radši soustružit klasickými s naletovaným tvrdokovem.... Modelařinu jakou? Leteckou? Nemáš náhodou CNC frézku, nebo laser na překližku a balzu?lukin1156 píše:zkusim to někdy..dneska jsem bral na čele obrobku a myslím že na průměru 12 mm jsem bral 1mm tloušťky a motor jsem udusil.. destička přežila.. taky jsem dělal vnitřní díry a tam už jsem možná i ty 3mm bral.. až zase neco většího bude třeba stočit tak natočím..ale teď dělám samou modelařinu. ..
no toš já to zanesle do školy a mistr že sou dobré enom na ně sehnat plátky..tož mně jeden dal a teď mně sůsed donesl nějaké z práce..prej sou ty nože dobré..jinak já modelařím tak zemědělskou techniku,stavební stroje atd.. teď zrovna makám na traktoru
tak už skoro finišujeme.. včera jsme to dali všechno dohromady.. pero jsme dali šířky 10mm,nože jsou z materiálu 12050 v úterý by měli být zakalené.. dneska jsme to dali za traktor poženem to asi přes dvojku trojku. foto přidám později..
To není zrovna vhodně zvolený materiál . Kdo ti je kalí?lukin1156 píše:tak už skoro finišujeme.. včera jsme to dali všechno dohromady.. pero jsme dali šířky 10mm,nože jsou z materiálu 12050 v úterý by měli být zakalené.. dneska jsme to dali za traktor poženem to asi přes dvojku trojku. foto přidám později..
nekdo to tu psal a doporucil i nekdo jiny.. kalene budou asi v jestrabi
- jurex
- Kontaktovat uživatele:
V jestrabi u koho?
čoveče nevím.. jde to nějak přes jednu nejmenovanou firmu..
Kowag?lukin1156 píše:čoveče nevím.. jde to nějak přes jednu nejmenovanou firmu..
-
koukam že všichni kdo toho kecaj o materialech nic neví.Chtělo by to trochu nastudovat a pak něco kritizovat.Karlos89 píše:To není zrovna vhodně zvolený materiál . Kdo ti je kalí?lukin1156 píše:tak už skoro finišujeme.. včera jsme to dali všechno dohromady.. pero jsme dali šířky 10mm,nože jsou z materiálu 12050 v úterý by měli být zakalené.. dneska jsme to dali za traktor poženem to asi přes dvojku trojku. foto přidám později..