Drtič ( špalíkovač ) HD 11
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Re: Drtič ( špalíkovač ) HD 11
Prepáč ale moja ponuka nebola pre teba
Pérová ocel je 14260. Mám z ní nože na špalíkovači a zatím cca (10-let)jsem je nebrousil. zajícworkoholik píše:Feri, je to hodne lákavé, ale ja by som chcel vedieť aký materiál Jara používa. Hardox je síce super, ale počul som o ňom, že je horšie zvariteľný a nedrží si ostrie.
-
Fero muj kamarad viděl tvuj stroj v Jevičku na moravě a řikal že nože nevypadali dobře, nebudu to tady rozepisovat nechci tě napadat nemam to v umyslu a když se ti to zda drahe ja nikoho nenutím aby to kupoval,u hardoxu se stava že se břit opravdu vyštípne, nepouživam ho,muj nuž za ty peníze je komplet hotovy jen navařit.FERO 873 píše: Prepáč ale moja ponuka nebola pre teba
- workoholik
Jara, používaš aj ty pružinovú oceľ 14260. Dík za odpoveď.
Ak áno nože by som zobral do rezervy.
Ak áno nože by som zobral do rezervy.
-
používam ocel 12060 koupím celou desku 2x1m rozřežuto na pasy odvezu to do kalirny popustit pak to manželka rozřeže na pile a pak frezovaní a nazavěr znovu kalírna.Nez to všechno manželka objezdí autem najezdí 350km
- workoholik
Pozrel som si vlastnosti 12060 ocele a celkom sa mi to zdá rozumné. Ozvem sa.
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
až na tú zvaritelnosť obtiažnu čo je hlavnou podstatou tejto debaty asi preto sú moje nože šróbovacie lebo nech sú ako koľvek kvalitné nedovolím si povedať že dám na ne neobmedzenú záruku čo by mi asi aj tak nikto nezožral a ani to nikomu netvrdím zatial sa za 4 roky nikto nestažoval a ani nepýtal náhradné a aj keby pýtal tak mu ich jednoducho pošlem a ten človek si ich sám bez akých kolvek problémov vymení a staré si dá prebrúsiť a má do náhrady čo sa už o tých vypaľovaných ťažko dá povedať a to nevravím čo to spraví s tou 40 mm hriadeľov keď sa tie nože vypália a opeť navaria asi to bude vhodné aj ako vibrátor do betónu len podotknem že nie som murár ani stolár a strojarinu robím už 23 rokov tak viem o čom píšem a neber to prosím ako útok na tvoj stroj to vôbec nie ty nie si pre mňa vôbec konkurencia ja robím úplne niečo iné len mi je proti srsti to ako to robíš a prezentuješ to ako perpetu mobile a ľudia to ešte žerú
-
nakonec musím přizat že jsi mě hodně pomohl maš dobre napady ten inzerat co jsi mě dal pochopilo hodně lidí a pak si to obědnali a ten napad at na to dam neomezenou zaruku byl genialní když jsem zjistil že nikdo za tolik let co jsem to vyraběl nepotřeboval žadne nahradní díly, tak to je dnes s neomezenou zarukou.Musím přizat že přivařit nože byl nakonec genialní napad par lidí to okopírovalo udělalo vyměnne nože a zjistili že to tak dobře nefunguje ale proč to tak je jsem už psal.To že používam na nože tento material take nebyl muj napad přivedl mě hlavně k tomu pan ktery cely živod vyrabí štípací kužele a řekl nic lepšího nepoužíval.Myslím si že když daš na svoje neomezenou zaruku take, tak moc neprodělaš psal jsi že potřebovali jenom nože a ty u vas jsou teměř zadarmo.
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Vidím že nevieš čítať tak si to prečítaj ešte raz máš to velkým a červeným hádam to zvládneš A s tou tvojou neobmedzenou zárukou si pobavil asi viacej ludí Nemáš ty náhodou rakovinu v poslednom štádiu keď si toto dovolíš napísať ???
až na tú zvaritelnosť obtiažnu čo je hlavnou podstatou tejto debaty asi preto sú moje nože šróbovacie lebo nech sú ako koľvek kvalitné nedovolím si povedať že dám na ne neobmedzenú záruku čo by mi asi aj tak nikto nezožral a ani to nikomu netvrdím zatial sa za 4 roky nikto nestažoval a ani nepýtal náhradné a aj keby pýtal tak mu ich jednoducho pošlem a ten človek si ich sám bez akých kolvek problémov vymení a staré si dá prebrúsiť a má do náhrady čo sa už o tých vypaľovaných ťažko dá povedať a to nevravím čo to spraví s tou 40 mm hriadeľov keď sa tie nože vypália a opeť navaria asi to bude vhodné aj ako vibrátor do betónu len podotknem že nie som murár ani stolár a strojarinu robím už 23 rokov tak viem o čom píšem a neber to prosím ako útok na tvoj stroj to vôbec nie ty nie si pre mňa vôbec konkurencia ja robím úplne niečo iné len mi je proti srsti to ako to robíš a prezentuješ to ako perpetu mobile a ľudia to ešte žerú
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
A už viac nereagujem je mi to úplne jedno pre mňa za mňa si tie nože zvar aj s tými Ičkami natvrdo dohromady je to tvoja robota a tvoja vyzitka
- koďousek
Jenomže FERO ty jsi jen další kopirovac něčeho už dávno vymysleneho s veškerými rozměry atd.. Kdežto Jarda ma svůj vlastnoručně navrženy a mnohokrát predelavany drtič. Já se nechci do nikoho navazet ani nikoho urážet ale tak to vidím já!
Ty privareny noze mu tady můžeš vyvracet do nekonečna a on si to stejně nepredela protože říká ze mu to tak nejlépe funguje. Už je to od tebe po několikáté a placas to už zbytečně myslím. Z mého pohledu je privareny nůž také špatně ale nebudu to nikomu vnucovat když to evidentně nemá žádnou cenu.
Ty privareny noze mu tady můžeš vyvracet do nekonečna a on si to stejně nepredela protože říká ze mu to tak nejlépe funguje. Už je to od tebe po několikáté a placas to už zbytečně myslím. Z mého pohledu je privareny nůž také špatně ale nebudu to nikomu vnucovat když to evidentně nemá žádnou cenu.
Octa 2 4x4 BXE
Peugeot 406 Break 2,0 HDi RHZ 80kW, Facelift, rv2000, spotřeba dle PP 5,4
Suzuki RF900R 101kW, Jawa 592, Cz 455, CZ477, CZ150C, Jawa90, Jawa555, B205
Zetor 25K od roku 74
Doogee S55
Peugeot 406 Break 2,0 HDi RHZ 80kW, Facelift, rv2000, spotřeba dle PP 5,4
Suzuki RF900R 101kW, Jawa 592, Cz 455, CZ477, CZ150C, Jawa90, Jawa555, B205
Zetor 25K od roku 74
Doogee S55
- workoholik
Páni, uvedomte si, že tým, že sa tie nože privaria, hoci aj na 40mm hriadeľ s bočnicami dokopy, vytvoria spolu masívny zvarený blok. Ak by ich Jara prišróboval, držali by iba na hriadeli a hrozilo by ohnutie noža, alebo hriadeľa. Hriadeľ by o to musela byť hrubšia, čím by sa zasa strácala pracovná plocha nožov. Franto, daj už s tým šróbovaním pokoj a nechaj ostatných aby si o veci vytvorili vlastný názor. Myslým si, že šróbované nože sa do Jarovho systému nehodia a ako som tu čítal prax to len potvrdila.
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Toho kopirovača s veškerimi rozmermi mi prosím ťa vysvetli pretože som si nie vedomí že by som niečo od niekoho okopiroval. Inak som rád že si uznal že privarene nože sú (|) vina pochopím keď si to niekto sám spraví doma kto nemá možnosti spraviť to poriadne ale keď to niekto ponúka a prezentuje to ako niečo úžasné a dokonalé tak to už je na mňa mockoďousek píše:Jenomže FERO ty jsi jen další kopirovac něčeho už dávno vymysleneho s veškerými rozměry atd.. Kdežto Jarda ma svůj vlastnoručně navrženy a mnohokrát predelavany drtič. Já se nechci do nikoho navazet ani nikoho urážet ale tak to vidím já!
Neviem čo sa tu stále rieši. Pokiaľ to funguje nie je čo riešiť. Certifikát nemá ani FERO 873 ani jarda avsop. Každému vyhovuje niečo iné a nie každý má peniaze nazvyš. Jarda uspokojí svojimi hlavami omnoho viac záujemcov, ktorý si musia byť vedomí čo kupujú. Mne osobne by tiež stačil štiepkovač do 6 cm, tak až ma okolnosti prinútia rozmýšľať nad štiepkovačom, tak budem uvažovať vyrobiť, alebo kúpiť čo najlacnejší. Nemám strojné vybavenie a v 60-ke už nebudem kupovať niečo čo nevyužijem.
- workoholik
Ešte som zabudol na jeden dobrý príklad. Ako je urobený štiepkovač so šnekom? Nie je to náhodou celé navarené na hriadeli a potom kalené? Alebo si tu niekto myslí, že ostrie na tomto stroji sa dá zošróbovať, nabrúsiť a potom znova namontovať? Ja teda nie. Tak ako šnek v tomto štiepkovači je pracovný nástroj, tak aj Jardova zvarená nožová hlava je pracovný nástroj. Dá sa vybrať, nabrúsiť... Už ma nebavý dohadovať sa na túto tému. Nech si každý urobí podľa svojho uváženia, prípadne možností.