Rychlerostoucí topol
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Rychlerostoucí topol
Urcite az v zime, ted b to tu rostlinu bolelo. Stejne by ty zustale bymladky nevyrostly vic.
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...
Díky za odpověď
Jak seču křoviňákem mezi řádky, tak některé výhony (co jsou ležaté) vezmu s trávou. Zbytek ostříhám v zimě. Je to hrozná práce, protože se musím ohýbat a mám strach, abych si nezlomil játra...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
No, pane!
Moc pěkné!!
Práce při zakládání je relativní. Někdo si nechá poradit, jiný méně - tím nechci označit, natož urazit. To je vážně podle přípravy všeho.
Každopádně brzy nám za toto čaprčí začnou trhat ruce.
Moc pěkné!!
Práce při zakládání je relativní. Někdo si nechá poradit, jiný méně - tím nechci označit, natož urazit. To je vážně podle přípravy všeho.
Každopádně brzy nám za toto čaprčí začnou trhat ruce.
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Fotka fůry mě moc neříká. Hodila by se třeba hmotnost sklizené hmoty a změřená vlhkost. A samozřejmě plocha a doba růstu. Zkrátka cokoliv, z čeho by dalo dopočítat, jaké množství energie zaváže rostlina do pletiva za rok.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
chobotku, delas prece i rostlinnou ne? To nemuzes pausalne rict, jinak porostou topoly me, jinak tobe, jinak kazdymu. Vlaha, zivny, mandelinky, srnci.
Kazdym dnem me prijde balik z VUKOZ - 200 prutu vrba Stvola. At maj ovce co okusovat )
Kazdym dnem me prijde balik z VUKOZ - 200 prutu vrba Stvola. At maj ovce co okusovat )
Já to nechci říct paušálně, chci se trefit alespoň do řádu. Pěstovat nic nechci, když seštěpkuju nálety pod vedením naprosto to stačí. Pod vedením je ovšem směs, špatně se to průměruje - plantáž je homogenní.
Je to čistě akademická otázka; porovnat, jak si vede matka příroda proti současnému stavu technického pokroku.
Je to čistě akademická otázka; porovnat, jak si vede matka příroda proti současnému stavu technického pokroku.
Radove si to dokazes vygooglit a i tam bude popis podminek.
Hele nalety jsou nejlepsi, kdyz necham topoly jeste rok, tak budu mit taky nalety po cely louce ))
Hele nalety jsou nejlepsi, kdyz necham topoly jeste rok, tak budu mit taky nalety po cely louce ))
Dokážu, třeba Lesy České republiky, s. p. uvádí roční přírůstek 7,8 m³/ha. Jenže to bude jen „užitečné” dříví.
Řekněme, že v tom je 10GJ/m³, tedy asi 2170kWh/ha. A to by ti hektar zdaleka nestačil, abys byl moderně udržitelný.
Řekněme, že v tom je 10GJ/m³, tedy asi 2170kWh/ha. A to by ti hektar zdaleka nestačil, abys byl moderně udržitelný.
-
Spagre by napsal jak frčí plantážování, můj pocit z pozorování krajiny je takový, že logistických hal roste víc jak nových plantáží a do nových plantáží se komerce už nežene
to vidím u sebe, založil půl hektar na výborným místě, ale štěpkovač/lesák či podobný 40tun tam spíš nezajede
založeno nevím 7 let zpět? asi jo, oploceno, už by to chtělo sklidit, ale po započtení nákladů, rentability a jiné, to tam roste dál, nejsou lidi, není chuť, kdo by se s tím dělal, lidstvo bohatne
takže bohatý si koupí hotové nařezané suché
pro chudého všechno drahé, takže ten krade v lese
a já se dívám na les japonských topolů a to dříví už vlastně úplně nepotřebuju, když si z lesa natahám kůrovce, jenžto je za hubičku a suchej hned do kamen
takže za mě je resumé, že znovu bych se na to vyprdnul
ale zajímala by mě výkupní cena do plz teplárny, to asi není žádná výhra, ale oni to vozí v zimě, na lince to dosuší a rovnou do kotle
představa, že si to já polínkuju, čekám rok až to vyschne, hahahahaha, zlatý slunce a zateplený dům
to vidím u sebe, založil půl hektar na výborným místě, ale štěpkovač/lesák či podobný 40tun tam spíš nezajede
založeno nevím 7 let zpět? asi jo, oploceno, už by to chtělo sklidit, ale po započtení nákladů, rentability a jiné, to tam roste dál, nejsou lidi, není chuť, kdo by se s tím dělal, lidstvo bohatne
takže bohatý si koupí hotové nařezané suché
pro chudého všechno drahé, takže ten krade v lese
a já se dívám na les japonských topolů a to dříví už vlastně úplně nepotřebuju, když si z lesa natahám kůrovce, jenžto je za hubičku a suchej hned do kamen
takže za mě je resumé, že znovu bych se na to vyprdnul
ale zajímala by mě výkupní cena do plz teplárny, to asi není žádná výhra, ale oni to vozí v zimě, na lince to dosuší a rovnou do kotle
představa, že si to já polínkuju, čekám rok až to vyschne, hahahahaha, zlatý slunce a zateplený dům
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.
Ja som vysadil pred 4mi rokmi 50ks ale zabudol som sa opýtať srncov či s tým súhlasia. Takže po 4 sezonach je vysledok 30ks topolov z toho asi 15 vyzerá ako stromy, ostatok živorí. Naopak dolu na dvore má figovník také prírastky, že hrozí zabratie celeho dvora. Takže môj najnovší úlet bude nasadenie figovníkov namiesto vypadnutých topolov.
-
a to jsou Fíkovníky co plodí? Je schopný to u vás odplodit k použitelnosti? Smokvová marmeláda je pro mě best of.
Zavárajú sa, robila sa marmeláda,stále žije myšlienka destilovať ich, ale musím priznať že hlavne neskutočne nasierajú. Ak to nestíhaš oberať - a to nestíhame, tak máš o chvílku chodník, terasu, zahradný nábytok pokrytý hnusným hnijúcim maglajzom, ktorý navyše priťahuje hmyz. Nikto z nás nečakal že sa tak rozrastie, tie ďalšie čo gazdiná nasadila už sú o niečo menšie.
-
smokvu ti budu závidět, jo?
velikost stromu ti nezávidím, ale plody jo
velikost stromu ti nezávidím, ale plody jo