Rychlerostoucí topol
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Rychlerostoucí topol
Nee, tyto dvouleté už není ideální sázet. Momentálně už jsme to odvezli a povezeme za rok zase, to kdo bude mít jednoleté výhony na jaře 2019, může napsat a odkoupíme. Jen je potřeba mít certifikát a povolení k vydání RP. to vše lze ale snadno zařídit.
Jestli je ta plantáž z naší sadby fakt nevím. Ročně je to cca 150-250 zákázníků a kam všude jde nemám z hlavy tucha. Ale doufám, že ano:)
Dešti zdar!
Jestli je ta plantáž z naší sadby fakt nevím. Ročně je to cca 150-250 zákázníků a kam všude jde nemám z hlavy tucha. Ale doufám, že ano:)
Dešti zdar!
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...
Spagre, nehodi tim chces rict, ze nezakorenej a neporostou? Ja to chci pro svoje ucely jak jsem (mozna) psal.
Musel bys brát jen ty vršky, které mají pupeny. Ale ty větve co tomu rostou se už zase nedoporučují. Ono to třeba zakoření, ale hold to není, jako když děláš řízky z jednoletých prutů.
Diky spagre, taky me to napadlo ze by to teda asi melo bejt z lonskejch prirustku, takze konce. Diky. Stejne to chci oklestit aby to udelalo kmen. Tak se pak pochlubim s vysledkem
Vkládám výsledky první sklizně, omlouvám se, že až teď, ale pařezy a plocha byly donedávna trochu v obležení větví. V říjnu 2018 jsem sklidil po 8 letech, z původně zasazených 343 topolů. Úmrtnost 7 %. Průměr na pařezech (výška cca 15 cm) je 9,1 cm. Sklizeno odhadem cca 12 – 13 m rovnaných (viz. foto - 2 hromady), ještě upřesním pokud bude jinak až nařežu a naskládám. Půda řekněme střední kvalita. Kácení v pohodě, ale to odvětvování a krácení i když to leží na zemi stejným směrem je v té změti naprd. A to jsem už v létě sundal mačetou a nadstavenou mačetou ty spodní suché větvičky (sebrány později jako dosušené na podpal).
Tak to gratuluji k první sklizni. Škoda toho sucha, to nás okradlo o dost metrů, ale co se dá dělat. Jinak máš pravdu, to odvětvování naležato Mně ještě letos čeká odvětvit cca 600 již pokácených a pak bych potřeboval ještě něco na poslední chvilu shodit... tak uvidíme.
Pěkné, ale krátit z tohohle bych to taky nechtěl. Zaplať za tu mašinu co mám rovnou na vyvážení
Spagre, chci se te zeptat, premejslim ze bych cast stromu pokacel s vysokym parezem, cca max pul metru. Nezkousels to taky? Nemam za cil uz ani tak jeden silnej kmen, spis potrebuju vetrolam a pracholap v tech mistech. Nebudou treba novy vyhony nachylnejsi ke zlomeni vetrem nez kdyby sly az od zeme?
A jinak chci zkusit zasadit lonsky prirustky jak jsme se bavili nedavno. Ale ne jako rizek ale jako pryt.
A jinak chci zkusit zasadit lonsky prirustky jak jsme se bavili nedavno. Ale ne jako rizek ale jako pryt.
Myslím, že by to neměl být problém. Mám spoustu "stromů" u pletiva, které řežu v cca 1,5m a ve finále vypadají jako vrby. Až budeš sázet celé prýty, tak je hoď nejdřív na týden do kýble s vodou a pak je zasázej co nejhlouběji.
Spagre, diky moc za rady
To je díra od larvy Kozlíčka. Moc krásný brouk, který žije v pařezu tuším čtyři roky, než vyleze. Pak se živí okusem kůry a způsobuje takové ty prstýnky na kmeni. Zhruba jeden prut ze sta se pak může větrem zlomit. Jinak to asi ničemu nevadí.
Spagre, diky uf .
No neni zač, ale jestli tim uf myslíš, jako že pohoda, tak bacha na to. Ten Kozlíček, tomu umí taky pokouřit. Pravda, že jestli to neděláš na sadbu, tak asi o nic extra nejde, pač je to zcela jistě jen kosmetická vada, ale i tak bacha na přemnožení. Sbírat a nosit do nějakého kouta