Rychlerostoucí topol
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Rychlerostoucí topol
Nee, takhle se to jednou zasází a pak to můžeš nechat třicet roků růst a kácet třeba 6x, podle potřeby. Pařezy obrazí stejně jeko vrby a jede se znova.
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...
Teda čo vyrastú prútiky z pňov tak ostrihať aby ostal len jeden a ten nechať 6 rokov?
Přesně tak, ten nejlepší se nechá a ostatní slabé se první zimu ostříhají. Z toho jednoho pak roste zase strom.
spagre, mám dotaz - ty máš ke kotlu taky 1000l AKU? Kolik litrů máš expanzku? Dik moc.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
Mám 2000 litrů a 300 litrů exp. Skoro mi bylo doporučováno 400l. Těch 300 je tak akorát, pač když třeba vyčerpám nádrž na 40 stupňů, tak je tlak v trubkách k nule a když to natopím na 90, tak je tam už zase skoro dvě atm. Ale na to nejsem expert.
Sorry za pozdní odpověď, byl jsem s chlapama 4 dny v divočině
Sorry za pozdní odpověď, byl jsem s chlapama 4 dny v divočině
Po nepodařené jarní výsadbě budu zkoušet sázet na podzim a sadbu jsem udělal trochu větší než je běžné. Doufám, že to k něčemu bude a případný přísušek stromečky přežijí.
Tak tu sadbu hlavně namoč, alespoň na dva dny.
Jo jo poctivě máčím. Zatím mám v zemi 400 kusů co jsem zkoušel jak to půjde do půdy a jde to dobře tak bude pokračování. Chci letos udělat asi 5000 řízků. Řízky dělám dlouhé 40cm a průměr 2-5cm. Jestli se to nepodaří tam mi rodina dá asi na budku.
Spagre: na TZBinfo je tabulka kde když si zadáš objemy a hodnoty systému, tak ti to vyplivne velikost expanzky. Já mám AKU 1000L a vyplivlo mi 182l tak jsem koupil 200l. Při zadání 2000l mi vyplivlo 315l, což zhruba odpovídá tomu žes psal že 300l je asi málo na 2000l.
OK, díky za info.
OK, díky za info.
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
-můj dědeček-
jj to jsme taky tehdá řešili, jen všichni psali, že to má být cca 10-12% objemu. Ono totiž záleží na deltě teploty a já to honím mezi 40-90. Dnes už bych ale koupil 400. A ve finále bude prý stačit, když to trochu přifouknu...
Tož chlapi, jak jste na tom s kácením? My už máme hotovo a připraveno na rozvoz. Teď teda sázíme, ale za týden už snad zamrzne a šup se dřevem doma a k lidem.
byl sem se včera podívat na tej "mojí" plantáži založený duben 2016
vysoký to je od 180cm do 520cm, samozřejmě je někde nějakej chcípák a většina má přes 2metry
aj ti jedinci, u kterých jsem ani nedoufal že to dají, tak jsou v pohodě, např pár řádků přímo u lesa, bylo to zaplevelený jako blázen, bodláky, kopřivy, svlačec, ale kupodivu to vypadá docela dobře
fotky mám, ale nedám, není na nich skoro nic poznat
vysoký to je od 180cm do 520cm, samozřejmě je někde nějakej chcípák a většina má přes 2metry
aj ti jedinci, u kterých jsem ani nedoufal že to dají, tak jsou v pohodě, např pár řádků přímo u lesa, bylo to zaplevelený jako blázen, bodláky, kopřivy, svlačec, ale kupodivu to vypadá docela dobře
fotky mám, ale nedám, není na nich skoro nic poznat
No tak to je častý jev, že někde to je super a někde nic extra. Ale 5,2 m za dva roky v tom počasí co bylo je dost dobrý.
My už zase rozvážíme a navážíme dřevo. Každopádně jsem dal na radu RoKura a konečně uděla tu nástavbu na kolečko. Teď tam uvezeme asi třetinu metru:) Ale jak se to naloží čerstvým, tak ani omylem...
My už zase rozvážíme a navážíme dřevo. Každopádně jsem dal na radu RoKura a konečně uděla tu nástavbu na kolečko. Teď tam uvezeme asi třetinu metru:) Ale jak se to naloží čerstvým, tak ani omylem...
Když už jsi v tom pokroku, tak jako další metu si dej trakař, má nižší těžiště a ještě se na něj víc vejde
Už ani tohle neuvezu:)