výroba kmenové pily
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: výroba kmenové pily
Janci- Za 21 let?? Si tipni.
Poslední nabídka exkurze, nebude co řezat a potom zima. Spojení přes SZ
-
Zdravím.
Já pracuji na pile Mebor 1200 HTZ profi. Velká profi pila . Pásy šíře 160mm, stelitované, válcované.
Kola ocelová s bombírem. Pás chlazený a maštěný naftou
Já pracuji na pile Mebor 1200 HTZ profi. Velká profi pila . Pásy šíře 160mm, stelitované, válcované.
Kola ocelová s bombírem. Pás chlazený a maštěný naftou
U koho kupujete pásy? Já u fy Dudr. Protože nemám s případně jinými pásy zkušenosti, tak vyzvídám.
-
wood mizer. ale mám to jako ty - s jinýma zkušenosti nemám. taky ale nemám důvod si myslet, že by se pásy různých výrobců nějak podstatně lišily. jiný by to bylo u pásů "obyčejných" a "lepších" co se týče normálních a bimetalových. tam je to ale o ceně.
cenově se mi vyplatilo oslovit přímo wood mizer, kde mi udělali pásy na můj rozměr 3400mm a bylo to, tuším, okolo 450 Kč za kus. místní dodavatel se projevil jako klasický překupník, protože chtěl za kus 750 Kč a mám za to, že by si ty pásy u nich objednával taky.
jinak jsem naštelovanej na šetřící vlně takže když mi pás praskne (jeden, dva za sezonu) tak to vezmu do Jablonce na svaření. počítaj si 90 Kč za kus a nerozlišujou ani druhy ani šířky pásů.
brousí mi to místní truhlář co na ty pásy má příslušnej kotouč.
cenově se mi vyplatilo oslovit přímo wood mizer, kde mi udělali pásy na můj rozměr 3400mm a bylo to, tuším, okolo 450 Kč za kus. místní dodavatel se projevil jako klasický překupník, protože chtěl za kus 750 Kč a mám za to, že by si ty pásy u nich objednával taky.
jinak jsem naštelovanej na šetřící vlně takže když mi pás praskne (jeden, dva za sezonu) tak to vezmu do Jablonce na svaření. počítaj si 90 Kč za kus a nerozlišujou ani druhy ani šířky pásů.
brousí mi to místní truhlář co na ty pásy má příslušnej kotouč.
Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2
Já mám asi 3 km od baráku jejich "agenta" a tomu to dovezu a nabroušené tam vyzvednu. Za pás 3280 mm ( mám malý katr, řežu do 35 cm ale i tak je s kouskem nad 3,5 metru dost práce) a chtějí 330 Kč. To zas není tak málo ale nevím, zda když to nabrousí někdo místní, jak kvalitní udělá šraňk.
Tak se poptávám. Nejraději bych si to brousil sám, ale nemám moc odvahu se do toho pustit. A obávám se, že v ruce to brousit a rozvádět nemá
smysl. A vybavit se technikou ( bruska + šraňkovačka) - to je cca do 30 tisíc je taky nesmysl.
Tak se poptávám. Nejraději bych si to brousil sám, ale nemám moc odvahu se do toho pustit. A obávám se, že v ruce to brousit a rozvádět nemá
smysl. A vybavit se technikou ( bruska + šraňkovačka) - to je cca do 30 tisíc je taky nesmysl.
-
330 za nabroušení a šraňk je moc. Platím asi stovku za 3400mm.
Omlouvám se, to jsem sice platil naposledy ( proto mně to tak vyskočilo v hlavě), ale za 2 pásy čili 165 Kč za jeden). Ale stejně je tu pokušení dělat si to sám.
To pokušení schvaluju, vlastní bruska a šraňkovačka znamená soběstačnost a vyloučení prostojů, dopravy na z obroušení atd. Wood Mizer za ty peníze zkusím taky, já mám 4400mm a Lenox mne příjde na 900,-
-
Málek - teď jsem se koukal, jak to vůbec s tou cenou bylo. Takže nemám 3400 ale 3700. Za pás Silver Tip kalený zub 10/30 šířky 32mm tl. 1,07mm to bylo 448,-Kč ale bez daně. Plus 80,- Kč balné plus 119,-Kč paušál doprava. Takže jsem kupoval pět kusů za celkem 2.482,-Kč sakumprásk. Kupováno loni v říjnu, jak se ceny pošouply, netuším.
-
Jo a ještě něco dodám. WM má nějaký originál koutoučky do brusky který jsou drahý jako prase. Asi mám trochu štěstí, že můj brousič ho má.
Kotouče jsou diamantový, ale u nich je jiný způsob broušení. Bruska nejede v kuse modul zubu, ale je tam oddělený zdvih a krokování. Tvar zubu je dán přímo tvarem kotouče, tedy ne vačkou brusky a orovnáním kotouče korund
Zdravím, mám kmenovou pásovou pilu vlasní výroby a řeším jestli tam nechat rolny nebo vyrobit vodítka s tvrdokovem. Řežu suchou borovici a modřín, mazání voda s jarem, rolny i kola se hned obalí pilinami na kolech mám škrabky ale rolny se stále nabalují víc a víc, pás je dost nestabilní, pásy si brousím a šraňkuji sám. Jak to vyřešit?
Nikdy vodítka z tvrdokovu, mají vodit, né obrábět pás