Naviják Bystroň
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
Re: navijak BYSTRON
Objednal jsem 50m.válcované osmičky,ale tejden už čekám. Není skladem na vázací -technice
Foto dodám po víkendu,až bude vše kompletní,tím myslím i konibus.
Foto dodám po víkendu,až bude vše kompletní,tím myslím i konibus.
-
http://s8.postimg.cc/rv09zgxat/konibus.jpg
http://postimg.cc/image/92lm08559/
http://postimg.cc/image/i65dmbycf/
http://postimg.cc/image/mcl99irq7/
Omlouvám se,ale jsem rád,že jsem to sem vůbec nějak dostal.Myslím foto.
Lano dorazí v pondělí,takže v úterý bude mít okaMůta premiéru.
http://postimg.cc/image/92lm08559/
http://postimg.cc/image/i65dmbycf/
http://postimg.cc/image/mcl99irq7/
Omlouvám se,ale jsem rád,že jsem to sem vůbec nějak dostal.Myslím foto.
Lano dorazí v pondělí,takže v úterý bude mít okaMůta premiéru.
-
Tak po dvou dnech seznamování se první dojmy.Do krajů štítu budu muset navařit svisle pásoviny.Mírně se to v těchto místech prohlo.Ještě předělám hačky na řetězy,
co chvíli je strácím a něco na odložení háčku.Ruční brzdu nemusím používat,jelikož naviják se dostatečně zapře.Do budoucna si nechám udělat kratší ramena na traktor,
abych nejezdil po zadních.Jinak jsem s navijákem spokojen.Válcovaná osmička lano je na hmotu kterou směruju ideální.
co chvíli je strácím a něco na odložení háčku.Ruční brzdu nemusím používat,jelikož naviják se dostatečně zapře.Do budoucna si nechám udělat kratší ramena na traktor,
abych nejezdil po zadních.Jinak jsem s navijákem spokojen.Válcovaná osmička lano je na hmotu kterou směruju ideální.
Naviják Bystroň
Zdravím chlapi, máte někdo zkušenosti s navijákem od bystroně. Naskytl se mi ke koupi, ale nevím jestli je to dobrá volba. Měl by to být ten 4t. Díky
Re: Naviják Bystroň
Nikdo nemá doma?
- Jirka-pila a les
Já bych ho už do baráku nechtěl. Měli jsme tu 4tunu za Zetorem 6945. Měl problém vůbec něco utáhnout a nakonec se ohla hřídel na který je buben a spojka. Ona tam není hřídel ale spíš hřídelka.
Nakonec jsme dovezli z Rakouska za crystala zánovní 7tunu Farmi s pásovou brzdou za krásných 40 000,- a to je úplně jiná liga ... A myslím, že bystroň není o moc levnější
Nakonec jsme dovezli z Rakouska za crystala zánovní 7tunu Farmi s pásovou brzdou za krásných 40 000,- a to je úplně jiná liga ... A myslím, že bystroň není o moc levnější
traktorová doprava, přeprava dřeva, služby v lesnictví, pořez kulatiny
Díky moc za radu, kupovat ho nebudu. Takových názorů jako máš ty, je více, takže pokoukám po nějakém jiném. Díky
- giovanny1971
To udělej.. nic netáhne..převod je strašně do rychla...je to šunt...nebo spíš polotovar na dodělání...ale za ty peníze hodněě drahy polotovar..mluvím z vlastní zkušenosti
- JirkaJD
Naviják má bytelnou konstrukci to se musí nechat , dobře se zařezává do země a dobře se sním rampuje a shrnuje klest díky širokému štítu.
Jestli utáhne málo nebo hodně těžko říct mam to za 4011 a tu mi to zadusí. Jinak horní kladka má slabé uložení po 50kubíkách má dost vůli a hřídel pohonu by chtěla taky lepší uložit . Převod je dost do rychla ale píšou cca 0,9m/s a to je u 4t navijáků skoro u všech.
Jestli utáhne málo nebo hodně těžko říct mam to za 4011 a tu mi to zadusí. Jinak horní kladka má slabé uložení po 50kubíkách má dost vůli a hřídel pohonu by chtěla taky lepší uložit . Převod je dost do rychla ale píšou cca 0,9m/s a to je u 4t navijáků skoro u všech.
Zetor 4011
- adam
Měl jsem ho půjčený a nikdy víc... Koupili jsme uniforesta a to je úplně jiná liga...
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
- adam
Nemělo to vůbec žádnou sílu, přitom to byla myslím čtyř tuna. Zastavila to i kupička klestu, majitel to zkoušel nějak poladit, ale stejně to nešlo. Pak jsem se po tom ptal i ostatních, co ho měli a všichni se toho zbavili...
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741
- giovanny1971
Reklamoval jsem ho...a to neúspěšně..už když ho kamarád u mě viděl..řek mi hned že je to k ničemu..musel jsem si to ověřit až v praxi...Konstrukce je v celku pevna a bytelná..dobře se s ním i rampuje v rámci možností..velmi dobře se zakusuje do terénu..
Ale .. nedělá to co má naviják dělat.. to znamená že tam kde nemůže traktor... tak tam se lanuje...tady se nedá o ničem takovém ani uvažovat...s přehledem to udusí 72...s půl kubíkem..a k tomu stačí sebemenší překážka v cestě kulatině..Celý problém opravdu spočívá jen v nepoměru hnací hřídele vůči bubnu...prostě je to strašně rychlé..
Konstrukčně neni možné upravit velikost bubnu... jediná cesta spočívá ve vyrobě nové hnací hřídele a menší počet zubů na hnacím kole..
pak se s tím pro hobby práci asi bude dát existovat..ve stavajicí podobě je to k zbláznění Bavím se o 4 tn...verzi..ostatní nemohu posoudit..neviděl jsem je.. tohle mám doma..a spoustě profíků je to k smíchu....chápu to..ale za 5O litrů už by to mělo aspon něco umět...tohle je na stahování jabloní ze zahrady...né do lesa..žel bohu
Ale .. nedělá to co má naviják dělat.. to znamená že tam kde nemůže traktor... tak tam se lanuje...tady se nedá o ničem takovém ani uvažovat...s přehledem to udusí 72...s půl kubíkem..a k tomu stačí sebemenší překážka v cestě kulatině..Celý problém opravdu spočívá jen v nepoměru hnací hřídele vůči bubnu...prostě je to strašně rychlé..
Konstrukčně neni možné upravit velikost bubnu... jediná cesta spočívá ve vyrobě nové hnací hřídele a menší počet zubů na hnacím kole..
pak se s tím pro hobby práci asi bude dát existovat..ve stavajicí podobě je to k zbláznění Bavím se o 4 tn...verzi..ostatní nemohu posoudit..neviděl jsem je.. tohle mám doma..a spoustě profíků je to k smíchu....chápu to..ale za 5O litrů už by to mělo aspon něco umět...tohle je na stahování jabloní ze zahrady...né do lesa..žel bohu
naviják bystron 7,5t
Zdravím chlapci,máte někdo naviják 7,5t od Bystroně? Chci si ho pořídit k 7745,ten bez do. Četl jsem tady docela kritické příspěvky na ten 4t,tak mě zajímá jak je na tom 7,5 . Chtěl jsem nějaké kontakty na uživatele od výrobce,ale bylo mi sděleno že to nejde,tak zkouším touto cestou.Byl jsem se dívat na Krpan a ty 2 šnůry mi přijdou o nervy Děkuji za názory.
Re: naviják bystron 7,5t
Zdravím, pořídil jste si tu 7,5t od bystroně ? Nebo získal nějaké recenze ?