Hydraulický rovaděč na štípačku - prosím o radu
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Hydraulický rovaděč na štípačku - prosím o radu
Asi to už chápu. Rozvaděč má čtyři polohy (1 0 2 3 ). Pružina ho drží v poloze 1, takže se pístnice chce neustále zasouvat. Do polohy 0 - proti pružině - se rozvaděč posune najížďkou na klínu. Rukou se pak stejným směrem posunuje šoupátko dál proti pružině do poloh 2 a 3. Když ho riuka pustí, skočí do polohy 1 a píst jede vzhůru. Takže jsem ty dvě střední polohy mylně považoval za mezipolohy - to byl ten můj údiv.
Takže se HARIJAROVI omlouvám, pokud jsem ho nasrál, při svém pátrání po tom jak to funguje. Na tom videjku je málo pohledů na tu ruku na rozvaděči.
Takže se HARIJAROVI omlouvám, pokud jsem ho nasrál, při svém pátrání po tom jak to funguje. Na tom videjku je málo pohledů na tu ruku na rozvaděči.
Díky za video , toto jsem nemohl najít.
Dobrá inspirace na doladění.
Dík.
Dobrá inspirace na doladění.
Dík.
na tom mojom videu ten rozvadzač vlastne skoro ani nevidno to je škoda ale o pár príspevkov vyššie su dve videjka kde to vidno krasne. som rad ze si konecne pochopil jak ten rozvadzač funguje . teraz už len aby to pochopili tí profíci v hydrocomeITS píše:Asi to už chápu. Rozvaděč má čtyři polohy (1 0 2 3 ). Pružina ho drží v poloze 1, takže se pístnice chce neustále zasouvat. Do polohy 0 - proti pružině - se rozvaděč posune najížďkou na klínu. Rukou se pak stejným směrem posunuje šoupátko dál proti pružině do poloh 2 a 3. Když ho riuka pustí, skočí do polohy 1 a píst jede vzhůru. Takže jsem ty dvě střední polohy mylně považoval za mezipolohy - to byl ten můj údiv.
HARIJARO omlouvám se, jestli jsem tě nějak naštval, ale fakt mě to nebylo jasné. A už vím, proč jsem špatně pochopil tu instruktáž z Hydrocomu. Ten rozvaděč je z pohledu těch hydraulikářů opravdu dvoupolohový. V jedné drží pružinou a do druhé ho přetáhneš plynule rukou - to znamená plynule přejedeš pákou na druhou stranu, na doraz. To je bohužel v jejich podání ta dvojpolohovost. Normální rozvaděčě na pístnice jsou třípolohové. Prostředek drží pružinou a páku taháš na dvě atrany na dorazy. Takže náš štípačkový je z tohoto pohledu dvoupolohový a uprostřed má dvě - jak oni říkají - mezipolohy. Ony nejsou ničím přesně určeny, musíš je tam najít (Neměl jsem ten rozvaděč v ruce, tak si myslím, že ruka nepozná, kde to je).
Snad už to chápu. A ta najížďka se musí natrefit na tu jejich první mezipolohu. Čau a sorry
Snad už to chápu. A ta najížďka se musí natrefit na tu jejich první mezipolohu. Čau a sorry
Díky ještě jednou za videa štípačkového rozvaděče.
Pochopeno a opravdu to video je k nezaplacení , díky !!!!
Nechci znovu zakládat nové téma. Vše se motá kolem rozvaděčů hydrauliky.
Chtěl bych si pomalučku udělat poloautomat na dřevo (řezání a štípání v jednom stroji),
abych se nemusel humplovat se špalkama.
Můj dotaz - můžu napájet dva rozvaděče jedním hydraulickým čerpadlem ?
Mám dva rozvaděče ¨, jeden tento nový štípačkový s vypínacím šoupátkem
( na pohon hydraulické pístnice pro štípání) , druhý dvojsekční pro pohon hydraulického válce pro zvedání klád a ovládání štípacího klínu.
Zde fota rozvaděčů-
Čerpadlo mám nachystané nové UN32AL . Díky
Pochopeno a opravdu to video je k nezaplacení , díky !!!!
Nechci znovu zakládat nové téma. Vše se motá kolem rozvaděčů hydrauliky.
Chtěl bych si pomalučku udělat poloautomat na dřevo (řezání a štípání v jednom stroji),
abych se nemusel humplovat se špalkama.
Můj dotaz - můžu napájet dva rozvaděče jedním hydraulickým čerpadlem ?
Mám dva rozvaděče ¨, jeden tento nový štípačkový s vypínacím šoupátkem
( na pohon hydraulické pístnice pro štípání) , druhý dvojsekční pro pohon hydraulického válce pro zvedání klád a ovládání štípacího klínu.
Zde fota rozvaděčů-
Čerpadlo mám nachystané nové UN32AL . Díky
chlapi kde bych si ho mohl tento rozvaděč objednat?
PRO ZDESYHO:
Jedním čerpadlem můžeš napájet kolik chceš rozvaděčů, ale když zapnou dva zárověň, pak se rychleji a dříve provede ten pohyb, který jde lehčeji. Olej tam poteče raději. Jinak to s jedním čerpadlem opravdu nejde.
Jedním čerpadlem můžeš napájet kolik chceš rozvaděčů, ale když zapnou dva zárověň, pak se rychleji a dříve provede ten pohyb, který jde lehčeji. Olej tam poteče raději. Jinak to s jedním čerpadlem opravdu nejde.
Je jasné , že můžu napájet dva rozvaděče.
Kolega s práce má ale jiný názor . Tvrdí , že oba dva rozvaděče jdou v neutrálu do
odpadu , tudíž tvrdí - dva rozvaděče : dvě čerpadla .
Má pravdu , nebo ne ?
Kolega s práce má ale jiný názor . Tvrdí , že oba dva rozvaděče jdou v neutrálu do
odpadu , tudíž tvrdí - dva rozvaděče : dvě čerpadla .
Má pravdu , nebo ne ?
No tahle varianta mě nenapadla. Samozřejmě je to tak. Vždy je lepší mít pro dvě samostatné činnosti samostatná čerpadla. Tedy jedno dvojité čerpadlo.
Hledáš dobře, ale názvy těch ventilů tě zavádějí. To není to, co očekáváš. Výběrový ventil například používám pro přívod ovládacího oleje k velikému ventilu, který pohybuje písty. Když jede čerpadlo a písty se zvedají, pak výbšrový ventil bere tlak mezi velkým ventilem a čerpadlem. Když chci písty spustit bez zaplého čerpadla, vybere ventil přívod z větve mezi velkým ventilem a písty. Takže ta kulička poletuje zleva doprava, tam jsou přívody.
Dělič dělí 50/50. Jeho určení je pro stejný pohyb dvou pístů /obecně motorů/. Teoreticky by jsi s ním dělil čerpadlo mezi ty dva rozvaděče. To ale není to správné použití. Dvě čerpadla je sichr.
Dělič dělí 50/50. Jeho určení je pro stejný pohyb dvou pístů /obecně motorů/. Teoreticky by jsi s ním dělil čerpadlo mezi ty dva rozvaděče. To ale není to správné použití. Dvě čerpadla je sichr.
Takže zbývá opravdu jen dvojité čerpadlo (dvě čerpadla za sebou) ?
Ano a je to jistota. Dělení průtoků mezi různé a náhodně fungující spotřebiče je pěkná pakárna. Dvojitou žabičku z hydrocomu. Ceny supr.
PRO ZDESYHO:
Vrtalo mě hlavou to spojení dvou rozvaděčů na jedno čerpadlo. Jde to, ale ten štípačkový nemá asi jednu díru, která by byla potřeba. Ta by se dala vyrobit z jeho zpětné klapky. Určitě by tě to řešení napadlo, když se podíváš na schéma zapojení toho vícesekčního rozvaděče a toho štípačkového. První bys dal ten vícesekční. Kanál, kam dáš hadici od čerpadla má na druhé straně zátku z té bys napojil štípačkový do P. Ale teď bys musel hadici od čerpadla ještě před prvním rozvaděčem natéčkovat a dotáhnout k malému (štípačkovému) rozvaděči a tam je ten problém, že chybí díra. Finta je v tom, že bys z malého rozvaděče vyndal zpěťák a vyrobil tak vymakanou zátku, která by udělala následující. (Teď se dívej na schema toho malého rozvaděče).
- Zrušila by propoj od zpěťáku do průběžného kanálu
- Propojila by tu přivedenou hadici do P-kanálu
- ( ZpěŤák bys dal do hadice)
Chvíli nad těmi obrázky dumej a pochopíš. Průběžný kanál odvádí čerpadlo do nádrže a pohyb kterékoli páky ho přetne a vytlakuje horní kanál P.
Vrtalo mě hlavou to spojení dvou rozvaděčů na jedno čerpadlo. Jde to, ale ten štípačkový nemá asi jednu díru, která by byla potřeba. Ta by se dala vyrobit z jeho zpětné klapky. Určitě by tě to řešení napadlo, když se podíváš na schéma zapojení toho vícesekčního rozvaděče a toho štípačkového. První bys dal ten vícesekční. Kanál, kam dáš hadici od čerpadla má na druhé straně zátku z té bys napojil štípačkový do P. Ale teď bys musel hadici od čerpadla ještě před prvním rozvaděčem natéčkovat a dotáhnout k malému (štípačkovému) rozvaděči a tam je ten problém, že chybí díra. Finta je v tom, že bys z malého rozvaděče vyndal zpěťák a vyrobil tak vymakanou zátku, která by udělala následující. (Teď se dívej na schema toho malého rozvaděče).
- Zrušila by propoj od zpěťáku do průběžného kanálu
- Propojila by tu přivedenou hadici do P-kanálu
- ( ZpěŤák bys dal do hadice)
Chvíli nad těmi obrázky dumej a pochopíš. Průběžný kanál odvádí čerpadlo do nádrže a pohyb kterékoli páky ho přetne a vytlakuje horní kanál P.