štěpkovač (špalíkovač)

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
romb11

Re: štěpkovač (špalíkovač)

#31 Nový příspěvek od romb11 »

Určitě je lepší dát setrvák na nožovku(osobní zkušenost) a mám pět 17tek řemenu,dost napnutých a stejně,když dám silnější tak to zastavím.Záleží jak bude velké opásání řemenice předlohy,čím menší,tím to dřív proklouzne.Dobrý je,že traktor nedostává ty šlehy do skříně,jak,když je to na přímo.Kámoš,co to má na přímo,už dělal převodovku.

mihi

#32 Nový příspěvek od mihi »

romb11 a nepredstavíš nám ten tvoj stroj???, možny by sme chytili nejakú inšpiráciu.....

Ď.

Mihi
Mihi

j.burys

#33 Nový příspěvek od j.burys »

romb11 Hoď prosintě nějaký fotky.To tam máš pět těch sedumnáctek jo, já počítal se třema.
Každopádně dneska jsem sehnal zdarma přetěžovací spojku, tak jí tam možná ještě přidam.

novajda

#34 Nový příspěvek od novajda »

JH píše:No řekl bych že tu převodovku tam nepoužiješ, protože se mi zdá že se ty dvě hřídele otáčí stejným směrem a na špalíkovači se ti musí otáčet proti sobě. :tyty: Snad jen samostatný ozubený kola, ale jestli nejsou povrchově zušlechtěny tak to tam moc dlouho nevydrží. A taky záleží na modulu zubů chce to modul 4-5. Modul 3 je skoro málo, ale záleží na jaké průměry to máš.
No já mám taky svůj špalíkovač a udělal jsem ho s kol a modul 3. kola jsou nezušlechtěné jen jsem udělal olejovou náplň. aby byly mazány a špalíkuji do cca 8cm .
A maká skvěle tak že si nemyslím že modul 3 je málo..
Jsem kutil mám malou dílnu víc mně nezajímá..http://www.youtube.com/watch?v=40qUkzGs ... ature=plcp ,toto je výsledek mé práce..!

j.burys

#35 Nový příspěvek od j.burys »

No už je pozdě, vydal jsem se jinou cestou :zapomel:

romb11

#36 Nový příspěvek od romb11 »

Zdar,nějaké fotky mám,zbytek nafotím a dodám,aby tam byl i setrvák.Mám uděláno 750 pytlů a maká zatím dobře.
Přílohy
P3225092.JPG
P3135082.JPG
P3135073.JPG

skins125

#37 Nový příspěvek od skins125 »

romb11 píše:Zdar,nějaké fotky mám,zbytek nafotím a dodám,aby tam byl i setrvák.Mám uděláno 750 pytlů a maká zatím dobře.
krása chválim :)
Zetor 25 - 4011
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins

mihi

#38 Nový příspěvek od mihi »

Romb11 perfektná práca a hlavne tie hriadele 8) ,
Založ mu vlastnú tému a dúfam že nás budeš zásobovať fotkami.
to s tými remeňami je super nápad, zároveň to môže slúžiť aj ako preťažovacia spojka.

Ďíky,zbieram informácie a zachvíľu sa do niečoho podobného pustím aj ja... :prace:

Mihi :)
Mihi

frturek1

#39 Nový příspěvek od frturek1 »

krasny, prvni verze ctyrhanu s takle ulozenejma nozema co vidim, jak to maka jaky to dela spaliky?

j.burys

#40 Nový příspěvek od j.burys »

romb 11: Za čim to honíš a jaký maj otáčky ty hřídele? Já furt nevim s jakejma otáčkama počítat. Jinak to máš moc povedený 8)

novajda

#41 Nový příspěvek od novajda »

romb11 píše:Zdar,nějaké fotky mám,zbytek nafotím a dodám,aby tam byl i setrvák.Mám uděláno 750 pytlů a maká zatím dobře.
To je nádhera je krása vidět profesionální práci. no jo když jsou stroje a nebo přístup k nim hned to jinak vypadá.. 8)
Jsem kutil mám malou dílnu víc mně nezajímá..http://www.youtube.com/watch?v=40qUkzGs ... ature=plcp ,toto je výsledek mé práce..!

kenybz

#42 Nový příspěvek od kenybz »

kdo umí umi a kdo neumí čumí...čumím 8)
setrváky a nebo ještě líp setrváky dva o stejné hmotnosti na každou hřídel s noži.
Tak je to i u drtičů plastů a logicky setrvačná hmota, která dodá obrovskou sílu v krátkém čase tak nebude zatěžovat převody jen hřídele a nože...chod bude plynulejší a s menšímy rázy..nevím kolik to bude mít otáček ale u vyšších na cca 1000 ot/min by bylo dobré to vyvážit...jde to i doma

chobotek

#43 Nový příspěvek od chobotek »

1000ot/min je tak přijít o prsty.. Jinak ty setrvačníky na obou hřídelích jsou dobré dokud tam nevletí něco většího. Pak můžou pomoct havárii stroje. Dá se to řešit přetěžovou spojkou, ale pak musí být dvě a na větší moment, než když je setrvačník jeden na vyšších otáčkách. To stroj prodražuje.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

kenybz

#44 Nový příspěvek od kenybz »

proto je spojení setrváku s hřídelí přez pero které se ustřihne při extrémním přetížení tak jako i u ostatních strojních součástí. No ale polemizovat o tom nemá cenu, protože bez výpočtů by jsme se k ničemu nedobrali. A takové složité počítání na to jaksi nemám.

přiřadění per k jednotlivým průměrům hřídelí je ve strojnických tabulkách čsn 02 2507
třeba hřídel průměr 30mm má mít pero široké10mm a délku pera 28mm

chobotek

#45 Nový příspěvek od chobotek »

Ano, jenže jak se to pero střihne, tak se většinou i mázne a to to pravé potešení to rozdělávat, nejlíp v lese.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“