výroba kmenové pily

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
kollda

Re: výroba kmenové pily

#31 Nový příspěvek od kollda »

dej foto zamalo by mě technický spracování.
Husqvarna CR 250
Husqvarna 36
Husqvarna 55
Husqvarna 61
Kolldoff 19D

josefbar

#32 Nový příspěvek od josefbar »

musim pockat na kluka ja to neumim zitra je to velky motory dva 18kw ja jedu na jeden jistic 35 jenom pro sebe slo to do srotu ta jsem to pribrzdil na par roku a pro sebe neco narezal udelal jsem si brusku a srankovacku

josefbar

#33 Nový příspěvek od josefbar »

foto te pily
Přílohy
P9130012a.jpg
P9130007a.jpg

mirous

#34 Nový příspěvek od mirous »

taky jsem byl před dvouma rokama před rozhodnutím,že potřebuju nějakou pilu,rozhodoval jsem se mezi,cirkulou,řetězovkou a pásovkou,pásovka zvítězila a dnes jsem moc rád,je pravda že stála víc peněz meš jsem do toho chtěl dát ale vyplatilo se,dnes se dobré malé pásovky daj pořídit do 70 tis.,třeba http://stroje.bazos.cz/inzerat/13314546 ... a-pila.php
nebo někdo vyrábí a prodává pásovky někde v ústí nad orlicí,vypadaj zajímavě,manuální posuv do řezu i zvih ale nová za 70 tis. ale do budoucna se dá rozšířit o el. posuv.
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M

super 50 sk

#35 Nový příspěvek od super 50 sk »

niet sa o com dohadovat pasovka je najlepsia hrubka rezu 2,5mm malo pilin netreba velky prikon a dnes sa da pasovka kupit dost lacno na vasom mieste by som do pilousa nesiel aspon nie do toho najmensieho radsej nieco pouzite co vidiet aj v prevadzke s tyym brusenim nie je az taky problem je vela firiem ktore sa venuju profesionalne bruseniu diamantom a zivotnost pasu pri kazdodennej prevadzke je viac ako pol roka ak ma niekto zajujem dam kontakt mam kolegov v cesku ja to robim na slovensku a podla mna 2500eur za novu kvalitnu pasovku al nedoncenu 2000eur na hoby ucely nie je vela vyrobil som ich viac ako 50 kusov na slovensku a v cechach kazdemu to zarobi dost na to aby sa uzivil momentane robim 3ks ta najvecsia vybava bude pre ucstnika tohto fora rozhodne by som neodporucal nijaky cinkular alebo listu pasovka je najednoduchsia aj najbezpecnejsia :friends:
Přílohy
A1.JPG

luke001

#36 Nový příspěvek od luke001 »

brnaj píše:to máš stejnou lištu jako já, na pile udávanej prořez 63 cm. jak to mažeš-řetěz? kolik máš zubů na řetězce? a otáčky motoru? lodo to nabízí na elektriku taky, ale udávají potřebnou rychlost řetězu tuším 22,5 metru /s a výkon el.motoru kolem 5-8 kW. jak to že ti stačí 3 kW?
Ano lišta je 63 ale musíš počítat,že něco ubere uložení na obou stranách.Řetězku mám originál od Stihlu t.j. jako má pila. Původně jsem měl motor 1,5kW a menší převod. To se dusil.V současné době mám 3kW/2800ot a je to na hraně. Je také pravda,že to netlačím moc do řezu tak 1m/1min. Mazání mám nucené přes elektromagnetickou pumpu. Elektronika spíná v nastavitelných intervalech.
Přílohy
mazani2.jpg
mazani.jpg

brnaj

#37 Nový příspěvek od brnaj »

dík za info.

řetězka má myslím 7 zubů, to má dost malou rychlost, mě ta 660 točí počítám tak 6 000 v zátěži..ale nevím. nemá to někdo změřený???
kolik uděláš kmenů dokud tě to nepřestane bavit? já tak 2-3 za den ve dvou s jednou pilou, jsou to duby. co řežeš ty? rychlost mám necelý 2 min na 1m. ale řez tak 45-55 v záběru.

luke001

#38 Nový příspěvek od luke001 »

U mě je to podobné 2 - 3 kmeny 6,5m dlouhé. Pokud jsou 3-4 m tak o něco víc ,ale jsem na to sám. Takže ztratím nějaký čas s manipulací. Řežu hlavně smrk. Otáčky jsou mezi 6-7000. Při zátěži samozřejmě klesají ale to neřeším. Ještě plánuji udělat automatický posun pily po kolejnicích. Slibuji si od toho rychlejší posun. Snad to letos zvládnu.

cekald

#39 Nový příspěvek od cekald »

imaginaro

#40 Nový příspěvek od imaginaro »

To je nápadité,já to pořád říkám že v jednoduchosti je síla ;-) 8)
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

brnaj

#41 Nový příspěvek od brnaj »

luke001: ty máš motor s kolika otáčkama? já myslel že je to klasika 2800

luke001

#42 Nový příspěvek od luke001 »

Ano 2800 x 2,5 = 7000 ot. :)

brnaj

#43 Nový příspěvek od brnaj »

jasně, já už nevidím. akorát mi neštimuje ten výkon, je mi s podivem, že ti stačí jem 3 kW, protože když to naženeš 2,5 dorychla, ztratíš 2,5 krát výkon krát 0,75 ůčinnost řemenů. nepochybuju že ti to řeže, akorát mi není jasný, proč výrobce dává tak silný motory. máš tam tepelnou ochranu a ty různý serepetičky proti přetížení motoru?

dratenikfox

#44 Nový příspěvek od dratenikfox »

Zdar vespolek doma na dvore mame taky pasovy katr samodomo je to polozena stara pasovka, motor 7kW, zveda se pomoci dvou zavitovek propojenych retezem, pohon el motorem s prevodovkou a vedeni na dvou tycich, celej katr jezdi na koleckach z bramboroveho kombajnu jsou pogumovana a prenos na trubky po kterych to jezdi je dobrej i v zime. pohon pojezdu jest vyresen pouzitim dyferaku z trabanta kde je jedna poloosa hnana motorem s prevodovkou a z druhe poloosi je prevod na pojezdova kola, plinolost jest zajistovava pribzdovanim vencoveho kola
sem jen obyčejnej zkrat (elektrykar), čajovník od Zeleného stromu

luke001

#45 Nový příspěvek od luke001 »

brnaj: Jasně,výkon jde dolů jak píšeš ale začínal jsem s 1,5kW motorem a převodem cca 1,5. Větší motor bych do konstrukce nedostal. Jelikož to používám na ,,takové to domácí řežání" tak nikam nespěchám a nechám motor vychladnout,když je třeba. Přetížení motoru je vyřešeno prokluzem řemenu ,to když moc zaberu a kousne se řetěz. Právě proto bych rád udělal posuv pily.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“