Elektrický naviják
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Váš názor na elektrický naviják
Ahoj. Chci si pořídit na traktor elektrický naviják. Není to proto, že bych s ním potřeboval tahat nějaké klády, ale když náhodou (poslední dobou často ) v lese zapadnu, tak abych sám sebe vytáhnul. Zajímají mě vaše rady jak silný naviják, by mě v tomto mohl pomoct. Na vlečce, když ji pořádně naložím mám tak 5m dřeva a traktor může vážit cca 800kg.
Na aukru jsem našel tento http://aukro.cz/elektro-navijak-12-v-75 ... 56545.html
Stačil by na to občasné vytáhnutí? Dík za rady Pavel.
Na aukru jsem našel tento http://aukro.cz/elektro-navijak-12-v-75 ... 56545.html
Stačil by na to občasné vytáhnutí? Dík za rady Pavel.
-
Re: Váš názor na naviják
já nejsem příznivec elektrických navijáků, v dané cenové kategorii je to škoda vyhozených peněz. Pokud máš aspoň trochu možnost vývodové hřídele na tvém traktoru tak by byl 100 krát lepší mechanický naviják. tolik můj názor
- halagacka1
ahoj na elektricke navijaky hlavne tie lacne sa moc spolahnut neda nemaš možnost ineho pohonu ono s tou naloženou vlečkou ti ten elektricky moc teda ten z lacnejšich a tie ktore by ti pomohli su drahe
Kto nic nerobi,nic nepokazi
Já bohužel nemám jinou možnost. Motor z oktávky i s převodovkou, druhá převodovka asi robur a ventrová náprava. Už mě nebaví pokaždé někoho shánět, když zapadnu. Přitom mě stačí potáhnout třeba 3m a už jedu sám.
- halagacka1
ak maš napravu z vejdy a dvojmontaž tak ti dam najlepšiu radu zožen si 10 m lana a pajzer a ked zapadneš prevleč oko lana cez disky zaisti pajzrom a zarad a jedeš a na elektricky ani nemysli škoda penazi
Dvojmontážky nemám, takže u mě toto asi nepůjde
Tak si urob iba bubon a ten namontuj na disk a môžeš sa cez uzávierku sám vytiahnúť...
Je to jednoduché a účinné..
Mihi
Je to jednoduché a účinné..
Mihi
Mihi
skus to urobit ako ti radia a vykasli sa na elektricky navijak lebo tento by ti pomohol akurat do hrobu a ty by si potreboval aspon na 3t.
Díky za názory. Udělám to jak radíte.
Taky můžu doporučit buben, který se upevní na disk a na něj se namotává lano. Podmínka je ovšem, aby jsi měl uzávěrku na diferáku.
U toho elektrického, nemůžeš počítat jen vlastní váhu, ale i odpor který vytvoří nerovná cesta (Kopec, bláto, sníh, kameny atd.). A to by musel být naviják trochu větší a dražší.
U toho elektrického, nemůžeš počítat jen vlastní váhu, ale i odpor který vytvoří nerovná cesta (Kopec, bláto, sníh, kameny atd.). A to by musel být naviják trochu větší a dražší.
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
- stenlyaukro
S tím bubnem na kolo mě to docela zajímá , má to někdo vyzkoušený i u Zetoru ??? nebo jen u nějakých domadělů ?
- halagacka1
na zetore by to bolo ohavne a kaýdy by sa ti smial
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Unás na ulici je jeden a ten si niečo take spravil na 3011 ale to tým spôsobom že posledné originálne zavažie otočil opačne a do tej medzery namotal lano a neviem čo robil a čo nie ale od istého času čo to tam má mu šmajdá koleso pomaličky 10 cm tak neviem či ohol len disk alebo aj niečo viac
Ked mas 2 prevodovky za sebou,co ti brani na vystup z prvej dat retazove koliesko a hned mas paradny vystup na navijak.
- halagacka1
to musi byt dobr& kolik to sa mu musi dobre cuvat alebo tahat vlečka ked ma na jednu stranu posunute kolo a to aj paradne vypada čo si neda radšej u teba spravit poriadny navijak a nerobi ostudu u dvojmontaže pv3s to ide ale u zetora