Zdravím, těch 27A je tak jako vypínač, pokud máš hlavní 25A/B nebo C. 5,5kW /1400ot. se rozběhne bez problému na přímo-hvezda. Ale pokud je možnost přepínání 660V Hvězda/400V(380)Trojúhelník, tak raději přepínač, občas se stejně netrefíš a vyrazíš celej dům.honza650 píše:mám taky motor na přímo , na štípačce jistič myslím 21 A a na motorový zásuvce 27 A a funguje to nejsem žádnej elektrikář ale určitě by stačila i slabší kombinace
Motor na štípačky
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
Re: Motor na štípačky
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.
-
Zdravím, pokud máš na štítku 660(690)V pro údaj hvězda, nebo trojúhelník 400(380)V tak se nechá přepínat H/Tr. Pokud je na štítku údaj 230/400V hvezda tak to nejde přepínat !!!Cicerus HELLA píše:Ahoj tak jsem to zjišťoval a ten motor co mám tak vzhledem k jeho stáří s tím, že se na 380, se rozbíhá poze na přímo (snad to tak je, vůbec tomu nerozumím ) a nepřepíná se hvězda trojúhelník. Poraďte je to tak? DíkyFrenk píše:Myslím si , že tato kombimace je vcelku ideální napřímo s reverzním vypínačem hvězda trojuhelník. Já mám 3,5 kW a 950 ot a při větších kusech a sukáčích se mi to někdy "kousne", že musím protočit zpět pomocí hasáku a pak reverzem .Cicerus HELLA píše:Objevil jsem ještě něco jiného, co říkáte tomuhle: 5,5KW - 1400 Otáček (PŘÍMÝ ROZBĚH) , má smysl už kužel dát na přímo?
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.
- Cicerus HELLA
Jj mám to přesně tak - už i vím, že to nejde přepínat, děkuji všem za rady - díky moc.Pepik_Plzen píše:Zdravím, pokud máš na štítku 660(690)V pro údaj hvězda, nebo trojúhelník 400(380)V tak se nechá přepínat H/Tr. Pokud je na štítku údaj 230/400V hvezda tak to nejde přepínat !!!Cicerus HELLA píše:Ahoj tak jsem to zjišťoval a ten motor co mám tak vzhledem k jeho stáří s tím, že se na 380, se rozbíhá poze na přímo (snad to tak je, vůbec tomu nerozumím ) a nepřepíná se hvězda trojúhelník. Poraďte je to tak? DíkyFrenk píše:Myslím si , že tato kombimace je vcelku ideální napřímo s reverzním vypínačem hvězda trojuhelník. Já mám 3,5 kW a 950 ot a při větších kusech a sukáčích se mi to někdy "kousne", že musím protočit zpět pomocí hasáku a pak reverzem .Cicerus HELLA píše:Objevil jsem ještě něco jiného, co říkáte tomuhle: 5,5KW - 1400 Otáček (PŘÍMÝ ROZBĚH) , má smysl už kužel dát na přímo?
A čo vravíte na motor 5.5kw a 1400ot/min ?
- Cicerus HELLA
Je to tak na štítkuToreto píše:A čo vravíte na motor 5.5kw a 1400ot/min ?
?? som počulCicerus HELLA píše:Je to tak na štítkuToreto píše:A čo vravíte na motor 5.5kw a 1400ot/min ?
, si jen představím jak to auto spadne z heveru a odjede i se štípačkoumilanko25 píše:http://www.youtube.com/watch?v=N1HZztie5ac&NR=1
Zetor 25A ( v neustálé rekonvalescenci ) https://mnojo.rajce.idnes.cz/Zetor_25/