Motor na štípačky

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Pepik_Plzen

Re: Motor na štípačky

#31 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

honza650 píše:mám taky motor na přímo , na štípačce jistič myslím 21 A a na motorový zásuvce 27 A a funguje to nejsem žádnej elektrikář ale určitě by stačila i slabší kombinace
Zdravím, těch 27A je tak jako vypínač, pokud máš hlavní 25A/B nebo C. 5,5kW /1400ot. se rozběhne bez problému na přímo-hvezda. Ale pokud je možnost přepínání 660V Hvězda/400V(380)Trojúhelník, tak raději přepínač, občas se stejně netrefíš a vyrazíš celej dům. :)
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.

Pepik_Plzen

#32 Nový příspěvek od Pepik_Plzen »

Cicerus HELLA píše:
Frenk píše:
Cicerus HELLA píše:Objevil jsem ještě něco jiného, co říkáte tomuhle: 5,5KW - 1400 Otáček (PŘÍMÝ ROZBĚH) , má smysl už kužel dát na přímo?
Myslím si , že tato kombimace je vcelku ideální napřímo s reverzním vypínačem hvězda trojuhelník. Já mám 3,5 kW a 950 ot a při větších kusech a sukáčích se mi to někdy "kousne", že musím protočit zpět pomocí hasáku a pak reverzem .
Ahoj tak jsem to zjišťoval a ten motor co mám tak vzhledem k jeho stáří s tím, že se na 380, se rozbíhá poze na přímo (snad to tak je, vůbec tomu nerozumím :( ) a nepřepíná se hvězda trojúhelník. Poraďte je to tak? Díky
Zdravím, pokud máš na štítku 660(690)V pro údaj hvězda, nebo trojúhelník 400(380)V tak se nechá přepínat H/Tr. Pokud je na štítku údaj 230/400V hvezda tak to nejde přepínat !!!
Nechá se vymyslet lecos, jenom je někdy problém to uskutečnit... aby to fungovalo podle našich představ.

Cicerus HELLA

#33 Nový příspěvek od Cicerus HELLA »

Pepik_Plzen píše:
Cicerus HELLA píše:
Frenk píše:
Cicerus HELLA píše:Objevil jsem ještě něco jiného, co říkáte tomuhle: 5,5KW - 1400 Otáček (PŘÍMÝ ROZBĚH) , má smysl už kužel dát na přímo?
Myslím si , že tato kombimace je vcelku ideální napřímo s reverzním vypínačem hvězda trojuhelník. Já mám 3,5 kW a 950 ot a při větších kusech a sukáčích se mi to někdy "kousne", že musím protočit zpět pomocí hasáku a pak reverzem .
Ahoj tak jsem to zjišťoval a ten motor co mám tak vzhledem k jeho stáří s tím, že se na 380, se rozbíhá poze na přímo (snad to tak je, vůbec tomu nerozumím :( ) a nepřepíná se hvězda trojúhelník. Poraďte je to tak? Díky
Zdravím, pokud máš na štítku 660(690)V pro údaj hvězda, nebo trojúhelník 400(380)V tak se nechá přepínat H/Tr. Pokud je na štítku údaj 230/400V hvezda tak to nejde přepínat !!!
Jj mám to přesně tak - už i vím, že to nejde přepínat, děkuji všem za rady - díky moc.

Toreto

#34 Nový příspěvek od Toreto »

A čo vravíte na motor 5.5kw a 1400ot/min ?

Cicerus HELLA

#35 Nový příspěvek od Cicerus HELLA »

Toreto píše:A čo vravíte na motor 5.5kw a 1400ot/min ?
Je to tak na štítku :)

Toreto

#36 Nový příspěvek od Toreto »

Cicerus HELLA píše:
Toreto píše:A čo vravíte na motor 5.5kw a 1400ot/min ?
Je to tak na štítku :)
?? som počul :zapomel:

milanko25

#37 Nový příspěvek od milanko25 »

honza650

#38 Nový příspěvek od honza650 »

:smich: :smich: :smich: , si jen představím jak to auto spadne z heveru a odjede i se štípačkou
Zetor 25A ( v neustálé rekonvalescenci ) https://mnojo.rajce.idnes.cz/Zetor_25/

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“