Rychlerostoucí topol

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
Antony30011
Kontaktovat uživatele:

Re: Rychlerostoucí topol

#2701 Nový příspěvek od Antony30011 »

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#2702 Nový příspěvek od Terablick »

No ty voe... Že někdo ukradne dřevo (pokácí stromy když jsou už velký), to se stává. Ale že by někdo ukradl 2000 sazenic vysokých i metr a půl... To snad ani nestojí za tu dřinu, nemluvě o logistice takové akce. Vždyť to jsou tuny hlíny, manipulace, doprava... Pak vykopávat díry, sázet, zahrnout... Moc nechápu logiku. Draze a šíleně pracně ukradli něco co by si mohli za 5-7 tisíc koupit legálně a zapíchat do země skoro bez práce... :-/
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Spagre

#2703 Nový příspěvek od Spagre »

Dle mého názoru, jestli to byly stromky v průměru metr (což je teda bída), tak to borci jen vytrhali za země (na hlínu prděli) naházeli to do velké dodávky a hurá pryč. Odhadem bych řekl, že deš a jen chytáš pruty a trháš a pobereš tři do každé ruky. Ale stejně to museli rvát, nevěřím, že by se s tím kopali! To by byla fakt asi ta největší ptákovina. Škoda, že neukázali žádné fotky a tak.
Já jsem před dvěma lety vykopával zákazníkovi 30 stromů ( 2,5 - 3 metrů vysoké) někdy v listopadu a myslel sem, že se po..., pač tomu jsme to dávali aj z hlínou a to bylo tak na dvě minuty kus, paxem byl zpocenej, zmrzlej a GRRRR :smich: Ale kilo za kus:) do teď sou na plantáži díry :)
Bu´d to šlohl překupník, nebo spíš přímo "zákazník" kterej si je už přímo nasází do hlíny. Tím si ale vůbec nepomůže, pač tyhle prostokořený mu příští rok vyrostou tak o deset čísel. Je to každopádně vůl:)
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...

Smartdeath

#2704 Nový příspěvek od Smartdeath »

A vo tom to je... Chudák, který než aby dal pár kaček za řízky, tak vytrhá nějaké nedomrlé stromečky (po první sezoně0,7-1,5m :shock: ) a riskuje kriminál. No ale jsme v Čechách, že...

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#2705 Nový příspěvek od Terablick »

No ale logiku to podle mě nemá, hlavně díky ceně (hodnotě) toho co pracně ukradli :)

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#2706 Nový příspěvek od Terablick »

Spagre píše:Dle mého názoru, jestli to byly stromky v průměru metr (což je teda bída), tak to borci jen vytrhali za země (na hlínu prděli) naházeli to do velké dodávky a hurá pryč. Odhadem bych řekl, že deš a jen chytáš pruty a trháš a pobereš tři do každé ruky. Ale stejně to museli rvát, nevěřím, že by se s tím kopali! To by byla fakt asi ta největší ptákovina. Škoda, že neukázali žádné fotky a tak.
Já jsem před dvěma lety vykopával zákazníkovi 30 stromů ( 2,5 - 3 metrů vysoké) někdy v listopadu a myslel sem, že se po..., pač tomu jsme to dávali aj z hlínou a to bylo tak na dvě minuty kus, paxem byl zpocenej, zmrzlej a GRRRR :smich: Ale kilo za kus:) do teď sou na plantáži díry :)
Bu´d to šlohl překupník, nebo spíš přímo "zákazník" kterej si je už přímo nasází do hlíny. Tím si ale vůbec nepomůže, pač tyhle prostokořený mu příští rok vyrostou tak o deset čísel. Je to každopádně vůl:)
No jestli to jen vytrhali, tak budou rádi když se to vůbec ujme... :evil:

Spagre

#2707 Nový příspěvek od Spagre »

Jj, přesně tak a ještě ke všemu to nebylo ani ve vegetačním klidu. Prostě trubky a usekat nejen ruce! To je stejné, jako nám jednou nějakej parchant naběhl do dvouletého porostu a krásným stromům odfikal terminály (asi padesáti kusům) a nadělal si z toho sadbu. Chudáci stromy pak sprzněné.

jirkasbk

#2708 Nový příspěvek od jirkasbk »

tak se blizi konec sezony tak se pochlubte kolik vam letos narostlo materialu na tom plevelu :smich: :)

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#2709 Nový příspěvek od Terablick »

Tak u mě nejvyšší má asi 320-330cm, ale podotýkám že jsou jen zapíchaný do trávy, zcela bez údržby, péče, přípravy pozemku, chemie atd. Prostě jsem je zapíchl do trávy a fertig :) Tráva kolem nich je po kolena.

pepeee

#2710 Nový příspěvek od pepeee »

foto by nebylo?

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#2711 Nový příspěvek od Terablick »

No můžu nějaký zkusit udělat :) Ale mám jen mizernej levnej mobil... :-/

Spagre

#2712 Nový příspěvek od Spagre »

U nás už je taky konec. Jak maj pruty na vrcholu pupen, už více nevyrostou. Mohu tedy posoudit pouze přírůstky, protože další naše plantáže jsme letos nedělali a v těch přírůstcích to je u těch loni 3,8 metrovejch stromů dalších 3-3,5, takže jsme přes sedm metrů o dvouletých Včera bylo na plantáži jedenáct aut a někteří nechtěli věřit, že jsou to dvouleté stromy:) Paráda. Jinač letošní rok asi nic moc. Hodně zákazníkům všude možně když 3 metry tak pěkné. Ale chlapík co sázel pár ha u Olmika psal, že je max na 3,8. Tož vše je podle místních podmínek.

Pěstujtetopoly

#2713 Nový příspěvek od Pěstujtetopoly »

Já teď řešil 13ha plantáž jedněch kluků z Prahy. Koupili prý pole a zasadili od někoho(nevím od koho ale asi od blba) maxe. Teď mi psal člověk, který si to vzal do nájmu(ano, ti kluci to prodali) od nového majitele, a žádá mě jak to zničit. že to neroste atd.
Prý jen na 3 hektarech.
Ještě jsem tam nebyl ale tento týden se tam chystám tak nafotím, ale podle popisu je to katastrofa. Docela mě to mrzí, ale zase každý nechť uváží co s penězi udělá.
Jsem tu pro vás, nic neprodávám, jen ukazuji cestu k úspěšnému založení porostu RRD a zdarma předávám zkušenosti a fundované informace
Bojuju proti lidské blbosti a pozůstatkům komunismu v nás.

Belzebub

#2714 Nový příspěvek od Belzebub »

U mě špatně. 50-120 cm.
Zpočátku jsem je asi ulil. Pak mšice a Mospilan. Pak tam šel hryzec. Následoval mandelinka topolová. Včera jsem tam našel housenku, pravděpodobně lišaj paví oko.

Obrázek
Už vím, co potřebuju na Š1000MB 67
celý motor :(
vložky/písty
klikovku
nohu k ventilátoru
sadu těsnění k motoru
vodní pumpu

Pěstujtetopoly

#2715 Nový příspěvek od Pěstujtetopoly »

Dej tomu přístí rok NPK hned z jara a před jarem to vyvápni, jelikož to máš kyselé.
Jsem tu pro vás, nic neprodávám, jen ukazuji cestu k úspěšnému založení porostu RRD a zdarma předávám zkušenosti a fundované informace
Bojuju proti lidské blbosti a pozůstatkům komunismu v nás.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“