Rychlerostoucí topol

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Spagre

Re: Rychlerostoucí topol

#2446 Nový příspěvek od Spagre »

Terablick píše:Parádně sepsáno :) Hotovej projekt na plantáž 8)
To jste to fakt přečetli? :) Si to taky radši ještě přečtu, pač si nějak nevzpomínám, co jsem psal. Určitě to hodím do pořádné tabulky a zveřejnim komplet na webu, ale ne tuto první u piva stvořenou verzi :typek:
Co se té půdní frézy týče, tak ta to nevytrhává, ale rozemele jak je vidět na videu. Není to žádnej raketovej výzkum. Cenu mi řekl borec na nějakém semináři pár let zpátky a je to za hektar. Jinak teď u mně byl pán, co se živí mimojiné i trháním pařezu z ovocných sadů a hned říkal, že tím jeho bagrem tohle trhat půjde ještě ryxchleji a hektar za den asi zvládne a cena někde kolem 10000,-
A jak bude poptávka, tak se to bude vše rozmáhat a dostanem se třeba aj níž. To ale já až za 20 let:) Třebva už to buudem vypalovat laserem, nebo to za frézu zmáknou nanoboti :)

Jinač nejlepší ochrana opravdu to pletivo, nebo tam být denně se psem.
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...

Spagre

#2447 Nový příspěvek od Spagre »

wendy píše:Takže jestli někdo najde dobrodruha který za 5 tisíců vyrve se strojem za 2milioony hektar pařezů tak sážu.Topoly výhřevné jak hnědé uhlí.
Je hele, tož už objednávej sadbu :)

BTW mně napadl fór (Wendy snad se neurazíš). Víte kdo je nejlepší obchodník na světě? Ten kdo prodá Wendymu sadbu JT :smich:
Toť můj sen.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#2448 Nový příspěvek od Terablick »

To by byl husarskej kousek 8)

Jinak nevím jak kdo, ale já to nejen celé četl, ale mám to i uložené :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

wendy

#2449 Nový příspěvek od wendy »

To víš,že se neurazím, naopak mám ke spagre takový řekněme docela dobrý vztah. Napadám jenom pěstujtetopoly to mi nějak nesedí.Vy jste na těch vašich plantážích udělali hodně práce a tak vás beru.Že tady něco píšu proti topolům neberte jako projev nějaké nevraživosti.Cením si každého kdo udělá kus práce.A že mi ty topoly nějak nesedí jak říkají slováci Chuj s tím.

vizovjan

#2450 Nový příspěvek od vizovjan »

Velká fréza celoplošná vychází na 700 tis. Kč viz diskuze http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 7&start=75 ta malá by mohla stát méně, ale za 50 tis. to nebude. Každopádně si myslím, že ta cenovka bude o něco vyšší, ale zas na druhou stranu podle cen v lese bych usuzoval, že ne zas tak výrazně kolem 10-15 tis.Kč/ha, protože tady se nebere celá plocha a možná ještě nižší, protože tady nejsou žádné velké pařezy.

nabídka použitých strojů

http://www.bazos.cz/search.php?hledat=l ... t&kitx=ano
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#2451 Nový příspěvek od Terablick »

Ta celoplošná lesní fréza je ale úplně jiná liga než tohle. Tohle je takovej lepší rotační kultivátor, navíc jen s malým záběrem :) Topol neni nijak extra tvrdej, což je vidět i na videu jak rychle jede a bez větších problémů to mele jako by tam ani nebyly pařezy, ale třeba jen strniště po obilí :) Tu lesní frézu jsem kdysi viděl na předváděčce v lese a to je mašina ze který jde respekt :) Sežere metrovej (v průměru) strom a vyplivne jen piliny, semele i kameny atd :)

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

wendy

#2452 Nový příspěvek od wendy »

Terablick píše:Jaký zase dva miliony? Kolik ta fréza může stát? 50 tisíc? A je jaksi z principu (i názvu) určená na likvidaci pařezů :)
Pokud je ten traktor k tomu zadarmo a nafta jako před lety za 2Kčs tak se na tu cenovku dostanem.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#2453 Nový příspěvek od Terablick »

Ten traktor si jaksi nemusíš kupovat - ten si pronajmeš s tou frézou - v ceně :) Motohodina traktoru má jasně danou cenu, a jak vidíš, jde to celkem rychle. Těch 50k jsem možná podcenil, možná ta mašina stojí 150, nebo i 250, ale ty si jí nekupuješ, jen si jí na pár hodin najmeš i s tím traktorem, takže cena co tu psal Sparge je konečná. Nájem traktoru obsahuje vše - i naftu :) Zkus se někde u vás poptat, nebo někde na netu najít kolik stojí pronájem traktoru na hodinu práce. Opravdu každej majitel 5 hektarů pozemku nemusí vlastnit traktor a všechno nářadí k němu, kombajn, řezačku, postřikovač atd. prostě si to pronajme i s řidičem za sazbu na hodinu práce + poplatek za přistavení. Je to naprosto běžná praxe :) Jsou firmy které se živí jen pronájmem techniky - vlastní pozemky vůbec nemaj a nic sami nepěstujou. Jen pronajímaj stroje jiným.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2454 Nový příspěvek od Antony30011 »

Traktor s frézou na pařezy 800kč/mth. Vloni u nás frézovali sady a bavil sem se s chlapama. Jen tak pro info :)

Spagre

#2455 Nový příspěvek od Spagre »

Ahoj, a kolik hodin by tak trval ten hektar. Jedná se o lajnu dlouhou cca 6km, takže jak rychle může jet v pařezech 70 cm po sobě a po 25ti letech zhruba až 30 cm v průměru (způsobeno obrážením, ne že by stromy měly takové průměry). Jede to stejně jak na tom videu? Pokud by totiž jel jen 1km/hod, což snad jo, tak by to těch 6 km bylo 6x800 = 4800,- a to bysme byly tam kde sem říkal před tím.
Ahlavně ještě jak hluboko to zvládne, pač doporučují 25-35 cm.
díkec

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2456 Nový příspěvek od Antony30011 »

Jak dlouho to trvalo a jak to jezdilo netuším. Ten 1km/h bych věřil, byl sem se chvílu dívat a jel velice pomalu :D Byl to Fendt 939 s pařezovou frézou, jel jakoby lajnu kde byly pařezy. Nechali si to dělat myslím těch 35cm hluboko. Byl to norml vyjetej kus země na prášek, teď už to zarostlo trávou.

vizovjan

#2457 Nový příspěvek od vizovjan »

Neupsal se v něčem? Ty poslední příspěvky by se daly pochopit, že Fendt 939 s frézou jezdí za 800 Kč/mth, což je z principu nemožné. Nafta do té mašiny bude stát víc...
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#2458 Nový příspěvek od Antony30011 »

Takle mi to tvrdili místní sadaři :-/

vizovjan

#2459 Nový příspěvek od vizovjan »

Sniper jezdí s Fendtem 936 a za den tankuje kolem 200 litrů, ta hodinová spotřeba je nad 20-40 litrů za hodinu s povrchovou frézou, podle podmínek a materiálu, ponásob to dnešní cenou nafty a jsi úplně někde jinde.

Útržky z diskuze z vlákna o lesních frézách.

Každopádně tento stroj by měl být placen 4.000 - 5.000,- Kč/1h.
S povrchovou rychloběžnou nebyl problém za šichtu vypálit cca 450 litrů.
Dneska jsem drtil rubisko 0,60 Ha a hmoty bylo opravdu hodně, převážně DB a MD. 145 litrů a 4,5h práce...
Zatím to vychází 200 litrů na 1Ha.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#2460 Nový příspěvek od Terablick »

Antony30011 píše:Traktor s frézou na pařezy 800kč/mth. Vloni u nás frézovali sady a bavil sem se s chlapama. Jen tak pro info :)
No vidíš, to já myslel že to bude i víc :) Dobrá cena 8) A díky za info :friends:

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“