Ferove 3 bodove navijaky

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
super 50 sk

Re: Ferove 3 bodove navijaky

#226 Nový příspěvek od super 50 sk »

ja som to mal na z25 a to lano bolo neznicitelne

hotday

#227 Nový příspěvek od hotday »

Ahoj, Fero, chcem sa ta spytat, ze asi ako vysoko od zeme si dal hornu kladku?? a za aky traktor planujes tieto navijaky?? a priblizne tazna sila?

dik moc miro

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#228 Nový příspěvek od FERO 873 »

Kladka je 110 cm od zeme naviják je skôr za menší traktor a ťažná sila cez 3 t :ano:

hotday

#229 Nový příspěvek od hotday »

dik moc za odpoved, ale i tak mam este otazku, ze asi kolko cm je ta kladka vysoko u takeho cca 5-6t navijaku? ci je to vsade rovnako? nevies??

Jezevec

#231 Nový příspěvek od Jezevec »

Viťa1

#232 Nový příspěvek od Viťa1 »

Ahoj Fero prosim tě dával jsi mezi rozetu a buben nějakou pružinu? nevím jestli tam mezi tím ještě něco není :smich:
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

Viťa1

#234 Nový příspěvek od Viťa1 »

Dobrý tak jsem ji tam nedal a už to frčíííí 8)díky :friends:
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán

Zetor 62

#235 Nový příspěvek od Zetor 62 »

Fero, mám dvě drobné technické poznámky. Mezi talíř a buben dávají fabriky pružinu. A druhá se týká tvé horní kladky, měla by být pohyblivá. Takhle může nastat situácia ako na tvojej stránke o "úrazoch" v hore. Stačí větší boční tah a je vymalováno, navíc se przní lano o hrany kladky. Popřemýšlej o tom.

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#236 Nový příspěvek od FERO 873 »

Tak po prvé moje navijáky niesu továrenske a po druhe pružina tam nieje absolútne za potreby pretože stači minimálne uvolnenie tlaku na lamelu a bubon sa lachko odvíja niečo ako maš aj brzdove platničky na kotúčových brzdách niekedy je tam vôla taka že ju ani nevidieť a koleso sa lachko pretáča a čo sa týka tej vrchnej kladky máš pravdu továrenske ju majú otočnú moje nie ale to asi preto že ta horná ani nieje na to určená aby sa cez nu ťahalo nato sú tam v strede šťítu otočne ak si si náhodov nevšimol a k tej nehode v lese tá nemá s navijákom absolútne nič spoločné bola to jednoducho smola že som trafil na starý peň v mladine ktorý som nevidel a neštastie bolo na svete :ano: :friends:

Zetor 62

#237 Nový příspěvek od Zetor 62 »

Takže s kopce dolů taháš na spodní kladku ? Náklad vyvazuješ ze spodní kladky těsně před traktorem aby ho podržela jen horní ?
Ano, nejsou fabrické, jsou Tvé a za to 8) , jenže někdy je dobře podívat se jak jsou ty tovární postavené. Víš hodně věcí na světě má svou logiku. Nepsal jsem to abych Tě shodil, to ani náhodou, ale z denní praxe v lese. Uvažoval jsem ještě do nedávna také o stavbě, pak jsem ale našel venku starý, dobrý NORSE 5t a bylo po úvahách. Je postavený v podstatě podobně jako ty Tvé, jednoduše, bez kudrlinek a okrašlování a to mám rád. U Tebe se mi líbí jak jsi zvládl kolíčky 8) . Nejlepší tvar a funkčnost štítu a věř, budeš li FERO Steel zavádět jako firmu na výrobu takových mašin, hlásím se co by České zastoupení. Proto Ti píšu své připomínky. Např. axiální ložiska na bubnech nemá většina výrobců, zdražují výrobek a ta pružina pomáhá bubnu se sunout. Vím že jsi nechtěl jen kopírovat a je spousta detailů které ještě z praxe na finálech chybí. :friends:

FERO 873
Kontaktovat uživatele:

#238 Nový příspěvek od FERO 873 »

Vieš tu vôbec nešlo oto okopírovať ten alebo onen naviják dá sa povedať že princíp majú skoro všetky spoločný a lišia sa len dizajnovo ale mne išlo oto vyrobiť niečo za čo najmenej :penize: a aby to spravilo čo možno najviac muziky ale nie pre niekoho kto sa tým živí ale pre nás običajných chudákov ktorý ten naviják použijú možno 10x do roka máš pravdu čo sa týka tej kladky to nepopieram ale nakolko ja nevlastnim sústruh- zatial :'( tak sa snažím veci riešiť tak ako sa mi to dá pretože aj ja musím dosť často čakať na sústružníka a vtedy idem cestov menšieho zla viď otočná kladka :ano: a pokial ide o axialne ložisko tak to si na omile pretože tých 8 eur alebo kolko je jeho cena pri tomto nehrá žiadnu rolu 8) a čo sa týka zastúpenia FEROSTEEL berem ťa za slovo aj ked stohoto mraku nezaprší je to moje hobi a nejaké to euro ktomu takže je mi moc lúto ale na mne ty nezbohatneš :D :D :friends:

super 50 sk

#239 Nový příspěvek od super 50 sk »

co asi robi take zastupenie v CR :penize: :D 8) alebo bude prekladat do cestiny :smich:

Zetor 62

#240 Nový příspěvek od Zetor 62 »

Nuž čo by, rovnáků figu borovů ako Slovenské zastůpenie Českej firmy :vysmech:

Fero to já jen co kdyby, rozhodneš se vyrábět ve velkém a co pak ? :-/ :friends: Ale k věci, axiál samotný zase tolik neprodražuje, ale jeho zástavba už ano při více kusech.... Navíc časem uvidíš jak to bude fungovat, každé ložisko chce mazat a mazání neutěsněného ložiska v prachu a toho je v lese neúrekom, vytvoří brusnou pastu. Jinak mi je jasné, že jdeš tou levnější a rychlejší cestou 8) Obšlehnu od tebe ochranou mříž, jen jí dám pletivo místo pásoviny. Už takhle je ten můj veterán dost těžký.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“