Štěpka - skladovanie a využitie

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Dalf

Re: Do čeho dávat špalíky

#211 Nový příspěvek od Dalf »

Nevím zda je to přesný název, ale mi tomu říkáme giterbox. Bohužel je sháním už nějaký čas a není možno je sehnat za nějaký rozumný peníz :-/

eugen

#212 Nový příspěvek od eugen »

giterbox je toto http://nabidky.abc.cz/nabidka/613581-cz ... iterboxov/ Sice jo ale asi to bude drahý jak
sviňa

Ale na tom videu je čistě železná ohrádka kterou položil na paletu

vizovjan

Re: Štiepka - skladovanie a využitie

#213 Nový příspěvek od vizovjan »

Tak se přiznejte, co máte doma nového na topení štěpkou, ať se můžou ostatní inspirovat. U nás jsme ladili všechno možné jiné při výrobě a skladování štěpky a kotel je zatím beze změn. Dokud to slouží, tak do toho asi rýpat nebudeme, ale větší účinnost a možnost nechat to běžet přes noc by nebyla špatná.

Dívám se, že na přestavbu se dá vyřídit lejstro, zvládne ale ten hořák jemnou štěpku, nebo na to není vhodný?
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI

Leo

#214 Nový příspěvek od Leo »

Špalíkování do vaků

V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

Janci
Kontaktovat uživatele:

#215 Nový příspěvek od Janci »

Ja skladujem štiepku a male špalíky v bigbagoch a je to celkom v pohode, najlepšie dat to pod strechu a trochu odkryť vrch alebo tam urobiť aspon striešku pod igelitom. Mokré drevo netreba dávať do mecha... Raz som mal suchú štiepku v mechu, odfuklo mi igelit a trochu napršalo do vnútra, tak som to nechal vyvetrať ale aj tak to trošku chytilo plesen ale nič vážne
Bigbagy sú dobré na manipuláciu so strojmi ale blbo sa z nich naberá
Zetor 4011

sekalsemmalo

#216 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

koukal jsem,ze se vyrabej uz i naky prodysnejsi vaky,ma to svisle vetraci pruhy,maj byt urceny udajne pro brambory,jablka a podobne.a na naky zahranicni fotce jsem videl sitovej vak,ve kterym skladaj palivovy stipany drevo rukou rovnou k baraku.to by bylo neco.ja jsem si sem natahal ty bezny vaky,rezal sem do nich palety.manipulace sla paradne s jesterkovou vezi za traktor,posadil jsem to na paletu,zakryl.a dopadlo to NESLAVNE.aby ne,bylo to zapareny,jak v igelitovym pytli.taky pak to chozeni do snehu a nabirani do bedny me stvalo.tak to zase hazu do stodoly na palety a je to lepsi.jeste me napadlo,svarit nakej ram,na paletu,treba s nakejma ostnama a to obalit kupovanou sitovinou.treba by to udrzelo.no,ja verim,ze POPTAVKA po takovem sitovem kubikovem vaku je a ze se brzo na trhu objevi........
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

sekalsemmalo

#217 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

hele,ted sem neco nahmatl http://www.fokus-h.cz/produkty.php?produkt=83 tak to prostudujte.zda by tudy vedla cesta....ale fakt jsem to nekde videl normalne s uchama ,v hranach byl proste silnej nosnej popruh pro zaveseni.

sekalsemmalo

#218 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

a zase koukam,ze uz ho urban prodava,ten jako provzdusnenej asi na brambory za 250,- tak treba je to uz odzkouseny.... http://www.stepkovac.com/cenik/

Fidlla

#219 Nový příspěvek od Fidlla »

sekalsemmalo píše:hele,ted sem neco nahmatl http://www.fokus-h.cz/produkty.php?produkt=83 tak to prostudujte.zda by tudy vedla cesta....ale fakt jsem to nekde videl normalne s uchama ,v hranach byl proste silnej nosnej popruh pro zaveseni.
Tak tohle se mi libi !
Zetor 6718 DEEP RED

sekalsemmalo

#220 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

ale to asi nema dno,je to spis nakej stahovaci rukav pro to rovnany drevo ,ale treba by to nak na spalicky slo,udelat si nakej ram s nohama,aby to drzelo tvar,naladovat to,ram vytahnout,no a asi se to rozplizne.nevim...no a manipulacni techniku k tomu.mne se prave zase libej ty pytle,bafnes jeden ,presypes si to do bedny ke krbacum.no,ale vy jedete asi vetsi PRDY.....

Šéďa

#221 Nový příspěvek od Šéďa »

Foukali jsme štěpku do kovových palet, co používáme v práci. Rozměr je 80 x 120 základna, výška 180cm. Palety maj nožičky, jde s nima jednoduše manipulovat paleťákem. Horní půlka má vyklápěcí dvířka. Naprosto ideální a nesplesnivělo to. Jeden rok jsem do toho taky nandal piliny na podestlání a vidlema na traktoru vždy paletu dovezl do stáje.
Udělám foto nyní nemám žádnou fotku po ruce.

Palety jsou z 30 jacklů a stěny mají výplně z pletiva. Jdou i na sebe stohovat.

frturek1

#222 Nový příspěvek od frturek1 »

delam spaliky prvni rok, taklze je sypu na hromadu a vohrnuju

5611

#223 Nový příspěvek od 5611 »

Zdravim, já měl hromadu těch kubíkovejch hranatejch beček v kleci na paletě. Byly zadara ale strašně zasrany vevnitř. Tak jsem je z těch klecí vyhodil, dal tam normálně rašlovinu z metráže a můžeš foukat. Supr se to převáží a skladuje 8) dá se to stohovat

adam

#224 Nový příspěvek od adam »

Já zatím pytluju, nemám prostory kde by se to dalo jinak skladovat. Do těch velkejch vaků by se mě to líbilo, ale nemám halu pod kterou by se daly dávat. Takhle mě to pěkně schne v pytlích na půdě a jen se to otamtud bere a sype přímo do kotle. Dopravník mám taky, takže uvidím časem...
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

Franta.cz

#225 Nový příspěvek od Franta.cz »

Šéďa: Nemusíš to jsou giterboxy.Taky je používám na štěpku akorát jsem dovniř dal pletivo do králíkárny.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“