Štěpka - skladovanie a využitie

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
dvk

Re: Do čeho dávat špalíky

#196 Nový příspěvek od dvk »

eugen píše:A nebo si udelam ten box na palete a kolem pletivo
To mám taky v plánu, sice to taky bude něco stát, ale pak je to nafurt.

gbelec petr

#197 Nový příspěvek od gbelec petr »

já štěpkoval 2- sobotu v listopadu, hromady nachystané od jara, normálně jsem to štěpkoval na vlečku s vysokými bočnicemi, doma pak na pytloval, následně do kotelny a tam to vysypal do dřevěné koje cca 2x2x2 metry, ta je 2 metry od kotle, mám nasypanou půlku koje a co 14 dní hromadu pře hážu a dosypu cca 2 pytle, krásně to dosychá. já jsem spokojený.. jinak štěpku mám v pytlích od obilí..

Britt

#198 Nový příspěvek od Britt »

Fidlla píše:Jen bych se zeptal jak to myslíš s rovnaným do hranice-metrové dřevo klidně,ale špalíčky???
Přesně jako metrové dřevo. Co rozštípu, narovnám do hranice, vršek zakryji plechem nebo celtou a nechám to schnout. Hovořím o špalících, ne o štěpce. Tu bych dával do klecí.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Badyn

#199 Nový příspěvek od Badyn »

Já špalíkuju do rašlových pytlů z JUTY, teď je mám všechny vyskládaný na hromadě a přikrytý plachtou tak uvidíme (cca 200 pytlů vapadá to jako vagon)...
Když jsem měl půjčený špalíkovač od Rojka tak jsme dělali břízový větve na hromadu, a přikryli starým linem, taky to pěkně proschlo, jen v jednom místě mi tam tekla voda tam to bylo plesnivý...
Známýmu jsem v léťě špalíkoval větve, ale hlavně odřezky z pily, to byla největší paráda jakou jsem viděl :) dávali jsme to do big vaků který si pak vozil čelňákem, odřezky dlouhý cca 10m to je pak jiná práce ;-) akorát se mi pak ustřihly šrouby na vývodovej hřídeli...

trago105

#200 Nový příspěvek od trago105 »

Britt píše:Přesně jako metrové dřevo. Co rozštípu, narovnám do hranice, vršek zakryji plechem nebo celtou a nechám to schnout. Hovořím o špalících, ne o štěpce. Tu bych dával do klecí.
Jenže autor se ptá právě na štěpku- špalíčky ze špalíkovače.

novak

#201 Nový příspěvek od novak »

Máme špalíčkovač URBAN s benzinovým motorem, přidělaný na malém otipovaném vozíku z bazaru, má zařízení na 2 pytle.
Ve třech lidech jsme za pár víkendů nadělali cca 400 rašlových pytlů. Rovnáme je pod přístřešek, leden - březen štěpkováno, už se s tím topí. Nahodile některý pytel je zaplesnivělý a ani nemusí být uprostřed hromady. Asi to bylo už napadené, neb nahnilé dřevo. Výkon kotle se tak zvednul (proti topení kusovým dřevem), že jsme museli udělat akum. nádrž, nešel výkon moc regulovat.

eugen

#202 Nový příspěvek od eugen »

pytle chápu taky to tak dělám, ale chci si ušetřit náklady a práci.
Proto bych rád jestli to někdo nedává třeba do těch bigbagů a jestli to tam hodně neplesnivý, protože je to uzavřené.

Jinak asi udělám ty boxy na 1,5 kubíku na paletě a bude

Fidlla

#203 Nový příspěvek od Fidlla »

No ja mam nabidku na konstrukci velkeho obloukoveho skleniku,tak ji ukotvim,prisroubuju na ni prkna a prekreju kanackym sifrem. Zatim postavim 3 oblouky a pak se uvidi,prodluzovat to pujde...na podlahu bud beton a nebo recyklovani asfalt...
Navazeni pak bude hracka,jeste to bude chtet sklopku...
Zetor 6718 DEEP RED

eugen

#204 Nový příspěvek od eugen »

To je taky dobrý, a co je kanacký sifr?

Jenže já mám pozemek 12 široký takže já si nemůžu foukat s přístavky :-(

Jsem rád že jsem rád a že to naskládám na stranu k sousedovy kterého nemusím :-) A aspon ho pul roku neuvidím

Fidlla

#205 Nový příspěvek od Fidlla »

Za barakem mam 12 hektaru,ktere pronajimam tak nemam problem se kdyz tak roztahnout,ted mam nechanich kolem 1 ha ,ovocne stromky,ohrechy vlasaky por japonskych topolu...

Na sousedy koukam dalekohledem,bliz je nemam...
Zetor 6718 DEEP RED

eugen

#206 Nový příspěvek od eugen »

To ti závidím. to já to mám horší no, tak musím vyjít s tím co mám bohužel. A aspon takhle je nevidět :-)

možná ty ohrádky budou lepší a to i systémem když bude ta ruka na v3s tak to skladat na sebe, aspon dva na sebe skrz místo. I lépe by ty štěpky se vybíraly když by tam byly ze předu dvířka na otevření a následně vyhrabat.

Musím to pošpekulovat.

Fidlla

#207 Nový příspěvek od Fidlla »

No kdybych mel mensi stepku a automaticky kotel,tak uz mi u baraku stoji silo na krmni srot-poustel bych to primo ke kotli..
Zetor 6718 DEEP RED

DanoPu

#208 Nový příspěvek od DanoPu »

ja som mal štiepku z toho hracieho záhradného drviča v bigbagu a nebolo to dobre horeť to horelo ale pri stenách tych vriec to kondenzovalo a bolo to totálne mokrééé... Tak asi to nieje dobra volba...

Leo

#209 Nový příspěvek od Leo »

Možnosti uskladnění

V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

eugen

#210 Nový příspěvek od eugen »

No takové železné ohrádky přímo na paletu co se dají by se mi hodily jak jsou na tom posledním videu. Nevíte jak se to jmenuje?

Díky leo

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“