štěpkovače fa Bystroň

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
miloslal

Re: topoly a štěpka

#181 Nový příspěvek od miloslal »

my ji mame na obci a naprosta spokojenost, nic jsem na ni nanašel co by se ji dalo vytknout, teda pohodě, zatim, chroupe to vetve do 6 cm, jen když jsem tam narval celej vánoční stromešek tak se to zastavilo.nezkoušel jsem štěpkovat do pytle, jen na zem tak nevím jak by to šlo. MI

adam

Re: topoly a štěpka

#182 Nový příspěvek od adam »

Měl jsem ho půjčenej. Třeba bříza s tim nejde štěpkovat vůbec. Ty slabý větvičky to akorát žvejká a ucpává se to.
Zetor 6945, VW vento 1.9 TD, Stihl MS 211,MS 360, FS 450, Reform 741

busmen

Re: štěpkovače fa Bystroň

#183 Nový příspěvek od busmen »

Viťa1 píše:Na domácí použití jde každému především o pořizovací cenu štěpkovače tak si každý koupí to na co má já mám šnekový do 12cm. a jsem celkem spokojený Používám štěpku každý den na zatápění a podzim jaro topím jen štěpkou myslím si že tím ušetřím 40 procent dříví to mi stačí zatím.... :)
Čím taháš ten 12 cm štěpkovač a jak to zvládá motor?

vlada34

#184 Nový příspěvek od vlada34 »

Mirek-Z25 píše:Dnes som bol vo Val. Mez. pre štiepkovač Pirana, musím povedať, že sa mi páči prístup pána Bystroňa ml., bol veľmi ochotný, odpovedal na všetky otázky a mali sme s bráchom aj exkurziu do výroby, kde sme videli ako vyrába štiepkovače a ostatné stroje. Takže zatiaľ 8) Už sa teším na prvú skúšku štiekovania s Z25 :prace:
Ahoj prosím tě jak ti jede 25 s tímto štěpkovačem taky bych chtěl šnekový štěpkovač ale mám z toho trochu strach :shock: Jestli to 25 zvládne :-/

radovann
Kontaktovat uživatele:

#185 Nový příspěvek od radovann »

traktorista-plkac píše:
adam píše:Ted máme pujčenou taky piraňu a rozhodli jsme se že ji budem kupovat taky. Na tejhle pujčenej má ale prodlouženou trubu aby to foukalo vejš a asi 3x se nám to ucpalo tak nevím čím to je. Jestli je ta truba už moc dlouhá a tak proto to nepořidí všechno vylítat. Točil jsem to přes převodovku čtyřkou. Stalo se to už někomu?
než to budete kupovat tak mě zavolej zajistím ti nějakou slevu jako už jsem tady některým ogarom zajistil.
Pokud je komím moc dlůhý tak to nebude stíhat vyhazovat hlavně když tam narveš větší větev,vlastní zkušenost :)
Na Piraně s podáváním ze zadu je tuším na setrváku 8 ks vyhazovacích lopatek. Piraňa s bočním podáváním má 4 ks vyhaz. lopatek. Myslím, že pokud by se zvíšil počet lopatek na 6 ks tak by se komín neucpával. Co si o tom myslíte ?

maršl
Kontaktovat uživatele:

#186 Nový příspěvek od maršl »

ucpe se ti to cim? my na bystronovi meli tez 4 lopatky a ucpavalo se to jen pri zelenem jehlici...
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

radovann
Kontaktovat uživatele:

#187 Nový příspěvek od radovann »

Vyměnil jsem kulatý komín za hranatý, ale tím to není. Dělá to při štěpkování větví s jehličím, listí i suché a slabé větvičky. Ale, jak už jsem psal, přidat o 2 ks lopatek a musíto šlapat - si myslím.

tonket

#188 Nový příspěvek od tonket »

Ahojte, tiez som stastnym vlastnikom Pirby a mam ju ako na elektromotor, tak za traktor (prave som ju trosku upravoval, aby som motor mohol nechat doma, ked idem s nou do lesa)
Chcel by som sa opytat, ako vyzeraju vrecia od JUTA tie biele. O rozmeroch to mi je jasne, skor ma zaujima, ci su po okrajoch pozdlznej strany zatavene tak po 4 cm. Nakolko tieto som nasiel v obchode a chcel by som nejake kvalitnejsie...
Skusali ste niekto tzv. Ažúrové vrecia ? http://www.adroma.sk/adroma/eshop/5-1-Azurove-vrecia-PP Ze vraj su pevnejsie ako raslove....

Pouzivate niekto ku stiepkovacu od Bystrona aj komin na stiepkovanie do dvoch vriec? Akosi ma chytila ta moznost davat to rovno do vriec, pekne ususit a sup do pece :) :) :)
Doteraz som to daval aj do paliet od zemiakov, ale to je treba najskor nahadzat tam, na jesen povrecovat... zda so mi to zbytocna robota. Alebo tak poslednu vlecku necham pekne ususit na slnku (tak zo dva tyzdne, niekedy aj tri) az je pekne suchucka a sup do kotolne.

halagacka1

#189 Nový příspěvek od halagacka1 »

tie vypadaju ozaj lepšie mam od juty už asi 500 vriec horko tažko vydržia 2 sezony ale zaleži čo sa tam dava ono za 6,90kč myslim že sa neda očakavat že vydržia 10 rokov rozmyšlam prejst na big bagy
Kto nic nerobi,nic nepokazi

tonket

#190 Nový příspěvek od tonket »

no dobre big bag je pekne velky, akurat ti to v tom nevyschne (podla mna ani nema sancu), ako to vlastne planujes susit? Alebo to tam davat uz suche?
Kamarat to tiez dava do toho, a hovori ze siepka zhori aj mokra, ale ja nie som zastanca tohoto sposobu... :nene:

tonket

#191 Nový příspěvek od tonket »

a este som sa chcel spytat, ako plnis tie vrecia, rovno zo stiepkovaca? No ja som to doteraz robil tak, ze som to postiepkoval na vlecku alebo do paliet a az ked to vyschlo sa to navrecovalo.
Doteraz som pouzival stiepkovac prevazne na elektromotor ale naposledy ma napadlo skusit to zapojit za traktor a to je uz o niecom celkom inom :ano: :ano: :ano:
Tak chcem ist s nim do lesa a nie vsade sa daju dostat dva traktory vedla seba, tak preto rozmyslam o vrecovani hned na mieste a potom len pozbierat vrecia... :)

Leo

#192 Nový příspěvek od Leo »

Tak se koukám, štěpkovače od Bystroně mají už plnění na dva pytle - http://www.bystron.cz/drtic-vetvi-pirana.php
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

tonket

#193 Nový příspěvek od tonket »

Tak to dobre 'koukas' :D lebo to uz mal bystron pred tromi rokmi, ked som kupoval svoj stiepkovac, akurat ho nemal tusim na webe. Len teraz zhanam niekoho kto by ho bol ochotny trosku pomerat, lebo si ho chcem vyrobit. Ma ho niekto doma?

tonket

#194 Nový příspěvek od tonket »

Takze nikto ho tu nema? Prosim, prosim ;-) ;-)

A co si myslite o tom skladovani stiepky, je tomu lepsie na kope, alebo vo vreciach?

maršl
Kontaktovat uživatele:

#195 Nový příspěvek od maršl »

na kope, na 4 m vysky :smich:
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“