špalíkovač od Lukina
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: špalíkovač od Lukina
Navštiv stránky Řetězy Olomouc.Tam jsem nakpoval ke spokojenosti zákazníka.
ja mam tyhle http://shop.retezyolomouc.cz/sverne-pou ... 0-06130050, rkc 13 maji největší unosnost.
jo už jsem našel to pravé...přenáčecí moment až 1100Nm to by mohlo stačit
a teď ještě k nožům... mají rozměr 195x95x10.. jenže když je dám tak jak my vycházejí tak mi budou držet jenom na šroubu koncem... šlo by vyřešit že bych dal za nůž pak pásovinu o stejné tlouštce (tj. 10mm) a pak na to bych dal plech tloušťku 5 mm a cel to zatáhl tím plechem ? nebo mám dát radši každou díru ke kraji ?
a teď ještě k nožům... mají rozměr 195x95x10.. jenže když je dám tak jak my vycházejí tak mi budou držet jenom na šroubu koncem... šlo by vyřešit že bych dal za nůž pak pásovinu o stejné tlouštce (tj. 10mm) a pak na to bych dal plech tloušťku 5 mm a cel to zatáhl tím plechem ? nebo mám dát radši každou díru ke kraji ?
Za stálého míchání, nalejeme do hajzlu :D
proc se to vubec u stepkovace pouziva?volvej píše:ja mam tyhle http://shop.retezyolomouc.cz/sverne-pou ... 0-06130050, rkc 13 maji největší unosnost.
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem
Svěrná pouzdra jsou tak na dvě věci.Taky jsem byl do nich zaujat,nakonec jsem do nich vyfrézoval drážku a je klid.pawka píše:proc se to vubec u stepkovace pouziva?volvej píše:ja mam tyhle http://shop.retezyolomouc.cz/sverne-pou ... 0-06130050, rkc 13 maji největší unosnost.
ale vubec...pro ty co nemaji moznost vyfrezovat drazku na stjnem mistě tak je to ideální...nastvavíš si s tím přesně kdy se mají potkávat kola
jaký je podle vás nejlepší materiál na nože.. hlavně nízká cena.. musí se vždycky kalit ?
- wasa11
Já budu zkoušet Hardox 500 na špalíkovači.Na diskovim ho máme a v pohodě drží.
Souhlasím s tebou lukine, svěrná pouzdra a upínací pouzdra taper-lock je moc dobrá vychytávka pro ty co nemaji možnost frézky. Co se týče nožů taktéž jsem šel po ceně. Mám tam hardox 400 zbroušenej pod uhlem 30°.
a ten hardox se musí ještě kalit ?
- wasa11
Já ho kalit nebudu.A myslím si že není ani třeba.
Já misto hardoxu jsem šel zakalit sám ...........Ani nevím jestli tento material je ke kalení vhodný.
- wasa11
Zakalit by to asi šlo. Hardox 500 má přibližně 0,29% uhlíku,ale nevim no.Jestli to neni zbytečný no... Jsou tu znalejší lidi ty ti možná poradí.
Chlapi, já tomu Hardoxu nevěřím. Je to materiál odolný proti otěru, ale ne proti rázům. Podle mne se musí ostří ulamovat, možná jen zlehka, ale musí.... Já mám nože s 19436, což je materiál přímo určený k výrobě nožů na zpracování dřeva. Polotovary s Hardoxu řezané plasmou se dají sehnat za pár korun, nástrojovku musíte koupit v tyči a frézovat.... Otázkou je životnost, mám na svých nožích namleto cca 500 pytlů bez broušení... zvládnou to nože z Hardoxu?!
-
12050 ano vždy kalit no a ten řemenovy převod to nepřenese musí tam byt ozubena kola nebo řetězlukin1156 píše:jaký je podle vás nejlepší materiál na nože.. hlavně nízká cena.. musí se vždycky kalit ?