ZIL-navijak
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: ZIL-navijak
no prevod 1/30 tak to mas ten maly vyprostovaci a ne ten velky pracovni
ja na traktore mam takisto navijak zil a ta brzda drži v pohode aj 5 kubikov. ono to bude asi tym ze ja som ten navijak kupil fungel novy jako keby zisiel z pasu. brdu som musel trochu doštelovat. ono tam je taky velmi zaujimavy rusky patent ze ked navijaš tak sa ta brzda vlastne snaží otvarat, odbrzdovat a pri opacnom tahu sa to zase snazi zatvarat, brzdit. akurat treba dodrzat smer otacania bubna pri navijani presne ako bol na zile. to znamena ak mas navijak namontovany snekom dole ako je to v orginale tak musi navijat spodkom a ak je snekom hore tak musi navijat vrchom
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja som navijak nechal šnekom dole, ale otočil naopak, vývodom dozadu. Nebude mu robiť problém opačné navíjanie? Lano sa bude navíjať spodom takže opačne ako origo. Tá brzda sa dá namontovať aj opačne, to nie je problém, ale ja asi pôjdem do tej rohatky, tá je na 100%
- fabikmiroslav
Nebude vadit ničomu .Bubon ma už spravene osadenie pre uchyt lana na opačne navijanie .Tu rohatku tam nedavaj to je blbost ten navijak drži dobre pokial nepresakuje gufero ale to sa da opravit
Dobre už bolo
jimV: pracovný?! o takom som ešte nepočul. nemaš foto alebo nejaky odkaz na ten navijak?!
fabikmiroslav: ak sa da otocit ta brzda tak je to v pohode. opacne navijanie by vadit nemalo. aspon podla tohto obrazku http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view su tam kuželove loziska z oboch stran. rohatku jak chces daj ja ju tam osobne nemam a myslim si ze ked ta origo brza udrzi v kopci nalozeny zil tak na tie tri kubiky co utiahnes za kolesa za tvojou mašinou to bude stačit
- fabikmiroslav
Presne tak Zil mal dva druhy navijakov ten druhy ma vonku brzdu a menšie bronzove kolo a volnobežku ma medzi bubnom a skrynou škoda fotku nemam pred mesiacom som ho predal
Dobre už bolo
myslis tento http://stroje.bazos.sk/inzerat/21722367 ... 3-bodu.php neni to nahodou za gaza 66 ?!
- fabikmiroslav
Ako je to s ukladanim lana na navijaku ZIL, viem ze V3S ma ukladac a co ZIL ?
- fabikmiroslav
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
nemam a robit sem nemusel, uklada si to aj samo. mam valce
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
- fabikmiroslav
samo to ukladať nebude jedine že by tie valce boli 1,5m od bubnu. vtedy by lano mohlo mať snahu ukladať sa trochu aj samo
No chlapci ja vam poslem ako mam ja zila porobeneho v stite...lenze uz riesil niekto ze sa mu to hrialo ? snek mam dolu cize je utopeny v oleji... myslim si ze je to olejom aky tam davate ? pocul som aj o vazeline skusim ju zohriat a dat tam
Zaujímam sa o všetko som automechanik elektrotechnik so strojarcinou, zvaram všetkými dostupnými TECH. Metódami
Mma mig mag tig používam sustruh sn40 1500 mm plazma do 22mm čistý 16mm
Mma mig mag tig používam sustruh sn40 1500 mm plazma do 22mm čistý 16mm