Drtič se spalovacím motorem berlan 6.5k
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Drtic se spalovacim motorem berlan 6.5k
Zatím scháním věci a minulý týden se mi povedlo sehnat 2 Liazácký převodovky ve šrotě ze kterejch jsem vybral kola s rovným zubem jeden pár o rozteči přibližně 235,druhý o rozteči 215 a mám ještě ze zadního reduktoru V3S o rozteči 165.ty V3S jsou s drážkama.Ještě jsem tam rozebral buben z nějakého neupřesněného druhu řezačky na 2 řady nožů každá původně o 20ti nožích.Jsou to taky o tloušťce 8 mm,hloubka 55 a šířka 300mm.Nějaké jsou trošku vyštíplý,jak to valili po betonu,ale maximálně tak do 1 mm.Tvrdost skvělá.Na kraji a v prostředku díra na úchycení kulatá,ne oválná.Potřeboval bych vědět jakým způsobem jsi ty nože uchytil,jaká opěra a jaká rozteč mezi hřídeli.Ty nože bych přeřízl za tou středovou dírou,takže by byly dlouhý tak 170mm.Nebyla by fotka té hřídele s noži?Dal bych Berlana 13.Bojím se že ty nože 8 mm jsou slabý,ale nekup to za 250kč + minimálně 2 hodiny rozebírání zarezlejch šroubů,protože řezák na autogen jsem nechal na stavbě 25 km daleko a měl jsem strach,že to někdo jinej vybere,protože chodilo okolo dost dalších zájemců.Mám jich 26 ze 40 ostatní už nebyly.Úspěšnej lov.Dodělal jsem buben a přivezli ty převodovky Liaz,takže pokračování.Nechal jsem si je převézt jinam,protože přijeli na odvážení hromady a rozebíral potom. vybral jsem i hlavní dvouřádkový ložista,ale jenom 3 stejný.Předem dík za odpověď.
Ahoj roztec kol mám 200mm noze dnes vyfotim a dám sem fotku když tam daš berlana 13k otáčky 90-110 tak ti to sežere určitě 95-100 prumer.
-
- Kontaktovat uživatele:
Čau, geniálně jednoduchý já to od tebe s dovolením zkopíruju prosímtě, kde si sehnal ozubený kola, případně nemáš eště možnost, za kolik?
Dal bych jen 4 nože, aby byla štěpka delší. Díky
Dal bych jen 4 nože, aby byla štěpka delší. Díky
Ahoj kola sem si udelal na zakazku v praci primo na drtic:) Jestli chces delsi stepku udelej se se sesti nozema.
Skvely stroj,muzete poslat nakres od ruky s rozmerama?
Dekuji moc
Dekuji moc
Ahoj. Super stroj. Prosim o odpoved na zopar otazok. Bolo by toto super dielo mozne pohanat aj elektromotorom?
A ak ano, tak o akom vykone, pri zostave, ktoru si tu predviedol?
Akym sposobom regulujes vzdialenost hrotov nozov, aby sa nedotkli vzajomne, ked idu proti sebe? Mam zato, ze ked sa brusia a pod, tak sa skracuju a je medzi nimi stale vacsia strbina. Prosim ta, ako to nastavujes?
Aku strbinu nechavas medzi nozmi, aby bol rez este ucinny?
Uff.
Sorac za tie otazky, ale som do toho lama, takze predpokladam, ze casom vyvstanu aj dalsie.
Velmi pekne dakujem.
A ak ano, tak o akom vykone, pri zostave, ktoru si tu predviedol?
Akym sposobom regulujes vzdialenost hrotov nozov, aby sa nedotkli vzajomne, ked idu proti sebe? Mam zato, ze ked sa brusia a pod, tak sa skracuju a je medzi nimi stale vacsia strbina. Prosim ta, ako to nastavujes?
Aku strbinu nechavas medzi nozmi, aby bol rez este ucinny?
Uff.
Sorac za tie otazky, ale som do toho lama, takze predpokladam, ze casom vyvstanu aj dalsie.
Velmi pekne dakujem.
Tohle je myslím ten nejlepší způsob.
Tohle se mi jeví jako nejlepší řešení pro takové domácí štěpkování.Výhodu vidím v tom, že to správně nastavené rozseká i ty drobné větvičky.Mám špalíčkovač typu rojek se čtyřmi noži a nikdy se mi to nepovedlo nastavit tak aby to přesekalo i ty drobné větvičky.Měl jsem to tady na foru a někdo mi to vymazal.Ale to je jedno.Mě se líbí tohle řešení ale myslím si že má nevýhodu v tom ,že si to asi samo nevtahuje.Nevím,možná by to šlo udělat tak aby ten protinůž byl nahoře a ty nože odhazovaly.Potom je ovšem otázkou jaké by to mělo mít otáčky.
- Pavel M461
- Kontaktovat uživatele:
čau
taky otevírám projekt stavby drtičky, jednu jsem začal dělat, ale začal jsem špatně, tak teď znovu otevírám, plánovanej motor mám Hondu 6kW a chci dělat taky podobně, akorát místo per budu používat svěrná pouzdra a podobně, chtěl jsem se zeptat jak tlustej kotouč máš? přemejšlel jsme cca nad 60 - 80mm + ještě nějakej setrvačník, vše plánuju vyrábět pomocí drátořezu, a posuv mám zatím nějakej nápad, ale nemám ho domyšlenej....
taky otevírám projekt stavby drtičky, jednu jsem začal dělat, ale začal jsem špatně, tak teď znovu otevírám, plánovanej motor mám Hondu 6kW a chci dělat taky podobně, akorát místo per budu používat svěrná pouzdra a podobně, chtěl jsem se zeptat jak tlustej kotouč máš? přemejšlel jsme cca nad 60 - 80mm + ještě nějakej setrvačník, vše plánuju vyrábět pomocí drátořezu, a posuv mám zatím nějakej nápad, ale nemám ho domyšlenej....
Když tì všechno zradilo, ...... .
Pomùže ti K L A D I V O !!!!! :-D
Pomùže ti K L A D I V O !!!!! :-D
Hlava je siroka 105mm posuv by byt nemusel melo by se to vtahovat jako v tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=LuEeSBxS4jU
dobrý den - ahoj,
pročítám různé příspěvky a sháním info pro výrobu špalíčkovače, porovnávám si zatím jen varianty řešení. Chtěl bych se zeptat jestli máš tenhle projekt dokončen a zda Ti "mlejnek" funguje podle představ. Odhaduji, že průměr drtiče bude okolo 300mm, a to je poměrně slušné. Já zatím nemám jasno o pohonu, zvažuji malý spalovák také, protože po přestavbě MFky jsem s tímhle motorem velmi spokojen. Zajímalo by mě, jestli a jak si s tím ten Berlan poradí.
pročítám různé příspěvky a sháním info pro výrobu špalíčkovače, porovnávám si zatím jen varianty řešení. Chtěl bych se zeptat jestli máš tenhle projekt dokončen a zda Ti "mlejnek" funguje podle představ. Odhaduji, že průměr drtiče bude okolo 300mm, a to je poměrně slušné. Já zatím nemám jasno o pohonu, zvažuji malý spalovák také, protože po přestavbě MFky jsem s tímhle motorem velmi spokojen. Zajímalo by mě, jestli a jak si s tím ten Berlan poradí.