kolesá sú z V3S z 1vého prevodoveho stupna, inak mám doma také isté len nie 19cm priemer ale 16cm priemer, mám ich na predaj.j.burys píše:Jo já jsem koukal, že máš už materiál na štěpkovač. Z čeho máš ty kolesa, abych měl inspiraci?
štěpkovač (špalíkovač)
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: štěpkovač (špalíkovač)
Zetor 25 - 4011
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins
Já si to myslel a taky mam v plánu shánět tímto směrem, tak uvidim jakej stroj se mi dostane k rozebrání
j.burys píše:Já si to myslel a taky mam v plánu shánět tímto směrem, tak uvidim jakej stroj se mi dostane k rozebrání
Zetor 25 - 4011
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins
Tak po dlouhé době shánění různejch věcí jsem dnes konečně začal a vytočil jsem si domečky pro ložiska. Tak snad se to teď trochu už pohne
domce maš take iste jak aj ja skoro ja mam priemer 170 , hrubka 30, diera 70
Zetor 25 - 4011
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins
Zetor 25 - 6718
Class Colombus - Perkins
Zdravím, to máš zpátečkové kola z převodovky Liaz ?
já mam domečky rozměr 159x42+8mm to osazení a díra je 78
To jsou kola ze šrotu, takže nevim přesně z čeho to je, ale podle toho co jsem pátral, tak je to snad Liazka nojawa píše:Zdravím, to máš zpátečkové kola z převodovky Liaz ?
Tak jsem se to trefil. Já mám z nich taky drtič větví. Jedou už léta bez problémů.
Tak to jsem rád, protoře je větší naděje, že mi taky vydržej Jen bych potřeboval vědět, jestli nemá někdo skušenost o kolkik se roztáhnou víc svěrný pouzdra, než na H8jawa píše:Tak jsem se to trefil. Já mám z nich taky drtič větví. Jedou už léta bez problémů.
Tak mam dilema a potřeboval bych poradit Mam v plánu dávat setrvák, co jsem našel na zahradě a má tak odhadem 60 kg. Ale nevim kam ho dát. Původně jsem ho chtěl dát na předlohu, ale dneska mě napadlo, jestli nebude lepší ho dát na na nožovou hřídel co na ní bude řemenice Z předlohy to chci na hřídele hnát přez řemeny. Prostě si myslim, že když to bude na té hřídeli s noži, tak to pochytá ty rázy a ještě to tomu dodá větší silu na přeštípnutí větve. Když to dam na předlohu, tak to se zaklofne do řozvětvení a začne to klouzat na řemenech mnohem dřív si myslim. Ale je to jen moje úvaha a potřeboval bych poradit a ujasnit si to.
- pawlik
- Kontaktovat uživatele:
Setrvak ma urcitou energii (E=1/2*j*w^2) a tu mu nazenes bud uhlovou rychlosti nebo momentem setrvacnosti (hmotnosti a prumerem).
Jinak si myslim, ze klinaky by ti nemely nikdy proklouznout. Pokud klouzou, tak jsou blbe natazene. Je v nich trosku pohyb pri startu, ale uvazovat, ze by proklouzly pri pretizeni je kravina. Leda ze bys tam chtel mit ten prokluz rizeny. Dobre na klinakach je, ze dobre tlumi, takze do predlohy ti zkorem zadne razy nepujdou.
ale stejne sem neporadil, kam s nim...
Jinak si myslim, ze klinaky by ti nemely nikdy proklouznout. Pokud klouzou, tak jsou blbe natazene. Je v nich trosku pohyb pri startu, ale uvazovat, ze by proklouzly pri pretizeni je kravina. Leda ze bys tam chtel mit ten prokluz rizeny. Dobre na klinakach je, ze dobre tlumi, takze do predlohy ti zkorem zadne razy nepujdou.
ale stejne sem neporadil, kam s nim...
Já chci ty řemeny taky kuli tomu, že si stim nastavim nějakej prokluz, než to zasekne traktor a proto si myslim, že by bylo lepší to dát na tu nožovou hřídel s řemenicí. Ale nejsem si stim jistej, tak se ptam pro jistotu, ale asi budu muset něco orysknout
- pawlik
- Kontaktovat uživatele:
Nastaveny prokluz bude podle me fungovat jenom chvilku, nez se to vytaha. Z tohoto duvodu se dava kadran s pretezovaci spojkou. Pravda, kousek drazsi, ale zase 100% funkcni. Aby to premavalo s remenama, tak by potrebovaly mit napinak, ktery by jeporad dosponovaval.
Něco takového mam v plánu, udělat to aby se to pořád došponovávalo ale uvidim jak to všechno dopadne