Naviják Bystroň
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: navijak BYSTRON
S navijákem Farmář LN 3,5t od MK Kovo jsme něco odpracovali a nějaké mouchy by se tam našly, ale zas na druhou stranu na tahání hromádek klestu 100 m od cesty by se nic jiného nehodilo Akorát na přibližování je tam docela nepraktická brzda navijáku, potřebovalo by to vyřešit lépe. Odvíjení proti Krpanovi jedna báseň, Krpan byl zas takový propracovanější. Za mne byla ale lepší práce s MK Kovo, protože brzdu navijáku jsme nepotřebovali. V přibližování by ale asi vyhrál Krpan.
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI
Tak nikto nenapise poznatky kto vlastni Bystrona? Ci ho nik nema? V Brne na vystave tvrdili ze predali 1000ks, tak by niekde mali byt
- Pachos
Bystroně 4t jsem měl dva roky. Za pořizovací cenu se několikrát zaplatil, ale chce to dost trpělivosti. Měl jsem ho předělaný na vzduch a dálkové ovládání. To, že by utáhl víc než 4t o tom opravdu pochybuji ba naopak. Po rovině za ideálních podmínek max 2,5 m3 smrku a to bylo dost o prsa. Víc prostě nepobere spojka. Když jsem prodejci řekl, že ho mám za 6945 hned mně upozornil, že budu měnit hlavní hřídel, bohužel měl pravdu, povedla se až ta třetí z opravdu kvalitního materiálu. Je dost poddimenzovaná a nevydrží tah traktoru. Nešťastně je řešené vypínání spojky, excentr tlačí na vnitřní kroužek radiálního ložiska, takže opět životnost mizivá. Vyřešil jsem to úpravou a přidáním axial. ložiska do vypínacího zařízení. Je to takové dodělej doma. Materiál taky takový řekl bych z plechovek od rybiček, ale zvládl jsem s ním tak 500 m3 ročně. Teď jsem ho vyměnil za Uniforest 55 HPro a to je opravdu jiná liga.
- Barty6945
Nikdy jsem v akci Bystroně neviděl, jen na videu a zdá se mi ten naviják dost rychlý. Měl jsem od bystroně štěpkovač Pirana, celkem by šel dobře, ale hlavní hřídel=poddimenzovaná=praskla a celkové zpracovaní plechu a kostrukce hodně slabé, pořád se něco svařovalo. Naviják osobně jsem měl uniforest 40eco a ten rozhodně neutáhl 4tuny byl slabý, tak možná za zetor 3011apod. Teď mám Krpan 5,5E a myslím si, že na 6945 je tak akorát, možná mohl být silnější. S pásovou brzdou jsem neměl ani u jednoho problém. Jinak v každém případě přeju ať ti slouží ať už si vybereš ten a nebo ten
Pachos: Dakujem ti, potreboval som odpoved od chlapa ktory s nim pracoval....tak teda si ma nepresvedcil aby som si ho kupil...
Nasiel som jednu stranku kde predavaju slovinci Uniforest a Krpan a ceny su ovela lepsie ako predavaju u nas. Skusim vybrat nieco okolo 5-5,5 tony.
Vdaka za tvoje info.
Nasiel som jednu stranku kde predavaju slovinci Uniforest a Krpan a ceny su ovela lepsie ako predavaju u nas. Skusim vybrat nieco okolo 5-5,5 tony.
Vdaka za tvoje info.
-
Jelikož je u nás čím dál míň práce na velký UKT,rozhodl jsem se že pořídím něco do probírek.Náhradu za koně.Traktůrek jsem již vybral.Bude to Mitshumishi MT 23.Větší problém vidím v navijáku.Zatím jsou tři kandidáti.Uniforest 40 eco,Tajfun profi 3t a KR 4 zřejmě z Polska.Má někdo zkušenost.Do budoucna bych chtěl i dálkové ovládání.Problém je ten,že japončík nemá vzduch.
Iglanda nechceš? Já mám 4201 a dovybavil jsem ho originál elektrohydraulikou a (neoriginál) dálkovým ovládáním. Je lehkej a jednoduchej.
-
No určitě by se mi líbil.Ale směrování nebude hlavní zdroj obživy,takže se mi nechce do navijáku s ovládáním nasypat min. dalších 130 000,-
Zas takovej ranec peněz to neni. Ten muj stál cca 71 tis. bez daně včetně elektrohydrauliky. Plus k tomu vysílačka od Flajzara za nejakejch 1200..Nechtěl jsem žádnej domácí sesmolenec a tohleto mi přišlo velice rozumný.
-
Kde jsi za takovej peníz nakupoval?
Prodává je tady jeden prodejce kousek ode mě . Cena navijáku byla na podzim roku 2013 46tis. bez daně,loni na podzim jsem dokupoval elektrohydrauliku za 25tis. bez daně. Jestli se ceny nějak změnily nevím. Telefon na prodejce je:606408211.
Tak ja mam navijak od Vinca tady z fora uz 2 roky vytahano pres 1000 kubiku. A ted se akorat menily komplet loziska a verim ze jeste 1000 vytaha.
-
Tak naviják od Vinca doma.Teď ještě jaké lano?Připomínán,že naviják bude používán v probírkách do 50 let.Na silné dřevo mám UKTčko.
foto?! 11-12 valcované
Panove to ne zo je strasna sila, bez problemu staci 50 m 10 ky. Mam na to vytahanano cca 1000 kub a jeste mi 35 zbyva.