Log splitter - mechanická štípačka
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Log splitter - mechanická štípačka
Zajímavá štípačka - s motorovým pohonem
Stránka výrobce:
http://www.supersplit.com/
s elektrickým pohonem
Stránka výrobce:
http://www.supersplit.com/
s elektrickým pohonem
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Re: Pila + štiepačka
To by me zajimalo, jak dlouho vydrzi to ozubeni, nez se ocese.
- pawlik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pila + štiepačka
To ozumeni tam vydrzi dlouho. Pokud se spravne nadimenzuje, tak je prakticky neocsatelne. Spise je dost na vzper namahany ten hreben.
Mechanická štípačka
Prodávám mechanickou štípačku domácí výroby.
Re: Mechanická štípačka
to se mi líbí, sice to je velký krám, ale konečně štípačka u které nemusíš čekat.
Ta hřebenová věc už tu byla. Škoda, že nikdo nemá zkušenosti, zajímalo by mě, jak ten hřeben vypadá po 1000 cyklech. Mě by se líbila s klikou, setrvákem a bezpečnostníma pružinama a spojkou, ale to vychází jako ještě větší monstrum.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Výše zmíněný stroj jsem koupil a jsem rád, že mne nikdo nepředběhl . Pracuje ostošest, spolehlivě. Zatím jsem naštípal cca 5 m3, je to robustní stroj, myslím, že ozubený hřeben a pastorek vydrží hodně dlouho...
Hydraulika se s tím nedá vůbec srovnat - je to tiché, rychlé, jede to přes suky hlava nehlava.
Hydraulika se s tím nedá vůbec srovnat - je to tiché, rychlé, jede to přes suky hlava nehlava.
Jen BTW, u toho superplitu mi prijde, ze se vubec nemyslelo aspon na elementarni ochranu proti tomu, aby se z toho nestala odsekavacka prstu, pripadne celych rukou... proste to je jen na pozornosti obsluhy, aby neco nezustalo v draze...
U ty, co je tu na zacatku je aspon poloha ovladaci paky takova, ze podle videa je prinejmensim nepohodlne nechat pri spusteni ruce v pracovnim prostoru, prece jen to uz je daleko... hydraulicky to mivaj reseny tak, ze na spusteni je potreba obe ruce na ovladacich pakach...
Honza
U ty, co je tu na zacatku je aspon poloha ovladaci paky takova, ze podle videa je prinejmensim nepohodlne nechat pri spusteni ruce v pracovnim prostoru, prece jen to uz je daleko... hydraulicky to mivaj reseny tak, ze na spusteni je potreba obe ruce na ovladacich pakach...
Honza
-
Štiepačka trochu inak
Dnes som našiel na youtube štiepačku na drevo,veľmi sa mi to zapáčilo.Je to podľa mňa veľmi jednoduchý mechanizmus ,a dalo by sa to aj doma vyrobiť.Veľmi uvažujem o tom že si to spravím.Čo vy na to?
Dávam odkaz:
A ešte jeden:
Dávam odkaz:
A ešte jeden:
Re: Štiepačka trochu inak
Jak jsi sem dal to první video, tak tu je výrobce s nabídkou dalších štípaček - http://www.drpower.com/power-equipment/ ... -splitter/
- workoholik
Ahojte. Poznám túto štiepačku z videa. Zvažoval som jej výrobu, ale odradilo ma zháňanie hrebeňa. Tiež mi trocha na nej vadilo, že výsuvné rameno pretlačí cez štiepací klin poleno na druhú stranu stola a obsluha ho potom musí pracne prekladať do pracovnej časti. Myslím, že pohyblivý klin proti pevnej opore by v tomto prípade bol vhodnejší. Nakoniec som skončil pri mojej terajšej štiepačke:
Moc pěkná štípačka. Kvůli ní jsem založil vlákno ve videich z netu. Už je tam i jedna podobná ruská štípačka.
Chtěl jsem se zeptat, ten doraz se dá posouvat a tak tam dávat i delší polena?
Chtěl jsem se zeptat, ten doraz se dá posouvat a tak tam dávat i delší polena?
-
Asi áno,ale na dlhšie polená by som použil hydraulickú štiepačku.
- workoholik
Ahojte. Doraz sa dá prestaviť na dlhšie polená. Ja to však moc nepotrebujem. Je nastavený na dĺžku polien, ktoré mi vojdú do kotla. Len som Vám chcel ponúknuť riešenie, ktoré mne pomohlo a som s ním spokojný. Pol roka som chodil po nete a hľadal vhodnú štiepačku. Preto to poznám že každá rada dobrá. Každý by si mal vybrať pre seba to najvhodnejšie riešenie a na to sa zamerať. Asi tak.
Tvoje štípačka se mí líbí pro svou jednoduchost, je to na štípání krátkých polen. Nemáš problém s prsty, že by jsi je někde nechal před štípačem při tom fofru? Ale produktivita práce je větší než na ručním ovládání. I když chápu, pro někoho, kdo už není tak fyzicky zdatný, třeba důchodci, je možná lepší na ruční ovládání. Na delší je lepší hydraulická štípačka, která se ovládá ručně a velká polena vyžadují jinou manipulaci jak malá.