haloggenova stiepacka

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
haloggen1

haloggenova stiepacka

#1 Nový příspěvek od haloggen1 »

dnes som testoval stiepacku, vysledok posudte sami ,ja som nadmieru spokojny
Přílohy
traktor a stiepacka
traktor a stiepacka
fotka nove februar 14 011 [800x600].jpg
fotka nove februar 14 008 [800x600].jpg
fotka nove februar 14 007 [800x600].jpg
fotka nove februar 14 006 [800x600].jpg
fotka nove februar 14 004 [800x600].jpg
fotka nove februar 14 003 [800x600].jpg
fotka nove februar 14 002 [800x600].jpg

haloggen1

Re: haloggenova stiepacka

#2 Nový příspěvek od haloggen1 »

harijaro

#3 Nový příspěvek od harijaro »

dobré len bohovo pomalé ale furt lepšie jako kalačom a klínmi

haloggen1

#4 Nový příspěvek od haloggen1 »

vies co vobec to nie je pomale, mam moznost tam zaradit este 3 rychlosti, tato rychlost je najpomalsia-aj najsilnejsia tu použivam len na najhrubsie dreva. Pokial je dost ludi tak sa da posiepat 12 metrov dreva za dve hodiny, mam to osobne vyskusane. A tym nemyslim ze budu stiepat rucne....

harijaro

#5 Nový příspěvek od harijaro »

ked použiješ väčšiu rýchlosť na hrubé drevo tak čo sa stane?! zadusí ti motor alebo čo

StenliH

#6 Nový příspěvek od StenliH »

Jo tak to smekám za dvě hoďky 12 metrů byť by vás bylo 10 chlapů :friends: To je teda velká paráda :prace:

harijaro

#7 Nový příspěvek od harijaro »

tiež sa my to nejak nezdá a to moja štiepačka lietá ďes běs. jedine že by som mal klacky tak do 20 cm priemer a štiepal by som ich len na polovicu ale to by som potreboval ešte štyroch chlapov čo by štiepačku kŕmili a odhadzovali drevo :rally:

jurex
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od jurex »

Vůbec bych to nezpochybňoval, my jsme ve 3 lidech poštípali kuželovou štípačkou 11 prm buku za hodinu a třičtvrtě :)

haloggen1

#9 Nový příspěvek od haloggen1 »

tak pekne poporiadku, pokial tam mam vacsiu rychlost tak sa stane ze mi to zadusi motor, pripominam ze motor ide skoro na volnobeh akurad ze pred stiepanim trosku pridam volnobeh odhadom asi 1000 otacok- mam benzínovy motor. Co sa tyka rychlosti stiepania tak pri tých 12 metrov mi pomahalo este 5 ludi. Ja som ovladal piest, jeden stiepal, dalsi dvaja odberali drevo, a dvaja zdvyhali a pripravovali dalsie drevo. Drevo boli buky hrubky 40 az 60 cm.

harijaro

#10 Nový příspěvek od harijaro »

ked máš dosť ľudí tak to je radosť štiepať. na tom druhom videu ked sa začne hýbať klin tak tam počuť nejaké buchnutie a škubne trocha aj s hadicou. čo sa tam udialo?!

haloggen1

#11 Nový příspěvek od haloggen1 »

:) to bola len moja "sikovnost" omylom som stlacil paku na rozvadzaci do opacnej strany, a piest uz bol celkom zasunuty takze ten zvuk to bola retaz ktorou je pohanane hydr. cerpadlo...

harijaro

#12 Nový příspěvek od harijaro »

ok chápem to sa občas v strese stáva :friends:

StenliH

#13 Nový příspěvek od StenliH »

No však na tom videu by jsi naštípal za 2 hodiny tak 4 metry a to se říká kdo ví jestli. Proto se jen zeptám jak přeřadíš rychlost ? Já myslel že čerpadlo má nějaký průtok daný při určitých otáčkách za minutu . Už jsem se něco taky nadělal a jako na mém stroji je taky benzínový motor .Celkem je jedno zda jede na volnoběh nebo v točkách jen na volnoběh dostává víc do těla :) Nicméně průtok je daný tak se nechám poučit . Ve finále ten motor na videu točí trošku víc než 1000 ot .
Já jsem junior můj stroj na elektromotor je asi 3x rychlejší a v 6 lidech jsme daly 40 metrů buku za 12 hodin od 6 rána do 6 večera + nějaká ta pauza řekněme 2 hodinky :) to jsem na 8 metrech za dvě hodiny v opravdu hustém tempu je fakt že každý špalek se dělal na 4 kusy a bylo to celkem hrčaté . ( jenže rychleji to stejně nešlo )

Tak jak jsem psal bez rejpání smekám .

haloggen1

#14 Nový příspěvek od haloggen1 »

rychlost viem regulovat jednoducho, cerpadlo je napojene z prvej prevodovky retazovym prevodom, prevodovka je stara octavia- 4 rychlosti . videa su z prvej skušky ako vidno z fotiek tak to neboli len hladke buky ale aj odzemky hrubky az 70 cm tam to urcite neslo az tak rychlo, hlavne zdrzovalo zdvyhanie tych hrubych kusov ale urcite to islo rychlejsie ako rucne. Tych 12 m to bolo "ukazkove drevo" bez hrci, klin vosiel do dreva len 5 cm a drevo bolo rozstiepnute- proste parada :D

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“