Odvětvování slabých stromů
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- Juch
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odvětvování slabých stromů
Taky jsem nad něčím rozmýšlel, ale když vidím že je všechno zbytečně složité, tak to radši odsekám sekerkou. Nebo pak už špalikovač, ale na to nemám.
Zetor 25K - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 30&t=37088
Multicar 22 klub o.s. - http://www.multicar22.cz
Zetor 6718, špalíkovač Biboš, vleky...
Multicar 22 klub o.s. - http://www.multicar22.cz
Zetor 6718, špalíkovač Biboš, vleky...
-
To je různý, záleží na úhlu pohledu, druhu práce a hlavně výrobních možnostech každého z nás. Třeba ten odvětvovač co je na posledním videu bych postavil pravděpodobně levněji než je pořizovací cena X10 od Fiskarse.
Jo, tenhle je pomalej, nízkej.... ale určo se dá vylepšit a produktivita letí nahoru. To bys pak musel mít tu sekeru v každý ruce jednu
A dík za odkaz, to je přesně ono!!
Jo, tenhle je pomalej, nízkej.... ale určo se dá vylepšit a produktivita letí nahoru. To bys pak musel mít tu sekeru v každý ruce jednu
A dík za odkaz, to je přesně ono!!
-
mam doma na stepkovaci ten odvetvovaci ten mezi kousek jak ma Rojek ale jen to celkem k nicemu :/ taky bych neco na to potreboval
-
No, řekl bych udělat tomu nějaký podstavec do třetího bodu k traktoru. Na náhon dát nějaké větší čerpadlo, aby to chodilo rychleji. Možná ještě k tomu nějaký navijáček na konzole a nebylo by to špatné. Dělal bych tím probírky.
-
hoši vymyslete to prosim někdo! K lepšímu dřevu si nepomůžu a osekavani macetou je pakarna.
Nevěř všemu co si myslíš
Vymyšlený to je, jen to okopčit .
-
Mám v plánu se do toho pustit. Nějaký material už na to mám a pár výkresů už také udělal. Jenomže budu muset na operaci s tenisovým loktem a ortoped říkal od operace tři měsíce mimo . Nemáte náhodou nějakou radu jak to vyléčit bez operace. Obstřiky nepomáhají.
to mas z toho osekavani ci jine dlouhodobe namahy.. pokud to neni moc spatne- tak magnetoterapie je docela dobra, ale chce to denne..a nejsem ortoped..
-
Mates: z čeho chceš udělat nože? V práci mám super materiál ale nevím jak ho ohnout, za studena to asi nepůjde (ale zkusím to) a autogenem to neohřeju. Napadly mě pouze pera z náklaďáku, vyžíhat, natvarovat a zakalit
-
Myslím si, že bude stačit obyčejná konstrukční ocel a na břit použít návarovou elektrodu. Na smrkách do 30 cm průměru jsou slabé větve takže to nemusí být tak mohutné jak u aposu. Ale použiji pět břitů.
-
Možná u toho použít trochu víc ruční práce. U tak tenkých kmínků bych se nezabýval posouváním pomocí hydrauliky. Něco do čeho bych to hodil, aby to sevřelo čelisti a protáhlo to mezi nimi. Tenhle systém se asi moc urychlit nedá.MATES 1 píše:Tady je odkaz na video. Chtělo by to jen větší čerpadlo.
http://www.youtube.com/watch?v=2oDAWG6D0BM
Nevěř všemu co si myslíš
-
Mates píše o průměrech do 30 cm, to mi jako kmínek pro ruční manipulaci moc nepřijde Ten stroj na videu pochopitelně zrychlíš jako prd, je honěnej hydraulikou traktoru a navíc z rozvaděče vyvážečky. Tak si myslím, že to video je ze zkoušek a obsluha ještě pátrala která páčka co ovládá protože má zažité jiné funkce rozvaděče.
Jestli chceš něco rychlého na materiál který uneseš tak použij jen ty řezací čelisti a za ně dej ozubený válce jako na vkládání u štěpkovače. Pak to bude brát opravdu brutálně, odřízneš jen špičku.
Jestli chceš něco rychlého na materiál který uneseš tak použij jen ty řezací čelisti a za ně dej ozubený válce jako na vkládání u štěpkovače. Pak to bude brát opravdu brutálně, odřízneš jen špičku.
-
Dobrej nápad , protože 30cm kládu mi nikdo nenechá. TTSka u nás sežere za chvíli pomalu i ty haluze
Nevěř všemu co si myslíš
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten procesor ještě mam máme v hlavě stavbu celého malého harvestoru zatím začneme od hlavice (Úřez bude max. 200-250mm )posuv pístnicí je takto řešen ajespon mi to bylo sděleno se používalo hlavně na listnáče inspirací je mi Tapio 160. Úřez bude max. 200-250mm. Naholo by se použít na malý bagr zapojení na okruh pro kladivo. Něco podobného
-
- Kontaktovat uživatele:
Jednotka na měření se použije motomit jako u Vimeka nebo UTC řetěz a lišta 3/8 možná 325.