Jaký nástroj na osekávání větví?
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
-
Re: Vetve
neco jineho neni treba nejaka masinka na to????
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
je, treba tato:lukas Spal píše:neco jineho neni treba nejaka masinka na to????
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
-
mam spalikovac rovnou to pytluju ale kdyz tam nacpu zeleny tak je to knicemu tak premylsim co stim jo jo jo video dobre ale potreboval bych to s vlastim motorem nemam traktor jen suzuki samurai a na tom to taham,mam moznost vlekeho mnozstvi vetvi po pasekach atd a nejak mi to stoji kdyz vetve orezavam pilou
-
nachystat si na jaře hromádky a štěpkovat k podzimu-pokud to tam vydrží..
, nebo až v zimě až je to bez listí..ale zase sníh..
, nebo až v zimě až je to bez listí..ale zase sníh..
-
to tam bohuzel nenechaji
ona je ještě otázka, co je to za větve. můžou to být biče 2 cm nebo klacky, které mají 7-8 cm v průměru. vloni jsme dělali probírku v lese, pomalu samý smrk a větve tlustý. dělal jsem to tak, že jsem je nakrátil pilou tak na 2 metry, aby se s nima nechalo lehce manipulovat a potom jenom mačetu a lidské sádlo. hlavně za mokra (s mízou). jakmile to uschne, je to na houby, člověk se už moc nadře.
Taky osekávám šnekovej štěpkovač mi tenké větvičky nepřeřízne i když dám opěrný nůž téměř na šnek.Koupil jsem obyčejnou mačetu v železářství asi za 120kč je lehká a delší nemusím se tolik ohýbat--oproti fiskarsovi kterej stojí okolo 1000kč
No když to mašinou nejde, tak vážné zbývá jen ta mačeta Já teď odvětvuju 4000 stromů a denně odvětvíme s tátou 10-15 metrů. Člověk si zacvičí zadara a dřevo doma. Na mačetě jsem si z druhé strany udělal zářez a můžu si s ní stromy i podávat.
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...
-
asi to taky vidim na nejakkou tu macetu zitra se nekde po ni kouknu a o vikendu do lesa jupiiii to bude zase relax