Rychlerostoucí topol
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
Re: Rychlerostoucí topol
nějaký slabý stromky ne? Kolik to mělo na pařezu?
To musela být prdel to pak odvětvovat když to bylo namrskaný na sobě
" Mou ctí je věrnost!!!"
- Pěstujtetopoly
Jinak dle schválemí vlády je saps od roku 2014 6050kč a výš......
Jsem tu pro vás, nic neprodávám, jen ukazuji cestu k úspěšnému založení porostu RRD a zdarma předávám zkušenosti a fundované informace
Bojuju proti lidské blbosti a pozůstatkům komunismu v nás.
Bojuju proti lidské blbosti a pozůstatkům komunismu v nás.
krásná práce, taky me to porad vrta hlavou,nicmene jsem si na zkousku vzal par rizku, ty sme napichali do kvetinacu a po roce vysadili ale nejak to neroste, nevim jestli byla chyba v tech kvetinacich ale je to tri roky a jsou porad stejny okolo 2metru.to mi ve stejnym miste rostou olse podstatne rychlejcSpagre píše:Díkec. Každopádně se uvidí jak s dalšíma hektarama.
Cali píše:nějaký slabý stromky ne? Kolik to mělo na pařezu?
Ty nejlepší skoro 15 cm, což je takové max, co se dá zvládnout v tomto objemu ručně. Jinač průměrně 10-12. Je to toiž ta nepovedená část ve stínu lesa a na hodně těžké půdě, takže tam toho byla polovina, co je v té spodní části hektaru.
Odvětvené jsem to měl už na stojato do 3,5-5 metrů výšky a právě jak jsou na sobě, tak vždy jeden vytáhnem já ho omačetuju a za 20 sec je strom odvětvenej. To začne hold ta nejhorší práce...
No jak píše frturek1, tak to jen potvrzuje co my zkušení tvrdíme o kořenáčích. To je prostě nesmysl. Jedině řízky a tam kde není monost půdu připravit, tak zarazit kůl do co největší hloubky. To je prostě takovej megařízek
K dotacím, je to stejné jako to bylo letos. V našem kraji jsme dostali něco přes 6300,- / ha a k tomu bude ještě doplatek za enviro cca 500,-/ha jako loni za top up. Jinak ten příští rok se to nenavýší a zůstáva na letošních 100%, pač se nestihli mistři z unie domluvit na nových podmínkách. Myslím však, že 6300,- /ha je luxus pro nás všechny.
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...
- Karel2
A další podvod na ostatní lidi co ty pitomé dotace zaplatíme jak solární zlodějnu!!!
Snad brzy přijde čas kdy to se taková blbost zatrhne. Když chceš sazet , pěstovat tak neškemrej o prachy.
Snad brzy přijde čas kdy to se taková blbost zatrhne. Když chceš sazet , pěstovat tak neškemrej o prachy.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Nijak se nechci nikoho zastávat, ale nesrovnávej dotace na OZE, které platíme všichni povinně na faktuře za elektriku (což i mě vaří krev), a dotace zemědělcům (pod něž spadají i rrd), které se platí mimo jiné z peněz EU, které jsou předem vyčleněné na dotace a jen se rozhodne kam půjdou...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Bože můj neřešte tady ptákoviny ohledně nějakých dotací, tohle si tahejte jinam nejlíp někam do řiti. Každý je na to moc zvědavý
Věrný člen agresorů.com
jo tak toto sem tady psal ja na jare v ketinaci jak se ti zamotaji koreny tak uz to dal neroste a nikdy uz ani neporoste takze kvetinac nebrat jen pekne ven do hlinyfrturek1 píše:krásná práce, taky me to porad vrta hlavou,nicmene jsem si na zkousku vzal par rizku, ty sme napichali do kvetinacu a po roce vysadili ale nejak to neroste, nevim jestli byla chyba v tech kvetinacich ale je to tri roky a jsou porad stejny okolo 2metru.to mi ve stejnym miste rostou olse podstatne rychlejc
Takhle od monitoru se na to moc pěkně kouká , nezkoušel jsi měřit vlhkost dřeva když kácíš takhle brzo?Spagre píše:Tož konečně mám to videjko z káceni: http://www.youtube.com/watch?v=Uv7rSZJPrZw
Samozřejmě že jsem zkoušel - vlhkost je 54-55%
Loni jsme káceli 20 ks na zkoušku ještě dříve a v srpnu měly kulánky a v září to mělo min vlhkost a ta pak už neklesala. Tož toto do roka ideálně proschne.
Jinač kácení je pohoda. Horší je to odvětvit - cca 40-50 sekund dřiny No a o ručním stahováním ani nemluvit Některé stromy maj skoro metrák a to je masakr. Dnes by měly přijít kleště na klády od fiskarse, takže to zase půjde líp, ale příští rok už musím udělat mašinu, kam to naskládám a s čím to svezu na kraj.
Loni jsme káceli 20 ks na zkoušku ještě dříve a v srpnu měly kulánky a v září to mělo min vlhkost a ta pak už neklesala. Tož toto do roka ideálně proschne.
Jinač kácení je pohoda. Horší je to odvětvit - cca 40-50 sekund dřiny No a o ručním stahováním ani nemluvit Některé stromy maj skoro metrák a to je masakr. Dnes by měly přijít kleště na klády od fiskarse, takže to zase půjde líp, ale příští rok už musím udělat mašinu, kam to naskládám a s čím to svezu na kraj.
A už jsi přemýšlel o takovéto mašině? Dovedu si přestavit, jak to porcuje topoly...
Jinak ohledně toho odvětvování, to je podle mne právě ta potíž. Nemělo by smysl dát na polena jen spodní, silnější, méně zavětvenou část a zbytek poštěpkovat? Doufám, že ty klády netaháte ručně! I nějaké malé pomáhadlo by mělo smysl, nemusí to být hned vyvažečka.
Jinak ohledně toho odvětvování, to je podle mne právě ta potíž. Nemělo by smysl dát na polena jen spodní, silnější, méně zavětvenou část a zbytek poštěpkovat? Doufám, že ty klády netaháte ručně! I nějaké malé pomáhadlo by mělo smysl, nemusí to být hned vyvažečka.
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI
jj to sou krásný mašiny a je takovejch různejch tuny.
Ono tohle má větvičky po celé délce, ale část jsem odvětvil už na stojato a o byla pohoda a zbytek teď. Pak se ale samozřejmě chystám celé vršky od 5ti cm dolů špalíkovat do pytlů.
S tím stahováním to právě nyní tahám ručně, ale mám čas celé léto (něco děláme už nyní), takže toho půl ha bude v pohodě, kor když v létě to bude mnohem lehčí. No a až budu kácet 2 ha ročně, tak pak už mám navrhnutou mašinu přímo na to. Nahážu 30-50 stromu a odvezu a rovnou na tom pořežu na patřičnou délku a vše na elektriku. To ale budu dělat až za rok. Letos ještě kleště a hijá Ale aspoň zhubnu, doufám
Ono tohle má větvičky po celé délce, ale část jsem odvětvil už na stojato a o byla pohoda a zbytek teď. Pak se ale samozřejmě chystám celé vršky od 5ti cm dolů špalíkovat do pytlů.
S tím stahováním to právě nyní tahám ručně, ale mám čas celé léto (něco děláme už nyní), takže toho půl ha bude v pohodě, kor když v létě to bude mnohem lehčí. No a až budu kácet 2 ha ročně, tak pak už mám navrhnutou mašinu přímo na to. Nahážu 30-50 stromu a odvezu a rovnou na tom pořežu na patřičnou délku a vše na elektriku. To ale budu dělat až za rok. Letos ještě kleště a hijá Ale aspoň zhubnu, doufám
Tak konečně po šesti letech pěstování sklízíme to ovoce
Kdo by chtěl dřevo, může si přijet. Hlavně ale ne velkým náklaďákem jako borec dnes pro kupu na obrázku, kterej se tam ani nedostal, pač jak byl lehkej, tak jen hrabal:)
Kdo by chtěl dřevo, může si přijet. Hlavně ale ne velkým náklaďákem jako borec dnes pro kupu na obrázku, kterej se tam ani nedostal, pač jak byl lehkej, tak jen hrabal:)
-
Máš to nějak zkubíkovaný? Kolik máš z jaké plochy?
Ty jo Ti teda nezávidím to ztahování ručně
za kolik prodáváš dřevo?
Ty jo Ti teda nezávidím to ztahování ručně
za kolik prodáváš dřevo?
" Mou ctí je věrnost!!!"
Jo těhle 10 prm v šestkách byly asi tři hodiny v mukách Ale stálo to za to. Jiní za posilovnu platí
Jinač tato první plantáž je trochu tragická, pač chybí asi třetina stromu a a polovina jsou mrzáci. Je to z poloviny na jílu, takže z řádku je nějakých 7-8 metrů to zatím vypada. Tudíž na této půlce ha to bude asi kolem stovky prm. Novější plantáže sou na tom líp a hlavně to tam aj líp roste, takže na těch 400 po prvním obmýtí se dostanem zdá se.
Jinač prodávám za 690 prm v metrech. Co sem na netu koukal, tak ty ceny u nás tak nějak za topol sou. Letos si však chci hodně nechat pro nás, aby už byl na pár let klid.
Jinač tato první plantáž je trochu tragická, pač chybí asi třetina stromu a a polovina jsou mrzáci. Je to z poloviny na jílu, takže z řádku je nějakých 7-8 metrů to zatím vypada. Tudíž na této půlce ha to bude asi kolem stovky prm. Novější plantáže sou na tom líp a hlavně to tam aj líp roste, takže na těch 400 po prvním obmýtí se dostanem zdá se.
Jinač prodávám za 690 prm v metrech. Co sem na netu koukal, tak ty ceny u nás tak nějak za topol sou. Letos si však chci hodně nechat pro nás, aby už byl na pár let klid.