Paulownia - rychlerostoucí zdroj dřeva

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Mochan
Kontaktovat uživatele:

Re: Paulownia - rychlerostoucí zdroj dřeva

#481 Nový příspěvek od Mochan »

Pane zelenac musím odpovědět ohledně toho nabalování. Nabalovat se bude vždy vo tom žádná, jen máte milné informace, jak vznikla zelená úsporám.

S tim ekologickým a zeleným se to v dnešní době strašně přehání to máte pravdu.

Abych se vrátil k tomu zelená úsporám, tak to vzniklo v téé době co jsme měli ve vládě zelené. Dokázali zastavit prachy co šli z Číny za vyrovnání čistého vzduchu. Tim že Čína převyšuje limity na emise do ovzduší, tak vzniká trh s čistým vzduchem a ten stát který je pod čarou( tim má dostatek čistého vzduchu), může obchodovat. Česká republika se nachází pod čarou a v té době přišlo těch 120 milionů, nebo kolik přesně nevím. Vláda chtěla ty prachy použít na něco jiného. Zelený to zastavili a chtěli ty prachy využít, aby jsme byli ještě výce ekologický. Tak vznikly dotace, jenomže někteří se toho chytli třeba tak jako výrobci kotlů, že před těma dotacema stál kotel 30 000 a díky tomu, že věděli že na kotel můžou dostat takovou a takovou dotaci, tak to prostě o tu dotaci zvedli tu cenu toho kotle - je to obchodování. Ten kdo ten kotel kupuje je na tom stále stejně. Hůř jedině tehdy, když nedostane tu dotaci, nebo jí nežádá a nejhorší scénář je ten, že po skončení zelené úsporám zůstanou ceny kotlů na hoře a všichni budou platit o ty dotace výce byt už nebudou, protože kotle odcházejí a odcházet budou a nové se kupovat musí.

Zažil jsem už i to že, lidé třeba bytovky měli nově udělanou střechu - nové asfaltové pásy atd přibližně 2-3 roky staré a díky dotacím zažádali udělali novou střechu zase! Tam to bylo zbytečné.

Zase kdyby z vás byl kdokoli podnikatel v tomto směru, tak by byl jen rád a nesmíte zapomínat, že Stavebnictví dělá největší obrat DPH v České republice (okolo 12%)- takže těch 120 milionů se tam stejně vrátilo do ké ČR kasy a lidi aspon měli práci.

Tak můžete se pak příští rok zjara kdy přijdou další peníze z Číny za čistý vzduch ptát Fišera, nebo kdo tam je kde jsou:D jestli alespon v tý zelený úsporám budou, aby lidi měli práci a když ne tak s tim asi stejně nic neuděláme.

zelenac

#482 Nový příspěvek od zelenac »

Trosku ta opravim :) ,z Ciny ziadne prachy nedostaneme.To su prachy,ktore zaplatime my vsetci za rozne zelene vyfikundacie a predrazene akoze zelene projekty,zelenu elektrinu,biopaliva a podobne sprostosti a cast z nich sa vrati k nam,ale tie prachy uz nedostanu vsetci co ich predtym zaplatili.Len par stastlivcov,co dostanu na ohryzenie par kosti.A niekto sa na tom paradne nabaliJe to vsetko obrovsky ojeb ovcanov,ale ti su uz spracovani tak,aby si mysleli, ze to tak ma byt.

vincek šlaušek

#483 Nový příspěvek od vincek šlaušek »

Nedalo mi to a:
Pane "zelenac" . Co se týče programu ZELENÁ ÚSPORÁM, tak se na mne nezlobte, ale melete kraviny. :hm: Nejdřív si nastudujte o co v tom šlo a odkud to bylo financováno, kdo na tom vydělal, jaký vliv to mělo na stavebnictví a pak se zde vyjadřujte - jinak se zbytečně ztrapňujete 8)
Já osobně si myslí, že to byla jediná rozumná věc, kterou naše vlády od revoluce pro lidi udělaly - samozřejmě mouchy to taky mělo, ale ty peníze zkončili povětšinou na bydlení "obyčejných" lidí a ne na účtě někde ve Švícarech a to považuji jako za určitý malý pokrok.

zelenac

#484 Nový příspěvek od zelenac »

Neboj Vincku,nastudovane to mam a nemyslim,zeby som mlel kraviny :tyty: .Hadam mi chces povedat,ze tie prachy bola zarobit vlastnymi rukami vlada niekde v zahranici a potom ich rozdala medzi ludi :smich: .Alebo,odkial sa vzali?O tie prachy musela vlada obrat VSETKYCH,aby cast z nich nasledne dostali NIEKOLKI.Samozrejme,ak si medzi niekolkymi,tak o tom zadna....Dam ti priklad od nas.Par stastlivcov dostalo dotacie na zateplenie.Tak zateplili,lenze teplarenske spolocnosti sa stazovali na mensi odber tepla.Tak,co sa stalo?Tusis spravne!Teplo ide hore,lebo majitelia spolocnosti musia dostat svoje prachy!Lenze to drahsie teplo budu calovat aj ti,na ktorych sa dotacie nedostali.Myslis,ze budu zdielat tvoj,alebo moj nazor?Vsetko zalezi na tom,z akeho uhla sa na danu vec pozeras.No a u mna je ojeb vsetko,na co caluju vsetci ale ryzuju z toho len niektori.Medzi ktorych patris?
No,ale zbytocne tu davame najavo emocie :) ,tema je o paulownii.Ako som pisal,nepodarilo sa mi to vypestovat zo semien,tak skusim na jar objednat par sadenic.Som zvedavy,ci to vydrzi zimu u nas a ci to drevo bude ozaj take lahke a pevne.Na topeni to asi moc nebude,kedze zabere moc objemu,ci uz v kotli,alebo na pripravu.
Naposledy upravil(a) zelenac dne pát říj 18, 2013 6:05 pm, celkem upraveno 2 x.

Spagre

#485 Nový příspěvek od Spagre »

Hezké, že tak všichni rozumíte zeleným úsporám. Nechcete ale věnovat svůj čas spíš tématu?
Jak sem zjistil u nás jste s P asi největší, můžete sem tedy dát pár aktuálních fotek z vašich plantáží?
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...

Fery

#486 Nový příspěvek od Fery »

Sparge ty to asi nečteš. Všude každý píše že se musí v prvním roce zaříznout.Jinak to stejně pomrzne. Tak co chceš pořát fotit?????????? Jak to zařezali????? Fakt tomu nerozumim. Přijde mi to od tebe jako pouhá provokace.Z toho co se tu píše je přece úplně jedno jestli to vyrostlo o metr nebo o dva.

Spagre

#487 Nový příspěvek od Spagre »

Proč bych provokoval prosím tě? To je problém vyfotit plantáž i pořezanou? Samozřejmě že vím, že se to musí pořezat pač by to pomrzlo. Ale rád bych to viděl a ne deset kusů, pač to mě nepřesvědčí. Když sem volal tam a tam , tak mi řekli, že mi to ani neukážou a to je to co mně odrazuje? To je to tajné a nebo prostě nikdo nemá plantáž o tisíci kusech??

Takže ano, rád bych viděl fotku tisícovky pořezaných kusů a rád bych, aby mi někdo napsal, přijeď se podívat sem ke mně a vše mi vysvětlil, bo z tohoto fóra, kde se to jen hádalo se prd člověk dozvěděl.

A jestli to vyrostlo metr, nebo dva je dost velkej rozdíl, nemyslíš? Skoro bych řekl, že ten základní rozdíl, pač o to jde, jak to vlastně u nás roste.

vincek šlaušek

#488 Nový příspěvek od vincek šlaušek »

Možná tě jen prostě a jednoduše nemá nikdo zapotřebí o čemkoliv přesvědčovat :321: :D :vysmech: Né vážně, nechápu, proč bych měl např. já trávit svůj převelice vzácný čas tím, že budu zvát úplně cizí lidi z celý republiky aby se mi cárali po zahradě :evil: Opravdu nevím, co bych z toho měl mít já nebo kdokoli jiný. Tato rostlina z mnoha důvodů, které jsem zde již uvedl nemá poteciál být "zlatým dolem pro pár vyvolených" jako je tomu u topolu. Tak kdo jako by měl investovat čas a energii do agitace ? Stačí, když jsem v dobré víře a nadšení investoval čas a úsilí na to abych naučil lidi vypěstovat tu kytku ze semínka. Jediné čeho jsem se dočkal byly blbé kecy, urážky a napadání zrovna od takových týpků. To radši vemu psa na cvičák a nebo děcka na procházku a nebo zůstanu přesčas ve firmě a budu z toho mít aspoň nějaký hmatatelný užitek a uznání.

To je vážně takový problém si místo toho vyrypování tady koupit někde 3-4 kusy rostlin a vyzkoušet si to přímo na svým pozemku ve svých podmínkách - návodů je k tomu na internetu plná :zadek: (nevidím důvod sadit jich hned tisíce, když to nemáš "osahaný") Já osobně si myslím, že je to 100x lepší než jen mlátit prázdnou slámu, jezdit po všech čertech, tahat z lidí rozumy, votravovat je a dělat ze sebe ocasa 8)

Jo a pane ZELENAC, tímto svým příspěvkem jste jen dokázal, že tomto dotačním programu nevíte ani kulový :jazyk:

Spagre

#489 Nový příspěvek od Spagre »

Sorry kámo, ale já nehledám nějakou lamu (asi jako jsi ty podle tvého příspěvku), co mně bude provádět po zahradě, ale pěstitele, který mi ukáže jak a co. Tož se nemusíš obávát, že bych chtěl navštívit tvou zahrádku, protože to já opravdu nehledám - (hledám plantáže, hektary, porosty, prostě něco co asi nemáš).
Asi jsi si špatně vyložil můj příspěvek. Já prostě chci vidět nějaký porost, který mně přesvědčí o tom, abych na další hektary koupil třeba polovinu P a druhou polovinu si udělal ze své sadby. Ale určitě nehledám nákup nějakých tří rostlin :D
Takže už prosím neplítvej tvým šíleně drahým časem a neuvolňuj sem tvoji energii, pač bys se mohl vyčerpat. BTW - třicet úplně cizích lidí se najednou procházelo tuhle po méjch plantážích a představ si, že sem to přežil a nic se mi nestalo, ba naopak z toho bude živobytí. Jestli chceš návod na přežití bez újmy, rád ti ho prodám :smich: :D :vysmech:

JoeF1

#490 Nový příspěvek od JoeF1 »

hezky jsi mu to napsal 8) co Vincka příspěvek to perla :) To je na lečbu :silly:

vincek šlaušek

#491 Nový příspěvek od vincek šlaušek »

No vždyť svým příspěvkem si mi dal zapravdu. 8) Provádíš lidi po svém poli, aby jsi na nich vydělal, proto to děláš. Já na nikom ve spojitosti s paulovnií nepotřebuji vydělávat a proto na moji plantáž nikoho nezvu. Tím spíš takového týpka jako jseš ty :D :smich: :vysmech: Se nediv, že tě nikdo nikam nepozval, když se takhle presentuješ - kdo by na tě taky koneckonců byl zvědavej :321:

Za celou dobu, co se kolem pavly motám jsem potkal tři druhy lidí:

1) lidi, kteří jen prostě a jednoduše chtějí topit zadarmo, chtějí si osázet kousek nevyužitého plácku a nebo se o rostlinu zajímají z akademického hlediska - proti těmto lidem jsem nikdy nic nemě, vážím si jich a vždy jsem jim věnoval zcela zdarma a bez jakýchkoliv vedlejších úmyslů svůj čas a snažil se jim poradit jak tohoto cíle dosáhnout. (mezi ty se já počítám o počáteční nadšení jsem díky lidem jako ty už přišel, ale můj "lesík" mi zůstane a to mi stačí a s tím jsem spokojen)

2) lidi, kteří se stejně jako ty živí topolem a bojí se, že je pavla připraví o korýtko - tyto lidi svým způsobem ještě chápu ikdyž nesouhlasím s jejich přístupem a praktikami

3) no a poslední skupinou jsou lidi, kteří v paulovnii vidí jen a čistě zdroj obohacení a jdou za svým cílem přes mrtvoly, snaží se parazitovat na práci druhých, útočí na ty, kteří sprostředkovávají ostatním informace zadarmo a jsou neskutečně agresivní, když se ukazuje (jak jsem od počátku prorokoval), že se z toho napakovat nedá.

Patříš pouze do skupiny č.2 nebo už do trojky ? ;-) Na to si musí lidé udělat názor sami..........

vincek šlaušek

#492 Nový příspěvek od vincek šlaušek »

JoeF1: Ještě tě nepřešla ta hořkost z toho, že ti všecky rostlinky. co jsi zkoušel klíčit umřely ? To je vážně smutný, když to podle mýho návodu vyrostlo i úplným zemědělským analfabetům - to opravdu na.ere :vysmech:

Mějte se tu krásně a ať vám rostou :ano: ;-)

Smartdeath

#493 Nový příspěvek od Smartdeath »

vincek šlaušek píše:Za celou dobu, co se kolem pavly motám jsem potkal tři druhy lidí:

1) lidi, kteří jen prostě a jednoduše chtějí topit zadarmo, chtějí si osázet kousek nevyužitého plácku a nebo se o rostlinu zajímají z akademického hlediska - proti těmto lidem jsem nikdy nic nemě, vážím si jich a vždy jsem jim věnoval zcela zdarma a bez jakýchkoliv vedlejších úmyslů svůj čas a snažil se jim poradit jak tohoto cíle dosáhnout. (mezi ty se já počítám o počáteční nadšení jsem díky lidem jako ty už přišel, ale můj "lesík" mi zůstane a to mi stačí a s tím jsem spokojen)
Nechci se zde míchat do nějakých sporů T vs P. Sám sebe bych zařadil do "vaší první skupiny". I s topoly jsem na tom obdobně. O těch jsem všechny podstatné informace získal a mám jich doma krásně rostoucích do 100ks. Nemáte samozřejmě povinnost cokoliv komukoliv sdělovat. Samozřejmě ani ostatní hobby či profi pěstitelé pawlovnií. Pak ale tohle vlákno postrádá smysl. Jako zájemce o pěstování pár stromků Pawlovnie se tu nedozvím nic. To, co tu vidím za fotky a čtu za příspěvky mě vůbec nepřesvědčuje o tom, že to funguje. Vy pane Šlaušku, jako zdánlivě "největší pěstitel" zde od jisté doby žádné fota nedáváte. A to mi zavání, nezlobte se na mě, podvodem po česku. Vrhnul jste na pěstování P nemálo energie, dle prvotních fotek se i dařilo. Ale od fáze, kdy ostatním P začaly odcházet, vy jste s fotkami skončil. Proč? Rozprodal jste co jste mohl a teď mlčíte a všem nadáváte: "kdybyste to pěstovali jak jsem vám říkal, tak by vám to rostlo?" A sám už nemáte co vyfotit, protože to, co vám zbylo, taky pomřelo?

vincek šlaušek

#494 Nový příspěvek od vincek šlaušek »

Máte pravdu, toto vlákno je k ničemu. Máte pravdu nemám povinnost vůči nikomu - povinnost cítím jen k těm, co jsem jim prodal rostliny a tu si plním (mají ode mne všechny informace, které mám já sám) - ostatní si musí informace opatřit tam, kde si opatřili rostliny. Děkuji za zeptání, rostlinám se daří výtečně. Nemáte pravdu, nejsem jediný ani největší. Je mi fuk, že nejste přesvědčen a je mi fuk, co si o mě myslíte - na názoru anonymních rýpalů mi nezáleží. Ano máte pravdu, už jsem na to sám přišel, že byla chyba cokoliv ze začátku zveřejňovat - mnoha lidem nešlo o radu ale o již výše zmíněné věcy - nehodlám tu chybu opakovat (hrozí, že lidé skupiny 2,3 mi můžou dost uškodit - dokonce jeden případ musela řešit i policie a to vážně nemám zapotřebí - takhle si "koníček" nepředstavuji) - prvotní nadšení vyprchalo. Nemáte pravdu, že s fotkama jsem přestal až začaly rostliny odcházet - nejvíce odcházeli v květináčích (to jsem taky ještě stihl zveřejnit i poradit jak tomu zabránit) - po výsadbě do volné půdy to přestalo. Ale to je jedno, už mě unavuje pořád řešit nějaké konspirační teorie s lidma, kterým je líto vydat nějakou energii a zkusit vypěstovat třeba jen jednu rostlinu a není jim líto celé dny plkat na pod rouškou anonymity na netu.... dělejte si co chcete.... :ano: Mám ještě mnoho volných rostlin zaškolených ve školce, původně jsem ještě zvažoval jejich odprodej (nemám čas je vysadit), ale asi si ten čas raději najdu :zly: (nestojí mi to za tech pár šestek)

Tím bych mé působení zde nadobro ukončil - bavte se tu dobře 8)

PS: Inzertní portály jsou plné daleko "zkušenějších a větších pěstitelů", kteří rostliny nabízejí k prodeji. Přeji hodně úspěchů ve snaze z nich vytáhnout informace a už vůbec nějaké fotky a rady na diskusích - myslím, že SPARGE už tu popisoval, že se o to snažil ;-) sbohem

Smartdeath

#495 Nový příspěvek od Smartdeath »

Pane Šlaušku, nemusíte mazat SZ dřív, než si ji stačím přečíst. Ukončení vaší fotodokumentace ve fázi sazeniček si vysvětluji buď poslední fází, kam to narostlo a pak byl konec a nebo jste to rozprodal, což byste se ale zařadil po bok prodejců topolů, na které zde nadáváte. Snad byste si tedy měl zamést před svým prahem. Není potřeba si zkoušet pěstovat P doma bez shlédnutí výsledků jiných, nejsem šlechtitelská stanice, ani hazardér a času taky není nazbyt. Doložená a zatajená fakta zde na fóru indikují, že funkční pokus o pěstování P je srovnatelný s pěstováním kokosové palmy. A ty zbytečné "vlny", které kolem toho naděláte mně vyvolávají na tváři úsměv. Snad kdyby vám na dvorku rostly zlaté pruty, pak bych se nedivil... Na druhou stranu, pokud jste ten, za koho se vydáváte,což o nic nedokazuje (ale je mi to jedno, protože nehledám lidi, ale informace) pak jste jak nahý v trní. Je to protichůdné na jednu stranu tajit věci k tématu a na druhou stranu se de facto chlubit svou přiznanou identitou. Něco je špatně, ale v tomhle státě toho moc dobrého už není, takže se nedivím ničemu. Na druhou stranu, jací lidé, takový stát.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“