Třecí spojka na naviják

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
tibor6211

Re: trecia spojka na navijak

#31 Nový příspěvek od tibor6211 »

som rad že sa bavite na temu ktora ma zaujima a chcel by som reagovat:
najprv k tej kolikovej spojke mate svatu pravdu musi byt vyrobena kvalitne inak to dopadne ako moja provizorna a to koliky sa mi nevzpriečili do kolmej polohy a po asi 10hodinach prace boli totalne zničene a jeden vobec nefungoval preto som sa pytal na to teba PENY chcem dat vyrobit novu ale potrebujem len: aka je tam na koliky diera,široka,dlha,a hlboka a dlžka kolikov? ak sa to da zmerat?

v mojom pripade je na hriadeli to usporiadane takto:
puzdro na hriadel ktore je privarene do stitu navijaka,axialne ložisko,ktore sa opiera o retazovy disk s lamelou na lozisku dalej bubon na loziskach hrubka bubna na strane lamely 2 cm potom mam tam podlozku-axialne ložisko- kolikovu spojku to vsetko stahnute skrutkou vzadu dve skrutky na nastavenie vole pritlaku
ja som teraz v zahranici aby ste si mohli pozriet aj fotky tak to musi za mna urobit moj syn- dufam že to zajtra doplni
moj problem je v tom smykany lamely resp. ze sa bubon neopiera na celu plochu lamely ako to bude bude vidno na fotke

rozmyslal som aj nad riešenim: ?? dat medzi bubon a retazovy disk lamellu obojstrannu ktora by bola na ložisku volne a ona sa opierala o retazovy disk ako aj bubon????

tibor6211

#32 Nový příspěvek od tibor6211 »

Obrázek

tibor6211

#33 Nový příspěvek od tibor6211 »

Obrázek

tibor6211

#34 Nový příspěvek od tibor6211 »

tu su aj neake fotkObrázeky:

peny

#35 Nový příspěvek od peny »

ale aspon ma nejaku silu navijak? potiahne aspon 2 kubiky?

ta moja spojka by mala byt asi takato, len zatial mi to nefunguje ako ma takze nerucim za funkcnost :)

Obrázek

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#36 Nový příspěvek od McPeci »

mohl bys to sem někde hodit celé myslim že by to plno lidí uvítalo 8) co ty na to?? na webu nemohu nic takového najít :(
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

tibor6211

#37 Nový příspěvek od tibor6211 »

prikladam ti neake fotky so skušania navijaka, bolo to tahanie so strmeho svahu cca 80m , cely buk som ani tahat neskušal takže som ich prerezoval na 5m a takto za pomoci smerovej kladky isli hore rychlost tahania ok len ta sila? :vztek:
PENY ten vykres na kolikovu spojku to je super vec!!!toto som potreboval pred 3mesiacmi 8)
som presvedčeny že to potrebuju aj viacery majstri ku vyrobe navijaka

Obrázek
Obrázek

už len musime prijst na to ako ten problem so lamelou vyriešit aby to nebolo len pekne, ale hlavne funkčne

peny

#38 Nový příspěvek od peny »

tak dnes som navijak rozobral, no bubon je krivsi ako som si myslel, tak bude musiet ist niekde na sustruh zrovnat , tak isto ako aj tiborovi mi zaberalo len cca 2 cm oblozenia od stredu , skusim nejako zamontovat aj do axialne lozisko pred koleso , dnes som prisiel na dalsiu vec co mam na hovno zrobenu, ta paka so spojkou co som dal aj vykres ma jednu chybu a to ze je v nej axialne lozisko ale je tam dane tak ze sa neotaca - vonkajsi priemer loziska je taky isty ako priemer diery v spojke 90 mm takze treba ho zvacsit pripadne to odrezem ale to je riesitelny problem

viac uz neviem co by som spravil ak ani tak nepojde tak uz viac pokusov nebude :smich: koleso spojim napevno s bubnom a bude to

ITS

#39 Nový příspěvek od ITS »

Výkres je dobrý. Při vyplé spojce jsou kolíky přesně sklopené a zdvih při zapínání je 3mm. Nakresleno je to celkem nepřátelsky vůči frézařovi. Ten úhel si musí dopočítat.

Ten otisk lamely - tedy jen její polovičky - jasně svědčí o rozehýbání celé soustavy. Pomůže tomu - jak jsem již jednou psal - menší průměr lamely.
A to rozehýbání té stěny bubnu. I když je ten buben srovnaný na soustruhu, zůstává v něm silné napětí od sváru (ten vnitřní koutový je asi dost velký). Určitě to nebylo po svaření žíhané. Pak lamela potlačí a plech se ohne tím napětím dovnitř. může se to zdát malicherné, ale u spojek se vždy hraje na desetiny.

hoho

#40 Nový příspěvek od hoho »

tibor6211 píše:som rad že sa bavite na temu ktora ma zaujima a chcel by som reagovat:
najprv k tej kolikovej spojke mate svatu pravdu musi byt vyrobena kvalitne inak to dopadne ako moja provizorna a to koliky sa mi nevzpriečili do kolmej polohy a po asi 10hodinach prace boli totalne zničene a jeden vobec nefungoval preto som sa pytal na to teba PENY chcem dat vyrobit novu ale potrebujem len: aka je tam na koliky diera,široka,dlha,a hlboka a dlžka kolikov? ak sa to da zmerat?.....................................................................

Retazový disk je z tenkého plechu, po pritlačení sa prehne a obloženie zaberá len v oblasti
malého priemeru.

peny

#41 Nový příspěvek od peny »

ITS píše:Výkres je dobrý. Při vyplé spojce jsou kolíky přesně sklopené a zdvih při zapínání je 3mm. Nakresleno je to celkem nepřátelsky vůči frézařovi. Ten úhel si musí dopočítat.

ako tie diery su dobre, len ta cast kde ma ist lozisko je zla, lebo lozisko sa nemoze otacat

tibor ma lamelu pomerne uzke medzikruzie ,tak v tom nebude podla mna problem,

ITS

#42 Nový příspěvek od ITS »

Úzké mezikruží - ale po obvodě těch uhýbajících plechů. Každý krůček ke středu je o dost menší průhyb.

peny

#43 Nový příspěvek od peny »

tak tomu nerozumiem ani bohovi :D

peny

#44 Nový příspěvek od peny »

tak nejake fotky bybna a kolesa

Obrázek

tu vidno na akej ploche mi zaberalo oblozenie

Obrázek

Obrázek

krivost bubna

Obrázek

Obrázek

koleso vyzera byt v poriadku

peny

#45 Nový příspěvek od peny »

tak bubon je zrovnany ked bude cas tak to skusim poskladat naspat :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“