kuzelova stipaccka za traktor

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
Peopas

Re: kuzelova stipaccka za traktor

#16 Nový příspěvek od Peopas »

Traktor na volnobeh tolik nezere a efektivita stipani je si myslim slusna.Porizovaci naklady vuci hydraulicke minimalni.Takze ja nez projedu ty usetrene penize v nafte za stipacku hydraulickou,uplyne 20 let!

Auto-klassik

#17 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Díky za vyhýbavou odpověď .Co to je nebere moc ,to si myslíš nebo už jsi to měřil?

Peopas

#18 Nový příspěvek od Peopas »

Zmerene to nemam,ale na traktoru je delane cerpadlo.S traktorem se jezdi dost,takze mam predstavu,jak zere treba v pluhu,nebo naopak pri obyc jizde.Ty mas hydraulickou stipacku?Stavel sis ji sam?Na kolik te vysla?Ze je tak uzasne enakladna na provoz?Muzes si ji vzit do lesa a rozstipat s ni velke kusy,aby jsi se s tim nemusel tahat na karu?My do ted vse stipali rucne klinama,takze tohle bude jiste prijemna zmena ;-)

Auto-klassik

#19 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Hydraulická štípačka - nejdražší položky jsou hydroválec a rozváděč,ale ten jsem zpočátku neměl a ovládal jsem to přes pákový mech.z traktoru.Pak už je to pár sílněších materiálů co jsem měl doma nebo koupil ve šrotě.My řežeme dřevo v lese na polena cca 0,6m, doma je štípám a ukládám do hrázků na proschnutí cca 3 roky.Topím dřevem v Atmosu asi 10let a technologii přípravy dřeva postupně upravuji ,aby to nestálo moc a nebylo na tom hodně ruční práce.

brnaj

#20 Nový příspěvek od brnaj »

kuželová štípačka průměr 160 mm, náhon 540 ot, motor 1200ot, spotřeba 0,7 l nafty na hodinu provozu.
hydraulická 7-mi tuna na benzin Brigs-straton 5,5 hp, 0,6 l benzínu za hodinu, ale udělám polovinu než s tou kuželkou a víc se nadřu.
obdivuju lidi, co stojí hodinu ve frontě na benzín za 34,50 u nouname fa a vezmou ho 25 litrů, zatímco vedle u známé firmy je za 35,50... :pistol:

kůrovec

#21 Nový příspěvek od kůrovec »

To u mne byl zas hydroválec (nový 110x80-720 s uchycením na obd. přírubu 200/150) tou nejlevnější položkou na celé štípačce. (vlastní výroba) Nejvíc stál zákl. profil jekl 110x100x8 a ostatní železo (výpalky) , potom taky ty krávovinky okolo hydrauliky - šroubení,trubičky,elektroinstalace ......

marek JD

#22 Nový příspěvek od marek JD »

Peopas:
cau, nechcem ti do toho velmi kecat ale tu nohu si mohol urobit trochu dlhsiu tak 30cm aby presahovala kuzel.Ked tam das 40-50cm klacek v priemeru, tak neviem neviem o co sa opre. Aj tu strednu hlavnu cast konstrukcie na ktorej je kuzel si mohol viac vysunut smerom od traktora ty tam mas skoro 90stupnov. Pri stiepani ti moze ulomit spicku na kuzeli lebo bude este zavrtana v dreve a ono uz sa bude opierat o tuu spodnu cast konstrukcie a tym padom drevo naklanat,to plati iba pri tucnych klackoch inak ostatne veci ok.

Peopas

#23 Nový příspěvek od Peopas »

tvou kritiku beru,noha mohla byt o deset centimetru delsi.Ale poleno jsme se uz naucili podtrhnout.Vysunuti kuzelu je myslim dobre,uz takhle to cumi dost za traktor.Pridavam par fotek vcerejsi tezby.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“