Jsem na tu tvoji "MEGA VZPĚZU" koukal na fotkách už dřív..Je opravdu poctivě udělaná..Jde o to, že mě to nebude živit není to určený na profi těžbu tak uvidím jak dlouho ty ramena vydržej..Peetan píše:TomAir: Vypadá to dobře, naviják máš namáklej, ale pamatuj si, že jsem tě varoval, že z dosud rovných ramen budou šavle. Já měl nejprve taky ponechaný ramena, ale po prvním větším navíjení dostrany znich byly hokejky, tak jsem tam dal na každou stranu rameno ze 2x 100 "U"čko a je to svatý...
Naviják na supra
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- TomAir
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naviják na supra
Když to náááááhodou vydržej ramena, tak šponováky ani náááááááááááhodou.TomAir píše:Jsem na tu tvoji "MEGA VZPĚZU" koukal na fotkách už dřív..Je opravdu poctivě udělaná..Jde o to, že mě to nebude živit není to určený na profi těžbu tak uvidím jak dlouho ty ramena vydržej..Peetan píše:TomAir: Vypadá to dobře, naviják máš namáklej, ale pamatuj si, že jsem tě varoval, že z dosud rovných ramen budou šavle. Já měl nejprve taky ponechaný ramena, ale po prvním větším navíjení dostrany znich byly hokejky, tak jsem tam dal na každou stranu rameno ze 2x 100 "U"čko a je to svatý...
"MEGA-VZPĚRA"... Táta přivezl materiál a já už jen svářel a svářel, až jsem najednou zjistil, že už to ani nezvednu a že je to tak na hop-cuk.
Umě to neplní ani tak funkci vzpěry, jako spíš rampovače. Teď co jsem udělal GO hidrauliky, tak jsem k mému úžasu zjistil, že mám totálně zohýbaná vrchní ramena. A já proč už mi to zvedá max 70cm a ne původních 100.
Jinak mě to taky neživý. Spíš mě to ždíme. Ikdyž jako chudého studenta ani vlastně nemůže...
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
- TomAir
- Kontaktovat uživatele:
No aspoň vím na co se mám připravit ..sem si myslel že suprácký napínáky jsou ještě poctivý..u nás chlápek co má tovární naviják do TBZ tak si musel nechat vyrobit lepší než origo napínáky. Pokaždý dal nový a po měsíci je vytrhnul a to je na všechno hodně opatrnej.
TomAir: Tvůj naviják se mi moc líbí a přemýšlím o tom že bych si taky něco takovýho postavil.Tak se chci zeptat jestli bys neměl nějaký plánek, a jaký jsi použil materiál, jaký jsou rozměry.
zetor 5748, Belarus EO 2621
- TomAir
- Kontaktovat uživatele:
No plánek není a nikdy nebyl...je to skládaný z hlavy...jinak materiál je snad dobře vidět na fotkách a nesmí se na něm šetřit..a rozměry se pokusím změřit
Honza50 píše:TomAir: Tvůj naviják se mi moc líbí a přemýšlím o tom že bych si taky něco takovýho postavil.Tak se chci zeptat jestli bys neměl nějaký plánek, a jaký jsi použil materiál, jaký jsou rozměry.
- stano 4011
asi preto ze myslena ciara cez os uchtenia hornej kladky smeruje na lavu stranu navyjacieho bubnu ,a bubon sa toci do lava,to znamena ze pri pozdlznom tahani v smere traktora sa lanonekrizuje s hranov kladky
- TomAir
- Kontaktovat uživatele:
Ano je to tak..lano musí směřovat na hranu bubnu nebo raději kousek nad... když vezmeš v úvahu že bude buben plný..Kdyby byla kladka rovně tak se to lano strašně dře o kladku a jde do kytek..
quote="stano 4011"]asi preto ze myslena ciara cez os uchtenia hornej kladky smeruje na lavu stranu navyjacieho bubnu ,a bubon sa toci do lava,to znamena ze pri pozdlznom tahani v smere traktora sa lanonekrizuje s hranov kladky[/quote]
quote="stano 4011"]asi preto ze myslena ciara cez os uchtenia hornej kladky smeruje na lavu stranu navyjacieho bubnu ,a bubon sa toci do lava,to znamena ze pri pozdlznom tahani v smere traktora sa lanonekrizuje s hranov kladky[/quote]
Zdravím.Chci se zeptat jak vysoko nad bubnem máš tu kladku,ukládá to lano v pohodě nebo to v cívce přeskakuje.Nevím jestli se mám dělat s jednou kladkou nebo s dvojitou natáčecí.Dík za odpověď.
- TomAir
- Kontaktovat uživatele:
No kladka je od osy k bubnu cca 30 - 40 cm. Ukládání žádný zázrak. V tahu se lano dost hobluje o sebe, ale na takové to domácí žvýkaní to je až moc dobrýPepánek píše:Zdravím.Chci se zeptat jak vysoko nad bubnem máš tu kladku,ukládá to lano v pohodě nebo to v cívce přeskakuje.Nevím jestli se mám dělat s jednou kladkou nebo s dvojitou natáčecí.Dík za odpověď.