štěpkovače fa Bystroň
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: štěpkovače fa Bystroň
To je jedna z nevýhod Z25, že nemá pojazdovú spojku a aj náhonovú oddelenú..
Keď si to skúšal za Z25, ako to išlo? Viem, že to nebude to isté ako s 72XX, ale počítam, že pri rozumnom výbere materiálu to musí 25 zvládnuť... Tam by mohol pomôcť ten ťažký zotrvák
Inak máš super videá na youtube, tie ma trošku navnadili práve na Piranu. V lete som ju videl v Nitre a
Btw. ako horia štiepky z pirane v kotle? Máš špeciálny kotol na štiepky, alebo obyčajný?
Keď si to skúšal za Z25, ako to išlo? Viem, že to nebude to isté ako s 72XX, ale počítam, že pri rozumnom výbere materiálu to musí 25 zvládnuť... Tam by mohol pomôcť ten ťažký zotrvák
Inak máš super videá na youtube, tie ma trošku navnadili práve na Piranu. V lete som ju videl v Nitre a
Btw. ako horia štiepky z pirane v kotle? Máš špeciálny kotol na štiepky, alebo obyčajný?
Kúpim blok alebo motor na Zetor 25A- aj bez hlavy a čerpadla
Naše 3011 s 52kovým motorem to zvládá velice dobře. Má perfektní spotřebu (čistě na štěpkování tak 0,6-0,7l/m3 štěpky z klestu) a naprosto dostačující výkon. Je ale moc velký rozdíl ve štěpkovači. Diskový jede úplně jinak než šnekový, u nás když tam nacpeme smrkový vršák, co má 17cm na jednom konci, tak musíme velice s citem přerušovat vkládání, ale zvládne to. Šnekový tuto možnost nemá. Po většinu doby ale člověk tolik výkonu nepotřebuje a traktor i se štěpkovačem jedou na pohodičku, protože klestem to nikdy člověk pořádně nenakrmí. Letos jsme prohnali štěpkovačem +/- 600m3 (něco bylo štěpkováno na objednávku a bylo počítáno od hodiny).
Piraňu má za 3011 mirous a ten s ní udělal velké kubíky, takže ten má asi nejvíc zkušeností, jak to spolu funguje. Podle všeho je ale mirous poměrně spokojený.
Piraňu má za 3011 mirous a ten s ní udělal velké kubíky, takže ten má asi nejvíc zkušeností, jak to spolu funguje. Podle všeho je ale mirous poměrně spokojený.
Zetor 7245, 3011, 12145 s čelňákem, diskový štěpkovač Junkkari HJ 5G a bubnový štěpkovač Heizohack 6-400, video při práci http://www.youtube.com/watch?v=XWM-i42P ... ture=share nebo starší http://www.youtube.com/watch?v=MSvnIdqCtQI
MT8 132.2 s Piraňou
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Tak jsem o víkendu uklidil s půjčenou barakudou.
Dělalo se se 7011, štěpkovaní v poho, zadusil jsem ji jednou asi 15 cm tůjí, kterou pokousala tak do půlky (na 8 cm a pak zdechl traktor). Jinak nezastavitelné, byl v tom jednoduchý šnek tak 30 cm průměr, setrvák metr v průměru a 4 cm síly, štěpku to dělalo ze silného dřeva jemnější, větve pod 1,2 cm tak na 10 - 15 cm ale vzalo to i ty nejjemnější. Nahovno, že to mělo násypku nízko, měl jsem víc drobných větví a hřbet bolí.
A je to už dost těžké na převoz.
Dělalo se se 7011, štěpkovaní v poho, zadusil jsem ji jednou asi 15 cm tůjí, kterou pokousala tak do půlky (na 8 cm a pak zdechl traktor). Jinak nezastavitelné, byl v tom jednoduchý šnek tak 30 cm průměr, setrvák metr v průměru a 4 cm síly, štěpku to dělalo ze silného dřeva jemnější, větve pod 1,2 cm tak na 10 - 15 cm ale vzalo to i ty nejjemnější. Nahovno, že to mělo násypku nízko, měl jsem víc drobných větví a hřbet bolí.
A je to už dost těžké na převoz.
ten komplet funguje dobře,naděláno to má už hodně,ale pro mě už je to nedostačující,takže koukám po něčem větším disk do 18cm.vizovjan píše:Naše 3011 s 52kovým motorem to zvládá velice dobře. Má perfektní spotřebu (čistě na štěpkování tak 0,6-0,7l/m3 štěpky z klestu) a naprosto dostačující výkon. Je ale moc velký rozdíl ve štěpkovači. Diskový jede úplně jinak než šnekový, u nás když tam nacpeme smrkový vršák, co má 17cm na jednom konci, tak musíme velice s citem přerušovat vkládání, ale zvládne to. Šnekový tuto možnost nemá. Po většinu doby ale člověk tolik výkonu nepotřebuje a traktor i se štěpkovačem jedou na pohodičku, protože klestem to nikdy člověk pořádně nenakrmí. Letos jsme prohnali štěpkovačem +/- 600m3 (něco bylo štěpkováno na objednávku a bylo počítáno od hodiny).
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M
Re: kráječ větví fa Bystroň
Tak zase nějaká práce s Bystroněm - jedna prořezaná cesta a 20 prm štěpek.
Zdar chlapi,
mám na Vás prosbu. Pravdepodobne pôjdem na budúci týždeň k Bystroňovi pre štiepkovač Pirana a chcem sa Vás spýtať, v akom aute ste ho viezli. Mám totiž k dispozícii Fiat Doblo- vlezie tam paleta 120x80 cm, na výšku možno 1-1,20 a bojím sa, či to nebude malé. Na Octávke bohužiaľ nemám ťažné, inak by som to riešil vozíkom za auto.
Ďakujem všetkým za odpovede.
mám na Vás prosbu. Pravdepodobne pôjdem na budúci týždeň k Bystroňovi pre štiepkovač Pirana a chcem sa Vás spýtať, v akom aute ste ho viezli. Mám totiž k dispozícii Fiat Doblo- vlezie tam paleta 120x80 cm, na výšku možno 1-1,20 a bojím sa, či to nebude malé. Na Octávke bohužiaľ nemám ťažné, inak by som to riešil vozíkom za auto.
Ďakujem všetkým za odpovede.
poptej se bystroně na rozměry, pak si změř Doblo, trychtýř jde lehce sundat.
Já vezl větší Pirbu na vozíku, ale nadával jsem, neboť jsem mohl jet Pickupem, nakládá se to destou za háček, tak nevím jak by do toho Dobla, ještě s vratama nahoru najel.
Já vezl větší Pirbu na vozíku, ale nadával jsem, neboť jsem mohl jet Pickupem, nakládá se to destou za háček, tak nevím jak by do toho Dobla, ještě s vratama nahoru najel.
Dík za odpoveď, skúsim sa ho nato opýtať. Len som si chcel overiť, či sa dá ľahko dať dole vstupný lievik a komín.
Na Doble sa mi dvere otvárajú nabok, ako u dodávky, nie nahore ako u osobákov.
Na Doble sa mi dvere otvárajú nabok, ako u dodávky, nie nahore ako u osobákov.
jestli jsou dveře na bok, je to to dobré, komín i násypník jde lehce sundat.
To tam musí vlézt podle mě. Hlavně pořádně svázat, ať to to nezabije, nejlehčí to není.
To tam musí vlézt podle mě. Hlavně pořádně svázat, ať to to nezabije, nejlehčí to není.
já to vezl ve VW Caddy a bez problému,težké to zas tolik nejni,jen jestli můžu doporučit vem si sebou tu paletu,venku to naložíte na paletu a pak vysokozvihem to naložíte komplet do auta,pan Bystroň je velmi ochotný a rád s čímkoliv pomůže,během převozu samo zajistit kurtou,stačí 1 a ani se to nehne,komín i násypka se dá bez problému sundat,já to proložil starým kobercem,aby se to neklepalo o sebe.
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M
Tak som sa preventívne pýtal priamo pri zdroji, vojde to aj do Dobla a podobnej malej dodávky. Ale ďakujem Vám všetkým za ochotu. už sa teším ako malé decko na novú hračku. Len Zetorík sa tvári, že nič nevidí
Dnes som bol vo Val. Mez. pre štiepkovač Pirana, musím povedať, že sa mi páči prístup pána Bystroňa ml., bol veľmi ochotný, odpovedal na všetky otázky a mali sme s bráchom aj exkurziu do výroby, kde sme videli ako vyrába štiepkovače a ostatné stroje. Takže zatiaľ Už sa teším na prvú skúšku štiekovania s Z25
piraňa a Z 25 Brrr to je kombinace.
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
vse zalezi co od toho ocekavas a co do toho pustis a co uz ne
vlastni zkusenost-6945 mela velke problemy
vlastni zkusenost-6945 mela velke problemy
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600