OK tak vtom prípade velá úspechovstraka22 píše:FERO 873 píše:Presne toto som mal na mysli len sa mi to nechcelo rozpisovať zrátaj si čas + rezné kotúče + material + elektrika + elektródy = a zbitočná ale pri najhoršom aj to je riešenie a pritom stači vedieť vonkajší priemer vnútorný priemer výšku zuba a jeho počet a hrúbmu materialu a mašina sa už o všetko postará mihi vie očom píšem však http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 1&start=45 pre objektivnosť mihiho stáli dve rohatky 15 €
Jak to myslíš masochizmus?Výš já ty pásoviny budu mět nařezané mašinů od švagra a já to jen navařím co sa týče toho rohového svaru rohatky tak ho trochu zbrousím a západku take.A očas mi vůbec nejde vždyt je zima a utelky se mi nechce sedět
NAVIJÁK OD STRAKY
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Re: NAVIJÁK OD STRAKY
-
Fero rozumím tobě i strakovi, však né každý má běžný přístup k pálení, musíš brát i ohled na to že musíš zajet zadat a pak si proto přijet třebas 20km to vše x4 to stoji čas i peníze. Jo pokud toho bude víc tak O.K.
Jinak všem pěkné svátky a hodně zdravíčka v tom budoucím roce.
Vašek
Vašek
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Veď ja mu to nevičítam ja velmi dobre viem čo je to čas a peniaze a preto nerobim nič manualne čo zamňa urobia stroje rýchlejšie lacnejšie a hlavne presnejšie ale ako som už napísal aj takto sa to dá riešiť a ja meriam cestu iba 2 x pre material a potom domov s materialom e-mail mi ušetri dalšie 2langos2 píše:Fero rozumím tobě i strakovi, však né každý má běžný přístup k pálení, musíš brát i ohled na to že musíš zajet zadat a pak si proto přijet třebas 20km to vše x4 to stoji čas i peníze. Jo pokud toho bude víc tak O.K.
Vašek
Už mám skoro dokončený štít materiál je síly 0,5 cm Velikost 80 na 110 ve výšce 10 nad zemí ho mám přihlí cca na ůhel 40 stupňů vyztužený je u profilama 40 na 65 síly 0,5.Buben mám velký délka 15 o průměru 16,5 cm síla trubky je 0,4 cm.Boky bubnu mam udelané z brzdových kotoučů ford mondeo to má průměr 28cm síla 1,7cm. Na naviják bych chtěl použít převodovku ze elektrického stavebního vrátku nevím pořádně jaký to je pomněr ale shodů okolností tam byl elek. motor s otáčkama 580 skoušeli jsme natom tahat zabrzděnů 25 ku na asfaltu a výsledek byl víc jak uspokojivý.Chtěl bych ho(navyják) přizpůsobyt na 25 ku a taky na 4011 jestli se podaří Zkusím do dat všechny fota.Zatím dík za rady apřipomínky.Jo vše je v centimetrechmihi píše:Skoč do nejakej firmy čo vypaluje zo železa a daj si to tam vypáliť. cena +- 15 €
Ono dá sa to vyrobiť aj doma ale niky to nebude ako výpalok a stráviš pri tom veľa času a nakoniec sa Ti to aj tak nebude páčiť.
A aké vlastne budeš mať komponenty na tom navijaku :: prevod atď??
Mihi
- josip
chlapi fero ma pravdu s tim casom lepsie je ked si to das urobit na masine je to presnejsie a lacnejsie viem ocom pisem tymto dakujem ferovi za cas co mi usetril ja som tiez od fera bral material na navijak a mam este objednany dalsi na dalsi projekt
No ako pokračuješ?
Už máš rohatku hotovú?Alebo iba papkáš šalát s rezňami?
MIhi
Už máš rohatku hotovú?Alebo iba papkáš šalát s rezňami?
MIhi
Mihi
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
No tak takto vyrobená rohatka bude fungovať jedine tak ako RAPKÁČstraka22 píše:Už mám skoro dokončený štít materiál je síly 0,5 cm Velikost 80 na 110 ve výšce 10 nad zemí ho mám přihlí cca na ůhel 40 stupňů vyztužený je u profilama 40 na 65 síly 0,5.Buben mám velký délka 15 o průměru 16,5 cm síla trubky je 0,4 cm.Boky bubnu mam udelané z brzdových kotoučů ford mondeo to má průměr 28cm síla 1,7cm. Na naviják bych chtěl použít převodovku ze elektrického stavebního vrátku nevím pořádně jaký to je pomněr ale shodů okolností tam byl elek. motor s otáčkama 580 skoušeli jsme natom tahat zabrzděnů 25 ku na asfaltu a výsledek byl víc jak uspokojivý.Chtěl bych ho(navyják) přizpůsobyt na 25 ku a taky na 4011 jestli se podaří Zkusím do dat všechny fota.Zatím dík za rady apřipomínky.Jo vše je v centimetrechmihi píše:Skoč do nejakej firmy čo vypaluje zo železa a daj si to tam vypáliť. cena +- 15 €
Ono dá sa to vyrobiť aj doma ale niky to nebude ako výpalok a stráviš pri tom veľa času a nakoniec sa Ti to aj tak nebude páčiť.
Mihi
Fero myslíš tu červenou rohatku ?Ta byla jen nezdařilí nákres.Tady ta bíláplatí ale taky jsem ji upravil ale ještě jsem ji nenafotil.Ubral jsem o každý druhý zub.Tak nevim jak dám foto nákresu tak jsem zvědav co řeknete.FERO 873 píše:No tak takto vyrobená rohatka bude fungovať jedine tak ako RAPKÁČstraka22 píše:Už mám skoro dokončený štít materiál je síly 0,5 cm Velikost 80 na 110 ve výšce 10 nad zemí ho mám přihlí cca na ůhel 40 stupňů vyztužený je u profilama 40 na 65 síly 0,5.Buben mám velký délka 15 o průměru 16,5 cm síla trubky je 0,4 cm.Boky bubnu mam udelané z brzdových kotoučů ford mondeo to má průměr 28cm síla 1,7cm. Na naviják bych chtěl použít převodovku ze elektrického stavebního vrátku nevím pořádně jaký to je pomněr ale shodů okolností tam byl elek. motor s otáčkama 580 skoušeli jsme natom tahat zabrzděnů 25 ku na asfaltu a výsledek byl víc jak uspokojivý.Chtěl bych ho(navyják) přizpůsobyt na 25 ku a taky na 4011 jestli se podaří Zkusím do dat všechny fota.Zatím dík za rady apřipomínky.Jo vše je v centimetrechmihi píše:Skoč do nejakej firmy čo vypaluje zo železa a daj si to tam vypáliť. cena +- 15 €
Mihi
jaky by mela mit venkovni prumer ta rohatka nekde jsem je mel vypalene musim se jit podivat ty rolny tio moc dobre fungovat nebudou lano ti bude drit o ten spodni plech
Roce ohatku už mam foto dodam zatím jsem to nechal tak po první zkoušce poměním co nebude dobré.Hodně štěstí v novém roce přejijimV píše:jaky by mela mit venkovni prumer ta rohatka nekde jsem je mel vypalene musim se jit podivat ty rolny tio moc dobre fungovat nebudou lano ti bude drit o ten spodni plech
Tak už mam rohatku dabodovanou.Chtěl bych vás poprosit o radu jak bych mněl usadit západku aby to dobře fungovalo.Jinak všem přeju všechno nejlepší v novém roce 2012 hodně zdravíčka a dalších nápadů.
Jo ještě jak sem už psal že mam buben udělaný z trubky sily 0,4mm délky 15 cm a průměru 16,5cm tak sem do té trubky vložil ještě tů samů rozřezal jsem ji na 2 půlky a ve vnitř jsem ji svařil abych ho vyztužil na sílu 0.8mm myslíte že jsem udělal dobře? :-/Fero ještě tysi taký zkušený prosím zkus mi prosím poradit stů západků prosímstraka22 píše:Tak už mam rohatku dabodovanou.Chtěl bych vás poprosit o radu jak bych mněl usadit západku aby to dobře fungovalo.Jinak všem přeju všechno nejlepší v novém roce 2012 hodně zdravíčka a dalších nápadů.
- FERO 873
- Kontaktovat uživatele:
Najprv k tomu bubnu to si z čoho robil z pozinkovaného plechu? alebo si sa pomýlil? pretože ak je taký ako píšeš tak to je žalostne málo a neviem čo ti mám poradiť s tov západkov to je snáď každému jasné ako má byť a to proti zubu a nie taky K......y ako si ty nakreslil na začiatku tak môžeš spraviť šúber na šrotovniku a nie západku na navijákstraka22 píše:Jo ještě jak sem už psal že mam buben udělaný z trubky sily 0,4mm délky 15 cm a průměru 16,5cm tak sem do té trubky vložil ještě tů samů rozřezal jsem ji na 2 půlky a ve vnitř jsem ji svařil abych ho vyztužil na sílu 0.8mm myslíte že jsem udělal dobře? :-/Fero ještě tysi taký zkušený prosím zkus mi prosím poradit stů západků prosímstraka22 píše:Tak už mam rohatku dabodovanou.Chtěl bych vás poprosit o radu jak bych mněl usadit západku aby to dobře fungovalo.Jinak všem přeju všechno nejlepší v novém roce 2012 hodně zdravíčka a dalších nápadů.
- halagacka1
ta rohatke je podla mna fakt nepodarena to nema zmysel sa stym tolko srat ak by si chcel mam hotovu za 10 ečiek
Kto nic nerobi,nic nepokazi
Ne to není z plechu to je černá trubka 0,4mm sila do ní sem vložil ještě jednu takže má silu 0,8mm do toho válca vsunu ještě ty boční stěny (staré brzdové kotůče které tam budů 4cm z každé strany ve vnitř takže ten válec bude ještě z každé strany vystužený o to co tam vložím ccato bude sila 1,8cm tak proto si myslim že to nic neudělá když ten válec bude 0,8mm a vnitřní délka bez té výztuhy bude 8,5cm.Jestli mně rozumíš.Ta rohatka se ti nelíbí ani ta nabodovaná?Výš nevím si rady stů západků jako jak bude fungovat dám sem foto mam ji nakreslenů ale nedokážu si představyt jak bude chodit.Jestli bych mohl po prosit o nejaký odkaz na video jak to chodí (rohatka se zapadků.FERO 873 píše:Najprv k tomu bubnu to si z čoho robil z pozinkovaného plechu? alebo si sa pomýlil? pretože ak je taký ako píšeš tak to je žalostne málo a neviem čo ti mám poradiť s tov západkov to je snáď každému jasné ako má byť a to proti zubu a nie taky K......y ako si ty nakreslil na začiatku tak môžeš spraviť šúber na šrotovniku a nie západku na navijákstraka22 píše:Jo ještě jak sem už psal že mam buben udělaný z trubky sily 0,4mm délky 15 cm a průměru 16,5cm tak sem do té trubky vložil ještě tů samů rozřezal jsem ji na 2 půlky a ve vnitř jsem ji svařil abych ho vyztužil na sílu 0.8mm myslíte že jsem udělal dobře? :-/Fero ještě tysi taký zkušený prosím zkus mi prosím poradit stů západků prosímstraka22 píše:Tak už mam rohatku dabodovanou.Chtěl bych vás poprosit o radu jak bych mněl usadit západku aby to dobře fungovalo.Jinak všem přeju všechno nejlepší v novém roce 2012 hodně zdravíčka a dalších nápadů.