Mufikův štěpkovač do 6 cm
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: štěpkovač do 6 cm
Posílal jsem sz,zřejmě nedorazila.Tak tedy pohon benzínovým motorem by měl být možný,je potřeba to jenom přiměřeně napřevodovat.Momentálně na něčem podobném pracuju,jak budou nějaké výsledky dám to sem.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
a ake máš vlastne otáčky na tom štiepkovači čo máš na traktore?
dik
dik
malosériové sústruženie, vyrobím alebo navrhnem aj celé funkčné prvky (medziprevodovky, navijáky...)
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz
www.lesotech.estranky.cz
PTO 540 ot/min, motor nejede na plno takže PTO cca 350 ot/1min,převod 3,15 do pomala ve štěpkovači, takže drticí hlava cca 100 ot/1 min.Známému jsem to dával na Z70,jede na rychlejší vývod hřídele a motor na volnoběh.Otáčky hlavy kolem 100 jsou optimální,když jsou o něco menší nebo větší nevadí.
adá sa štelovať aj tá deska voči tej drtiacej hlave( nastaviť vôla medzi protinožom a reznou hranou) a ešte by ma zaujmalo aká je šírka tej nožovej hlavy.
lebo ma to velmi zaujalo a je to omnoho jednoduchšie ako tá z protibežnými nožmi
lebo ma to velmi zaujalo a je to omnoho jednoduchšie ako tá z protibežnými nožmi
malosériové sústruženie, vyrobím alebo navrhnem aj celé funkčné prvky (medziprevodovky, navijáky...)
www.lesotech.estranky.cz
www.lesotech.estranky.cz
Deska jde samozřejmě seřizovat,na fotkách jsou vidět dva šrouby kterýma se vůle seřizuje.Šířka hlavy je 96 mm.
Tak jsem vyzkoušel pohon benzínovým motorem,jede to pěkně.Motor 13hp/26,5 Nm,stíhá to tak na půl plynu,když je silnější kus tak zátěžový regulátor přidá plyn,spotřeba tak 1l na 1h práce.
velmi šikovné, len ked už ták dbáš a tú bezpečnosť ( tie nálepky a bezpečnosti) a tá remenica nezakrytovaná
ale ináč kvalita vypracovanie
a za kolko by si my vyrobil tú hlavu, ja by som, ale nepotreboval z nástrojovej ocely, ale stačila by obyč ocel , najlepšie 12050 alebo aj mäkšia
dik
ale ináč kvalita vypracovanie
a za kolko by si my vyrobil tú hlavu, ja by som, ale nepotreboval z nástrojovej ocely, ale stačila by obyč ocel , najlepšie 12050 alebo aj mäkšia
dik
www.lesotech.estranky.cz
www.lesotech.estranky.cz
Je to jenom takový polotovar,krytování přijde dodělat a celý štěpkovač bude na podvozku.
Mufíku jaká by byla cena tohoto kompletu klidně i bez krytu.Můžeš mi napsat co je to za motor?
Mufíku nešlo by to udělat bez té převodovky pouze s tím reduktorem a otáčky snížit pomocí řemenic?
Jasně že šlo,převod je ale cca 1:7 což je na řemenice dost náročné na místo,navíc by motor musel být otočený hřídelí od štěpkovače pryč kvůli smyslu otáček.Spíš by tam byla lepší převodovka která mění smysl otáček,potom by motor mohl být v ose.
Nad cenou jsem ještě ani nepřemýšlel,ta se odvíjí od ceny převodovky.Motor jsem použil HECHT,obsah 400 ccm,rozvod OHV,13 hp.Cena v obchodě na pultě 7 990,-kč vč dph.Vypadá dost dobře,chytá nadrc,řekl bych že to je zcela věrná kopie Hondy.Akorát je tam vývodová hřídel v palcové míře a pero je taky atypické.Tak se uvidí co vydrží.vanousfa píše:Mufíku jaká by byla cena tohoto kompletu klidně i bez krytu.Můžeš mi napsat co je to za motor?
- pavoucek
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem objevil toto téma. Supr práce.
Zakon automechanika: Kazde naradi se v urcitou chvili promeni v kladivo.
Mistře tak jak vypadá cena štěpkovače s motorem.Už to máte spočítaný?