štepkovac
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
- quicksilver
Re: štepkovac
Hlavně pokud použiješ zuby se šikmými zuby, tak musíš řešit i axiální ložisko, popřípadě radiálně-axiální. Je to zbytečně komplikované.
Výroba drážkových (náhonových) hřídelů. Libovolné délky a jakékoliv úpravy.
obrábění
Můj štěpkovač: http://www.youtube.com/watch?v=4RoC5rESlQU - bližší info a cena přes SZ
obrábění
Můj štěpkovač: http://www.youtube.com/watch?v=4RoC5rESlQU - bližší info a cena přes SZ
ty kola budou dvě na hřídely tak že to bude dělat šípový vzor bude to atipické řešení dvě kola na jedné hřídely a na druhé hřídely to samé snad jsem to popsal srozumitelně pro mě jednoduché když vím o co jde když tak se ptejte rád odpovím
tady jsou ty kola postavená jak budou a staženy maticí
a tohle je nuž- halagacka1
toto zoštelovat aby ti pasovalo ostrie bude vyžadovat nadludsku silu alebo maximalnu pressnost to ti teda nezavidim a hlavne u systemu na štvorhrane
Kto nic nerobi,nic nepokazi
jestli nám frézař udělá drážky pro klínky přesně na obouch hřídelích stejně tak by to mělo klapnout
- halagacka1
A Už MAš AJ VYPALENE PLATNE NA BOKY PODLA TYCHTO KOLIES MYSLIM DIERY NA HRIADELE nechcem byt zlym prorokom a držim ti palce ale ak použiješ tieto kola a takto tak ma budeš ešte spominat
bočnice jsou hotové i domečky pro ložiska...... co myslíš za problém
- halagacka1
ja myslim že tie kola budu na to slabe mam v praci rozobraty ten motor a obzeral som to a to uloženie tych kolies bude na 100pero problem to presne spasovat a hlavne aby ti pasovali dva a dva zuby a ešte aj ostrie až to nevypada že to len hanim snad to k svojej spokojnosti poskladaš a budeš spokojny najdi si tu vlakno štiepkovač h1 to bolo moje dielo teraz ho ma jeden kamarat z fora
Hodně záleží na poloze drážek vůči ozubení,měly by se mezi kola dát nějaké distanční kroužky a při skládání zkontrolovat na barvu jestli skutečně zabírají všechna 4 kola kola na plný profil ozubení a eventuelně je osově posunout.Může se stát že tam sice budou 4 kola,zabírat budou ale jenom 2.beda5 píše:tady jsou ty kola postavená jak budou a staženy maticí...
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
už jsme to měli s kolegou na hřídelích a klínkách mělo by to pásnout
tak zase kus hotovo
- halagacka1
ještě není připojená kardanka asi tak do konce týdne