Naviják od Dollse - HOTOVO
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naviják od Dollse - Přestavba
Teď jsem toho na navijáku moc neudělal, jak prší tak je to hrůza, teď jsem donosil pytle s pískem, takže zas asi bude veselo .....jinak pár fotek a vydeo jak jsem vyřešil ovládání spojky-bohužel bude ovládaná mechanicky. Snažil jsem se tam napáchat ten vzduch. válec na ovládání, ale nijak se to nepodařilo, je prostě moc velkej, ale až seženu menší, tak to předělám na vzduch
Teď už jen natřít, zakrytovat, navinout lano a půjdem zkoušet,....ale to až se trochu zlepší počasí
A video ovládání spojky
Teď už jen natřít, zakrytovat, navinout lano a půjdem zkoušet,....ale to až se trochu zlepší počasí
A video ovládání spojky
- josip
mas medzi tim sinchronom aj loziska alebo len puzdra?
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Kde myslíš? Použil jsem původní hřídel, nic víc jsem nepřidával, to kolo se synchon. přesouvacím kroužkem se točí spolu se hřídelí a původní ozub. kolo kde je teď řetězka se točí na hřídeli tak jak byla bez ložiska, mezi je synchronní kroužek a v něm jsou nějaké vložky, myslíš že to nevydrží když to budu pravidelně mazat
-
Ahoj no super spojka z čeho je?
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Z převodovky Škoda 120, podle vzoru stana 4011, a pár lidí tady z fóra, kteří ji používají na zapínání předních náhonů, nebo vývod. hřídelí....abych řekl pravdu docela se těším až naviják vyzkouším
-
Aha díky jj taky jak něco dodělávám tak se nemůžu dočkat až to pojede a to tě nutí makat někdy i do pozdních večerních hodin a pak ještě v posteli máš to dobře vyřešené
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán
Ahoj máš to pekné a jednoduché. Na ovládanie spojky by bol vhodný takýto valček. Je malý, ale silu má dostatočnú. Stačí ho pripojiť aj len na to ovládanie, ktoré si spravil.
Máš to super Zajimalo by mě jaky máš prevod z ceho je pouzito velké ozub. kolo mám doma ze staryho dopravniku zhruba 70zubu je to materiál nevím jeslti by to vydrzelo má to celkem málé zoubky
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Díky
Make.17-Řetězová kola jsou kupovaná, velké má 66 zubů a malé 10 zubů, + je tam 15 zubů jako napínací kladka, všechno je na řetěz 12B tuším 3/4"
Sferos- přesně tak malý váleček bych potřeboval, z čeho je?
Make.17-Řetězová kola jsou kupovaná, velké má 66 zubů a malé 10 zubů, + je tam 15 zubů jako napínací kladka, všechno je na řetěz 12B tuším 3/4"
Sferos- přesně tak malý váleček bych potřeboval, z čeho je?
Rekl bych ze to je ovladani motorovy brzdy z liazky.
Nehaň, ukaž lepší.
Meum est propositum in taverna mori.
Meum est propositum in taverna mori.
byl jsem se kouknout v dílně na to ozubene kolo a je to neco jako máš ty aspon to tak vypadá.
ale 75 zubu a síla materiálu ozubeného kola 7,8mm myslíte že by to mohlo vydržet?? je to z dopravniku u jedné strany je velká díra kruhová bude to vadit? nepraskne mi to? ale zacina nejakych 25mm od kraje až
ale 75 zubu a síla materiálu ozubeného kola 7,8mm myslíte že by to mohlo vydržet?? je to z dopravniku u jedné strany je velká díra kruhová bude to vadit? nepraskne mi to? ale zacina nejakych 25mm od kraje až
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
7,8 mm to by melo byt 12B, takže vydržet by mělo. Záleží jak je tam ta díra v něm, a se 75 zuby můžeš dát větší řetězku než 10 zubů jako jsem dal já a nebudeš mít problém, převod bude pořád silnej.
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
Díky, zkusím ho sehnatTomas50 píše:Rekl bych ze to je ovladani motorovy brzdy z liazky.
JJ převod bude skvělej a klidně bych tam dal i to 10zubové nebo co bys doporučil ty?? Jinak Jestli-že se postavi tak se to bude tahat za 7045. Jsem zvyklej na porádnej materiál tak se mi to retezový kolo zdá jako silnej plech Jinak jak mám udělat uložení? Co spojka bude potreba nebo budu moci odjivej ze vylezu vypnu spojku nahonovou a premuzu to svoji silou?
- dolls
- Kontaktovat uživatele:
No jestli nebudeš mít problém dostat tak malé kolo na náhon. hřídel, tam klidně dej 10 zubů, mě to vyšlo jen tak tak. Jde o to že já musel řetěz. kola kupovat a mezi cenou kola 12B a 16B byl celkem velký rozdíl. Já právě chtěl spojku, abych nemusel přetahovat celý převod i s kardanem, jestli to přemůžeš nevím, ale určitě je to se spojkou pohodlnější řešení.