Krpan versus uniforest
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
Re: Krpan versus uniforest
V úterý jsem byl na veletrhu v Brně , pokukoval jsem po technice , líbili se mně mimo jiné i tyhle navijáky http://www.mkkovo.cz/index.php?sekce=le ... vy-navijak
-
Mám tajfuna 4.5 tunku.Spokojenost maximální.Používám ho denně.Předělal sem si ho na vzduchové ovládání i s vysílačkou.Tahám ho za 6245.Akorát mažu řetěz a kladky jinak nic.Dělam s tím probírky i mýtní těžbu.Otec ho má taky.Nestalo se nám že by byla ve sváru prasklina.Kvalita zpracování přerůstá cenu.Zkrátka spokojenost
Pánové zdravím vás ve spolek. Taky jsem se byl podívat na tu krizovou bídu v Brně a přišel jsem na jedno, značka navijáku mimo ty osvědčené (Igland, Fransgard, Pfanzelt...), je úplně fuk ! Kdo se tam zadíval na všechny Slovinské, pochopil, že je KRIZE. Mimo mříží, dvou typů štítů a výplní rámu, vše od jedné fabriky ! Rozdíly žádné, pouze barva . Jestli to je M - mechanika, nebo H - hydraulika, ani ten budík není jiný i ty špagáty mají stejné ! Zásadní rozdíl je pouze v cenách. 5,5 t od "nové" firmy AMR (prodej u Green Mechu) = 60 000,- bez daně, 5 t od Krpanu = výstavní cena 53 000,- s daní a lanem. Jistě drobné detaily jako držák pily, držák tažného závěsu, ale jinak na jedno brdo. Maznice spodní kladky vytrčená tak, že první přetažená kláda ji ustřelí, vlastní kladka neodpojitelná. Ještě tak MK KOVO z Brna jde vlastní cestou, ten mne ale v zimě neuchvátil, v mrazech pod -10° jsem měl velké potíže s odvíjením lana a packy navařené na štítu "kvalitně " trhají dříví. Samostatnou kapitolou byl zástupce AMR, technická data, která neměl v jeho jediném prospektu, nevěděl a to měl být sám majitel firmy ! Překladatelka nebyla schopna technické výrazy do francouštiny tlumočit.
-
- Kontaktovat uživatele:
martinsef: Zdar, jen se chci zeptat, na kolik vyjde ten tajfun, co máš?
-
dal sem za něj 47.000 bez daně otcovo stál 42.000 bez daně.Já tam dal elektro-vzduchovy ovládání a vysílačku a to mě přišlo na 14.000 Takže sem na 63.000 s ovládáním,vysílačkou a přidáváním plynu
Zetor 62: Proto, že zjara hodlám jeden tříboďák pořídit, tak jsem jim věnoval celej den a v zásadě s tebou souhlasím. Jen bych chtěl vyzdvihnout nad ostatní pfanzelta. co do preciznosti a technickejch parametrů na něj má jen schlang/reichart. Ale to je tím, že mu dřív dělal konstruktéra než se trhnul... Cena je ale uplně jiná. Igland je za stejnou cenu, ale má horší parametry a je hůř udělanej. Ostatní je jak říkáš vpodstatě na jedno brdo, ale myslím, že k nejlepším patří i tajfun a dost se mi zalíbil i BGU. Ostatní házím do jednoho pytle. Ten pfanzelt je dle mě jednoznačná špička. Jedna kladka v optimální vejšce, super parametry při plným bubnu a perfektní zpracování. Taky má jako jediný buben rovnoběžně se směrem lana. jen mě zaráží 2,5 násobnej rozdíl za 2 buben oproti jednobubnu.
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
Menší srovnání... EH krpan 7t má stejnou sílu při plným bubnu jako 5,5 pfanzelt, je o 15tis dražší a nemá rádio. Je těžší a víc za traktorem. O kvalitě nemluvě.
U uniforestu a krpana se mi zda, že všude dělaj jen koutový sváry. Kdyby si dali tu praci a zabrousili to na X nebo V svary tak by ta pevnost taky byla někde jinde. Pfanzelta jsem neměl nikdy možnost vydět z blízka
Na silvě byly všechny 3 modely... Líbí se mi, že se dá vybrat vlastní šířka štítu, ochraná mříž atd...
Pěkné.
Jaká je optimální ( nejmenší ) vzdálenost kladky od bubnu širokého 16cm, aby se dobře ukládalo lano tlouštky cca 12mm?
Jaká je optimální ( nejmenší ) vzdálenost kladky od bubnu širokého 16cm, aby se dobře ukládalo lano tlouštky cca 12mm?
-
Jarda Zak ma BGU 5,5tunku a už svařoval rám.
No jo Peetane, ale Pfanzelt to je jako Rols Roys mezi auty. Nebo Schlang a Reichart. To jsou značky kde mi chybí už jen ta mladá, nahoře bez a flaška burbonu ke každému kusu. Ty navijáky si drží ceny i po letech práce a servis jim asi moc nevydělává. Prostě špička !
Máš pravdu, ale jak jsem už psal. Pfanzelt 5,5(4,3t při plným) stojí 190tis. Krpan 7,5t(4t při plným) a BGU se stejnejma paramatrama 205 a 220tis. Takže bych to zas tak draze neviděl.. Schlang a Reichart je ještě o kilčo dražší.
POdobný náhled mám i na vyvážecí veky...
POdobný náhled mám i na vyvážecí veky...
Za tyhle ceny můžeš mít od Tajfunu i 10t a nebo 2*5,5tunu a podle mých zkušeností naprostá spokojenost, a 2lana jsou 2lana
Jezdím se strojema, kterým věřím John Deere
-
já sem taky spokojenej s tajfunem , mám sice ovládání vzduchem,ale i v zimě nebyl problém.Myslím že je to určitě lepší řešení než tun 40.Tohle za chvilku sundáš a dáš cokoliv jinýho